Er Skoda Kodiaq en god bil?

Skoda Kodiaq

Skoda tilbyder fire SUV’er, og Kodiaq er den største af dem alle. Skoda Kodiaq er en perfekt familiebil, da den er rummelig, komfortabel, praktisk og giver god værdi. Men er Skoda Kodiaq en god bil?

Skoda Kodiaq er en fin bil for personer, der leder efter en rummelig, effektiv, sikker, pålidelig, holdbar og billig luksus-SUV. Men hvis du ønsker en mere kraftfuld, luksuriøs og meget avanceret mid-size SUV, skal du måske kigge væk.

Historien om Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er en mid-size crossover SUV fremstillet af Skoda Auto. Denne bil har været i produktion fra 2016 til i dag. Desuden kommer den med tre sæderækker og har en frontmotor med forhjulstræk eller firehjulstræk. Den har også et valg af tre transmissionssystemer, herunder en 6-trins manuel gearkasse, en 6-trins DSG-gearkasse og en 7-trins DSG-gearkasse.

Desuden er denne bil baseret på Volkswagen Groups MQB-platform, hvilket betyder, at den er tæt forbundet med Seat Tarraco og Volkswagen Tiguan Allspace. Desuden er Skoda Kodiaq en af de mest avancerede biler fra Skoda-linjen. Nogle af de unikke funktioner, som den kommer med, er Area View, Predictive Pedestrian Protection, Tow Assist og Manoeuvre Assist.

Funktioner i Skoda Kodiaq

Udseende

Skoda Kodiaq er en slank og moderne mellemstor SUV. Selv om den ser godt ud, er det ikke den flotteste bil i klassen. Men det betyder ikke, at bilen er kedelig. Denne SUV ser godt ud og har et komfortabelt og eksklusivt interiør.

Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner, som du får i Skoda Kodiaq, er lædersæder, et læderrat, elektrisk justerbare sæder foran og ventilerede sæder. Udvendigt kan du prale af 20-tommers hjul, en opretstående frontgrill, restylede for- og bagkofangere og en ny blank sort bagspoiler.

  Er Skoda Octavia en god bil?

Den kommer også med en akselafstand på 109,9 tommer, en længde på 184,9 tommer, en bredde på 74,1 tommer og en højde på 66,0 tommer.

Ydeevne

Når det kommer til ydeevne, har brugerne forskellige motorer at vælge imellem. Skoda tilbyder diesel- og benzinvarianter. Den kraftigste Skoda Kodiaq benzinmotor er den 2,0-liters Eco TSI-inline-4-motor med 2,0 liter. Denne enhed leverer op til 242 hk og 273 lb-pund moment.

På den anden side er den kraftigste dieselmotor den 2,0-liters TDI SCR 4motion inline-4-motor med 2,0 liter. Denne enhed yder op til 237 hk og 369 lb-ft drejningsmoment. Dieselmotoren er også den hurtigste og mest kraftfulde. Den kan accelerere fra 0 til 62 mph på 6,9 sekunder og har en topfart på 137 mph.

Dens konkurrenter som Volkswagen Tiguan Allspace og Seat Tarraco er dog kraftigere og hurtigere.

Komfort og lastrum

Hvis du er på udkig efter en familiebil, er Skoda Kodiaq et perfekt valg. Denne bil leveres med syv sæder, hvilket betyder, at den kan transportere mindst syv personer. Desuden har den et rummeligt interiør, hvilket betyder, at selv personer på seks fod vil føle sig godt tilpas.

Derudover har Skoda Kodiaq et stort lastrum, da den har et samlet lastrum på 29,5 kubikfod. Desuden kan dette øges til 73 kubikfod plads, når bagsæderne er klappet ned.

Sikkerhed

Dette er en ret sikker bil, da den er udstyret med masser af førsteklasses sikkerhedsfunktioner. Desuden har den også fået en 5-stjernet EURO NCAP-sikkerhedsklassificering med 5 stjerner. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner, som den kommer med, er ni airbags, seleadvarsel, advarsel om for høj hastighed, forankringspunkter for børnesæt, speed sensing door lock, lane keep assist og elektronisk stabilitetskontrol.

  Er Skoda Superb en god bil?

Brændstofeffektivitet

Som de fleste af sine søskende er Skoda Kodiaq en rimelig effektiv bil. Den har en brændstofeffektivitetsvurdering på mellem 30,1 mpg og 52,6 mpg. Så hvis du leder efter en pålidelig, effektiv og sikker bil til din familie, er Skoda Kodiaq den perfekte bil at have.

Pris

Skoda Kodiaq er en af de mest prisvenlige familiebiler i sin klasse. Den har en startpris på 38.500 kroner, og den kan gå op til 55.200 kroner. Det er langt billigere end Seat Tarraco med et prisinterval på 39.500 til 56.000 dollars og Volkswagen Tiguan Allspace med et prisinterval på mellem 42.000 og 56.700 dollars.

FAQ

Er Skoda Kodiaq værd at købe?

Ja, Skoda Kodiaq er værd at købe, hvis du ønsker en pålidelig, effektiv, komfortabel og rummelig mellemstørrelse SUV. Den er også praktisk, sjov at køre og sikker. Derimod er den ikke egnet til dem, der søger en luksuriøs, meget avanceret og hurtigere SUV.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Kodiaq?

Hvis du planlægger at investere i Skoda Kodiaq, er det vigtigt at kende nogle af de almindelige problemer, som du vil støde på undervejs. Almindelige problemer med Skoda Kodiaq omfatter olielækage, defekt airbaghus, stiv affjedring, elektriske problemer, defekt trækøje, tilstoppet DPF, defekt DSG-gearkasse og problemer med turboladeren.

Hvor hurtig er Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq er ikke blandt de hurtigste biler i sin klasse. De fleste af dens rivaler leverer mere kraft og er endnu hurtigere. Uanset hvad er Skoda Kodiaqs 2,0-liters bi-turbo dieselmotor med en maksimal ydelse på 237 hk og et drejningsmoment på 369 lb-ft den hurtigste motor. Denne model har en topfart på 137 mph, og den kan accelerere fra 0 til 60 mph på 6,9 sekunder.

  Skoda Fabia - Almindelige problemer & fejl

Holder Skoda Kodiaq sin værdi?

Ja, Skoda Kodiaq er blandt de få SUV’er, der holder deres værdi godt. Det anslås, at Skoda Kodiaq vil blive solgt for omkring 61 % af sin oprindelige værdi efter tre års ejerskab. Det er fantastisk og gør den til en god investering. Dens nærmeste rivaler som Volkswagen Tiguan Allspace og Seat Tarraco holder ikke deres værdi godt.

Hvilke biler ligner Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq er måske nok en fin bil med fascinerende funktioner, men den er stadig udsat for hård konkurrence fra flere mærker. Ikke desto mindre er nogle af dens største rivaler Volkswagen Tiguan Allspace, Seat Tarraco, Audi Q3, Hyundai Tucson, Jetta VS7 og Toyota Fortuner.

Resumé

Skoda Kodiaq er en vidunderlig bil for folk, der leder efter en pålidelig, økonomisk, rummelig og sikker bil til en familie. Denne bil er også overkommelig, men kommer med et par problemer, som interesserede købere bør kende til. Når det er sagt, vil folk, der leder efter en meget avanceret, kraftfuld og luksuriøs SUV, måske ikke finde denne bil fascinerende.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z