Almindelige problemer med Ford 10-trins gearkasse

Ford F150 har været den mest solgte bil i USA i årtier, fordi den er stærk, pålidelig og ret veludstyret. Ford ved, at F150 er langt den vigtigste bilmodel, de nogensinde har lavet, hvilket betyder, at de gør deres bedste for at gøre den så god som muligt. Da F150 har mange stærke konkurrenter fra andre amerikanske mainstream-mærker, skal F150 simpelthen være den bedste.

Den 10-trins Ford-transmission er valget til F150 af en række forskellige årsager. Den blev udviklet i samarbejde med General Motors, hvilket betyder, at transmissionen vil blive brugt i en række forskellige biler. En 10-trins-konfiguration betød, at transmissionen vil prioritere effektivitet, kraft og pålidelighed.

Ingen transmission er dog perfekt, og vi vil diskutere de mest almindelige Ford 10-trins transmissionsproblemer i denne artikel. De mest almindelige Ford 10-trins problemer er forbundet med transmissionsvarmeren, TCC-reguleringsventilen, uregelmæssige skift, gearpositionsindikatoren lyser ikke og svigt i pumpedrevets gear.

Alt i alt er Ford 10-trins gearkassen en rigtig god gearkasse, og den burde kunne holde længe uden at skulle gennemgå større eftersyn. Sørg for at passe ordentligt på den, og din 10-trins gearkasse vil sandsynligvis holde lige så længe som selve bilen.

Ford 10-trins gearkasse – Problemer med varmere gearkasser

2018-modeller og nyere modeller har transmissionsvarmeren monteret på transmissionen, og dette design er kendt for at være problematisk på grund af kølevæskelækager. Problemet opstår som regel, når bilen står ubrugt i et stykke tid, især efter at den har været på en lang køretur. Alle 10-trins gearkasser har en varmelegeme, men kun modellerne fra 2018 og frem har den monteret på selve gearkassen.

  Ford Explorer Pålidelighed

Hvis du vil finde frem til transmissionsvarmeren, skal du derfor sørge for at gennemgå ejermanualen. Selve varmelegemet bør ikke være et problem i sig selv, men sørg for altid at kontrollere transmissionsvarmeren, når du skifter transmissionsolien. Hvis du støder på utætheder, skal du tage bilen til en forhandler.

Ford 10-trins gearkasse – problemer med TTC-regulatorventil

Ifølge mange onlinekilder lider Fords 10-trins 10R80-automatgearkasse, som findes i F150, Expedition, Lincoln Navigator og Mustang, undertiden af uregelmæssig TTC-betjening. Disse skyldes typisk en fastsiddende TTC-regulatorventil, som enten kan repareres eller udskiftes.

Udskiftning af ventilhuset bør koste dig omkring 400 til 900 USD. Hvis du støder på snavs i transmissionsvæsken, eller hvis væsken er misfarvet, bør du også udskifte momentomformeren og skylle hele systemet og fylde det på ny.

Ford 10-trins gearkasse – uregelmæssige skift

Når disse 10-trins bokse når op på mange kilometer, har de nogle gange tendens til at skifte lidt mere uregelmæssigt, hvilket også omfatter dårlig skiftkvalitet, glidning og mange andre relaterede transmissionsproblemer. Nogle af disse problemer er ledsaget af en kode, mens andre ikke er det. Heldigvis kan de fleste af disse problemer løses ved at omprogrammere systemet.

Hvis det ikke lykkes dig at løse problemet med softwarejusteringer, er du sandsynligvis nødt til at udskifte ventilhusenheden. Sticking ventiler og solenoider bliver langsomt mere og mere almindelige med Ford 10-trins boksen.

Ford 10-trins gearkasse – problemer med indikatorlyset for gearindstilling

Ifølge mange ejere derude lider 10-trins gearkassen også nogle gange af, at indikatorlampen for gearposition ikke lyser. Når du sætter et gear i, skal det være synligt på kontrollampen. Men nogle gange fejler systemet eller har en tendens til at slukke tilfældigt. Nogle har endda sagt, at når belysningslampen først slukkede, blev den aldrig tændt igen.

  Ford Mustang Shelby GT500 Pålidelighed

Det værste ved dette problem er, at der ikke rigtig findes et specifikt fix til det. Det er sandsynligvis et problem med bilens elektricitet, da det lykkedes nogle ejere at løse problemet ved at sætte vinduerne op og ned eller genstarte bilens udvendige lys.

Ford 10-trins gearkasse pumpefejl

Mange ejere af Ford dieselbiler har rapporteret om problemer med pumpens drivhjul, som udsender hvinende lyde, mens bilen kører. Ford siger, at dette er helt normalt, og at du ikke skal bekymre dig om det. Nogle har dog sagt, at dette problem kan føre til en fuldstændig svigt af pumpedrevets gear.

Som sådan er det en god idé at tjekke sumpen for muligt snavs og affald, da det sandsynligvis er tegn på, at dit pumpedrevets gear vil svigte på et tidspunkt.

FAQ-afsnit

Var der nogen tilbagekaldelser af Ford 10-trins automatgear?

Der var/er et par tilbagekaldelser af Ford 10-trins gearkasser, og den værste er forbundet med, at nogle få modeller ikke kan holde sig i parkeringstilstand. Dette kan være et massivt problem, fordi bilen kan rulle ud af din indkørsel eller en anden skråning, hvilket endda kan ende tragisk.

Ford udstedte en tilbagekaldelse på grund af dette, og det lykkedes dem at reparere alle defekte enheder tilbage i 2018. Der var også en tilbagekaldelse på grund af et problem, der fik transmissionen til at springe fremad uden en åbenlys grund.

  Er Ford F-150 Lightning en god bil?

Er Fords 10-trins automatgearkasse god?

Ja, Ford 10-trins automatgearkasse er en rigtig god gearkasse, der er mere end i stand til at klare opgaven i de fleste situationer. Selvfølgelig er den måske ikke den bedste til visse aspekter af kørsel og vedligeholdelse, men den kompenserer for det på andre afgørende områder.

Ford besluttede trods alt at placere denne gearkasse i deres mest solgte bil, hvilket betyder, at de helt sikkert mener, at 10-trins automatgearet er en god gearkasse.

Er en 10-trins gearkasse for meget?

De fleste bilproducenter laver automatgear med ca. 6-8 gear, mens Ford og nogle få andre bilproducenter tilbyder gearkasser med op til 10 gear. En 10-trins gearkasse giver mening, hvis du ønsker at gøre bilen så effektiv som muligt, og hvis du kalibrerer den måde, hvorpå gearkassen interagerer med motoren.

På den måde kan din gearkasse altid være i sit optimale effektområde, hvilket betyder, at du altid bør have al den kraft, du har brug for, under foden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z