Volkswagen Polo år at undgå – De bedste og værste år

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo er en af de mest populære subkompakte hatchbacks derude, hvilket betyder, at mange overvejer at købe en. Disse biler er populære hos både ældre og yngre mennesker, hvilket betyder, at den potentielle kundebase er virkelig bred. Det er dog ikke alle VW Polo modelår, der er ens.

Til at starte med blev Polo introduceret tilbage i 1975 og har siden da affødt seks forskellige generationer. Volkswagen Polo-modeller fra før 2009 er nu rigtig gamle, og der er ikke rigtig nogen interesse for at købe disse 2. hånd. Uanset hvad, bør du fokusere din opmærksomhed på 2014-2022-modellerne.

For at starte denne liste vil vi først nævne de VW Polo modelår, som du bør undgå, og det er alle modelår før 2009, 2009-modellen og 2015-modellen. De bedste VW Polo-modelårgange at købe er 2022-modellen, 2017-modellen og 2014-modellen.

Alt i alt er det ofte vigtigere, hvor godt der er blevet passet på bilen, før du overvejer den, end selve modelåret. Uanset hvilken generation af VW Polo, der interesserer dig, skal du derfor foretage en inspektion før købet, når du kan.

De værste VW Polo årgange

1. Volkswagen Polo fra før 2009 er de værste

Værdimæssigt kan Volkswagen Polo-modeller fra før 2009 fås for næsten ingenting, hvilket er en stor grund til, at du kan overveje en. Inden du gør det, skal du dog være opmærksom på alle de problemer, der plager benzinmotorer fra den tid. Nogle ejere har sagt, at disse ældre VW Polo-modeller er ekstremt upålidelige og simpelthen ikke er det værd.

Dieselmotorer er meget bedre, men de er ikke særlig miljøvenlige eller sikre. Det er bare det faktum, at disse biler kommer fra en anden æra, og de er ikke udstyret med næsten nogen sikkerhedsfunktioner bortset fra en airbag eller to.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

2. 2009 Volkswagen Polo

2009 var året, hvor Volkswagen kom ud med den 5. generation af Polo, og denne generation har oplevet store forbedringer i forhold til sine forgængere. Dog er Volkswagen Polo model 2009 berygtet for brændstoflækager, airbagproblemer, højt olieforbrug og nogle gange endda en løs justeringsanordning for knastakslen.

De kommer også med tidlige iterationer af DPF’en, hvilket er en kendt klagepunkt på ældre dieselbiler. Hvis du vælger en 2009-model, er du bedre stillet med en mindre benzinmotor, da disse er meget bedre til pendling.

3. 2015 Volkswagen Polo

Mk5 Volkswagen Polo er blevet tilbagekaldt fem gange, hvilket er noget, man skal overveje. 2015-modellen var en del af to alvorlige tilbagekaldelser, den ene var i forbindelse med defekte børnesikringer, mens den anden var forbundet med svigtende forsæder, som kan rive sig selv af i tilfælde af en ulykke.

Desuden blev ca. 3.000 2015 VW Polo-modeller også tilbagekaldt på grund af problemer med, at kamakseljusteringsskiverne gik i stykker og dermed forårsagede alle mulige problemer.

De bedste VW Polo årgange

1. 2022 Volkswagen Polo er den bedste Polo indtil videre

Det bedste modelår for Volkswagen Polo er den nyeste 2022-model, da den kombinerer de mest moderne funktioner med de mest effektive drivlinjer. Derudover har den nyeste Polo også fået en velfortjent moderniseringspakke både indvendigt og udvendigt.

Vi er dog nødt til at nævne, at kun højt specificerede Volkswagen Polo-modeller nyder godt af disse funktioner, men det er ret forventeligt i disse dage. Gennem årene har Volkswagen formået at blive ved med at opgradere Polo, og nu er det en bil med fuld pakke.

  Er Volkswagen ID.3 en god bil?

2. 2017 Volkswagen Polo

Hvis du er interesseret i at købe en Mk6-generation af Polo, bør du fokusere din opmærksomhed på 2017-modellen, da det er den model, der samlet set har fået færrest klager. Det skyldes, at 2017 Polo kom til efter de fleste tilbagekaldelser og er som sådan en langt bedre bil direkte fra fabrikken.

Desuden er værdierne på disse ikke alt for forskellige fra 2015- og 2016-modellerne, så det giver al mulig mening i verden at gå efter en 2017-model i modsætning til tidligere Mk6-modeller.

3. 2014 Volkswagen Polo

Det bedste VW Mk5 Polo modelår er 2014-modellen, som også er det allersidste år, hvor Volkswagen byggede Mk5’eren, inden de introducerede Mk6’eren. Polo 2014 Polo er simpelthen bedre værdi end de modelår, der kom før den, da de deler stort set den samme brugtbilspris.

Udover det ser 2014 Polo ud til at have færre klager generelt, hvilket også er grunden til, at den slår alle andre Mk5 Polo-modelårgange.

FAQ-afsnit

Er Volkswagen Polo en god brugt bil?

Volkswagen Polo kan være en god brugt bil, hvis du er villig til at gå på kompromis med plads og generel komfort. Dermed ikke sagt, at Polo er en ukomfortabel bil, men den er virkelig lille og mangler mange funktioner, som du forventer af moderne biler.

Det bedste miljø at bruge VW Polo i er en by. Det er en lille og adræt bil med god brændstoføkonomi, hvilket er perfekt til en bybil. Langdistanceture på motorvejen kan også klares med VW Polo, men der er mange andre biler i denne prisklasse, der har en tendens til at gøre dette bedre.

  4MATIC vs. 4MOTION - forskel, fordele og ulemper

Er Volkswagen Polo GTI en præstationsbil?

Volkswagen Polo GTI er en af de bedst bevarede hemmeligheder, når det gælder små performancebiler. Med en så kort akselafstand og en sporty affjedring er Polo GTI hurtig og adræt nok uanset omgivelserne. Den er ikke rigtig en banevogn, men som landevejsbil er den lige så god som sin storebror, Golf GTI.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at hot hatchbacks sælger rigtig godt i hele verden, især i Europa, da de kombinerer mange forskellige aspekter i en enkelt komplet pakke.

Er Volkswagen Polo en god familiebil?

Hvad angår familiebiler, kan vi sige, at Polo faktisk er en god familiebil, men kun hvis din familie er ung. Faktum er, at Polo ikke tilbyder meget interiør- og lastrum, hvilket kan være et problem for en voksen familie.

Desuden er Polo ikke den sikreste bil på pladsen, simpelthen fordi den er lille. Der findes som sådan bedre familiebiler i denne prisklasse, fordi Polo mangler størrelse, komfort og sikkerhed.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z