Er Volkswagen Touareg en god bil?

Volkswagen Touareg

På det amerikanske marked anses Volkswagen Atlas for at være VW’s flagskibs-SUV, men i virkeligheden overgår Touareg den på næsten alle måder. Touareg blev først introduceret i begyndelsen af 2000’erne som en mere overkommelig, men lige så eftertragtet version af 1. generations Porsche Cayenne, men er Volkswagen Touareg en god bil?

Som sådan var 1. gen Touareg en smule tvivlsom på grund af manglende pålidelighed, 2. gen Touareg er meget bedre, mens 3. gen Touareg er let den bedste af slagsen og er faktisk en rigtig god SUV i det hele taget. De motorer, der tilbydes, er kraftige, men ikke nødvendigvis effektive, i hvert fald ikke for de tidligere modeller.

Touareg ser imponerende ud med sin høje frihøjde, store hjul og masser af avancerede materialer. Indvendigt er Touareg også rummelig og fyldt med materialer af høj kvalitet. Touareg kan ikke matche Cayenne på luksusniveau, men i betragtning af prisforskellen er Touareg mere end fin.

Pålidelighedsmæssigt kæmper Touareg med tidligere modeller, mens senere modeller er meget bedre. Værdien er acceptabel som brugt, men tvivlsom fra ny, fordi Touareg lider under stærkere afskrivning end Cayenne eller Q7.

VW Touareg – Kraftværket

VW Touaregs motorprogram starter med 6-cylindrede motorer, nærmere bestemt enten en 3,0L V6 eller en 3,6L V6 for den ældre model. Disse motorer yder mellem 280 og 380 hk og er de mest populære gasmotorer til Touareg’en. Touareg er også berømt for sine dygtige dieselmotorer, og den mest bemærkelsesværdige er 3,0L TDI-motoren med 231 hk.

Alle Touareg-modeller er permanent firehjulstrukne og er koblet til en 8-trins Tiptronic-gearkasse med 8 gear. 1. generation af Touareg fås også med en 6,0L W12-motor med 450 hk, som er en af de mærkeligste, men også mest spændende Touareg-motorer nogensinde.

  Er Volkswagen Passat en god bil?

Du kan forvente et maksimum på omkring 25-30MPG fra benzinmotorerne, mens dieselmotorerne kan levere op til 36MPG. Alle disse motorer er stærke i hele området, hvilket betyder, at Touareg kører ubesværet uanset omgivelserne.

VW Touareg – Design og chassis

  1. generation af Touareg ser nu forældet ud, anden generation er en virkelig populær bil på 2. håndmarkedet, mens 3. generation af Touareg uden tvivl ser bedre ud end Audi Q7. Indvendigt er 1. generation af Touareg lige så gammeldags som den er udefra, mens 2. generation bygger bro mellem gammeldags interiør og moderne interiør.

Den 3. generation af Touareg ser bedst ud både indefra og udefra, hvilket gør den helt på linje med de allernyeste luksus-SUV’er på markedet. Hvad angår køreoplevelsen, er Touareg stor, og det kan man bestemt mærke. Affjedringen og tuningen af chassiset er fokuseret på komfort, men Touareg er også i stand til at klare sig på de slagne veje.

VW Touareg – Pålidelighed og almindelige problemer

Som nævnt i introen er 1. gen Touareg den mest problemfyldte af dem alle, både fordi den er gammel og fordi den ikke var den bedst byggede SUV til at begynde med. 2. generation af Touareg er meget bedre, især modellerne efter faceliftet, som meget vel kan være de mest pålidelige Touareg-modeller på det nuværende marked.

De mest almindelige Touareg-problemer er forbundet med motorens timing-system, tændspolerne, vandpumpen, styretøjets urfjeder og gearkassen. De fleste af disse kan løses proaktivt med rettidig og grundig vedligeholdelse, men i betragtning af at det koster en del penge at vedligeholde disse, er der ikke ret mange, der gør det ordentligt.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

VW Touareg – Værdi og funktionalitet

Du kan finde 2. generations Touareg til helt ned til 15.000 dollars for modeller med højere kilometertal, mens 1. generations Touareg kan findes for 10.000 dollars. 3. generation af Touareg er virkelig dyr, samtidig med at den også lider under en voldsom afskrivning, så det vil være bedst, hvis du lige venter, til bilen når et par år, før du køber den.

Rent praktisk er Touareg lige så god som alle mellemstore luksus-SUV’er er, hvilket betyder, at der er masser af plads til op til fem voksne passagerer. Lastpladsen er også mere end generøs, hvilket gør Touareg til et godt valg for dem, der sætter pris på plads.

FAQ sektion

Er VW Touareg en sikker bil?

Alle generationer af VW Touareg er sikre, men den 3. generation af Touareg er langt den sikreste af dem alle. 1. gen Touareg er nu en 20 år gammel bil, hvilket betyder, at den ikke leveres med alle de moderne sikkerhedssystemer, uanset model. Modellen af 2. generation fås med masser af softwaresikkerhedsfunktioner, men den er heller ikke klasseledende.

Touareg er som alle andre VW’er ekstremt afhængig af de ekstraudstyr du vælger, hvilket betyder at du kan få næsten alt til Touareg, men det kræver mange penge at kunne gøre det.

Hvor længe kan VW Touareg holde?

Ifølge flere online kilder er VW Touareg en af de mest holdbare VW biler nogensinde, hvilket betyder, at den sagtens skulle kunne holde mere end 200.000 kilometer, hvis du vedligeholder den ordentligt. Der er mange tilfælde, hvor folk er mere end glade for at køre Touaregs med 300.000 miles, men det rejser spørgsmålet, om det giver mening at bruge en masse vedligeholdelsespenge på en bil med 300.000 miles.

  Almindelige problemer med Volkswagen Golf

Uanset hvad er Touareg en kvalitetsfremstillet SUV, der bør tjene dig i lang tid, men kun hvis du vedligeholder den.

Er VW Touareg bedre end VW Atlas?

VW Touareg er faktisk en bedre SUV, fordi den er nyere, bedre udstyret, ser bedre ud og fås med bedre motorer. Designet af både det ydre og det indre af Touareg er meget bedre, hvilket gør den til en bil med en mere premium-følelse.

Atlas er ikke en dårlig bil, men den kan ikke måle sig med Touareg’en. Det eneste aspekt, hvor Atlas tager den er, at den kan fås med syv sæder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z