Skoda Octavia – Almindelige problemer & fejl

Skoda Octavia

Skoda Octavia er langt den mest solgte Skoda-model på markedet. Denne bil er veldesignet, luksuriøs og leveres med mange fremragende funktioner. Oven i købet er den meget pålidelig sammenlignet med de fleste af dens rivaler. Den kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Octavia?

Almindelige problemer med Skoda Octavia omfatter problemer med gearkassen, elektriske problemer, defekt dobbeltmasse svinghjul, lækageproblemer, defekt børnelås, problemer med forlygter og DPF-problemer. Derudover har brugere rapporteret om manglende strøm, svigtende indikator for sidespejl og problemer med EGR-ventilen.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Octavia?

Problemer med gearkassen

DSG-gearkassen i automatiske Skoda Octavia-modeller er en velkendt Volkswagen DSG-gearkasse fra Volkswagen. Efter nogen tid udvikler denne gearkasse et problem, f.eks. problemer med at skifte mellem gearene, hvilket giver en klodset fornemmelse, når der accelereres eller bremses. Dette skyldes normalt en fejl i både gearkassen og det mekatroniske styresystem.

Du kan løse dette problem ved enten at udskifte eller reparere de berørte dele.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også almindelige med Skoda Octavia. Mange brugere har rapporteret, at Octavias GPS-system har udviklet problemer. Ikke desto mindre er dette problem almindeligt i Skoda Octavia-modellerne fra 2014 til 2020. Et andet almindeligt elektrisk problem er en fejl i centrallåsen. Dette skyldes normalt en sprunget sikring. For at løse dette problem skal du udskifte den dårlige sikring.

Problemer med EGR-ventilen

Udstødningsgasrecirkulationsventilen eller EGR-ventilen er tilbøjelig til at blive blokeret i Skoda Octavia. Dette skyldes, at den udvikler kulstofophobning, der forårsager tøven og ujævn motorleje i tomgang. Som følge heraf kan brugeren bemærke en manglende acceleration.

Den gode nyhed er, at det er forholdsvis nemt at løse dette problem, da du blot skal rense kulstofansamlingen, og problemet vil være løst.

Lækkerhedsproblemer

Dette er et meget frustrerende problem, da Skoda Octavia er en luksusbil fra Volkswagen. Mange brugere har rapporteret om et vådt bagagerum, utætte sideruder og vandlækage i passagerens fodrum foran. De fleste af disse lækageproblemer skyldes problemer med karrosseriets udformning. For eksempel er utætte sideruder forårsaget af manglende primer, der anvendes i fremstillingsprocessen.

Manglende strøm

Ligesom EGR-ventilen bliver gashåndtaget også tilstoppet af kulstofophobning. Dette problem fører til manglende acceleration, og det kan også medføre, at bilen går i stå i kryds. I nogle tilfælde kan du også bemærke splutter og hoste ved tomgang. For at løse dette problem skal du rense spjældhuset.

DPF-problemer

Motoren i Skoda Octavia er konstrueret på en sådan måde, at den årligt skal presses til et højere præstationsniveau. Hvis det ikke sker, kan det føre til en blokering af dieselpartikelfilteret. For at løse dette problem kan du være nødt til at rense partikelfilteret eller udskifte det, hvis det er beskadiget. Desuden kan du også køre ofte ud af byen for at forhindre, at dette problem opstår.

Problemer med forlygter

Udover at Skoda Octavia har problemer med utætheder, har nogle brugere også rapporteret om fugt, der trænger ind i forlygteenheden. Som følge heraf kan dette medføre, at delen kortslutter for tidligt, eller at vand på linsen kan forårsage problemer med effektiv diffraktion. Ikke desto mindre bør dette problem være nemt at løse med en visuel inspektion.

Defekt dobbeltmassesvinghjul

Dette er en af de større tilbagekaldelser, som blev udstedt af Skoda. Det dobbelte massesvinghjul på Skoda Octavia er kendt for at falde fra hinanden, hvilket fører til massive fejl i motoren. De berørte biler blev imidlertid tilbagekaldt, og problemet blev løst. Så før du køber en brugt Skoda Octavia-model med dette problem, bør du sikre dig, at brugeren har løst det.

Svigt af indikator for sidespejl

Et andet problem, der skyldes producentens fejl i karrosseridesignet, er den svigtende indikator for sidespejl. Fejl i sidespejlsindikatoren skyldes, at der siver vand ind i LED-lysene. For at løse dette problem skal du udskifte de beskadigede eller berørte sidespejlsindikatorer.

Defekt børnelås

Flere brugere har klaget over, at børnelåsen kan løsne sig, uden at føreren opdager det. Dette gør det muligt for passagererne at åbne døren indefra og forlade den. Hvis du er omfattet af garantien, kan Skoda løse dette problem for dig, men hvis ikke, skal du udskifte hele låsesystemet.

FAQ

Er Skoda Octavia pålidelig?

Ja, Skoda Octavia er ret pålidelig. De fleste pålidelighedsbureauer har givet den en pålidelighedsscore over middel. Men hvis man sammenligner den med Toyota, Honda, Mazda og Suzuki, er de langt mere pålidelige. Men den er mere pålidelig end Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Hvor længe holder Skoda Octavia?

Det afhænger af, hvor godt du vedligeholder og kører din bil. Hvis du følger Skoda’s anbefalede vedligeholdelsesservice, vil din bil kunne køre mere end 150.000 km. Nogle brugere har rapporteret om mere end 300.000 miles, hvilket er meget imponerende for en så luksuriøs bil.

Hvad er den mest pålidelige Skoda Octavia model årgang?

De fleste Skoda Octavia-modelårgange, der er bygget efter 2015, anses for at være pålidelige. Det skyldes, at de er udstyret med forbedrede og mere pålidelige DSG-gearkasser. Ikke desto mindre er det mest pålidelige Skoda Octavia-modelår 2018 modelåret. Denne bil registrerer få problemer, og den er ret pålidelig.

Er det dyrt at vedligeholde Skoda Octavia?

Ja, det er ret dyrere at vedligeholde Skoda Octavia end almindelige biler. Men sammenlignet med andre luksusbiler som Audi og Mercedes vil du opdage, at det er langt billigere at vedligeholde Skoda Octavia. Mens omkostningerne til arbejdskraft til vedligeholdelse af Skoda er lave, er reservedelene ret dyre.

Hvilken bil er bedre – Skoda eller Audi?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du vil have en bil med topklasse og avancerede funktioner, er Audi den bedre løsning. Men hvis du vil have en bil, der er mere overkommelig, pålidelig og billigere at vedligeholde, bør du overveje at få Skoda. Tværtimod hører begge biler under Volkswagen.

Konklusion

Alt i alt er Skoda Octavia en smuk, pålidelig, luksuriøs og rummelig bil. Hvis den vedligeholdes og plejes korrekt, kan denne bil holde i mere end 150.000 miles. Nu da du kender nogle af de almindelige problemer med Skoda Octavia, bør du passe på din bil for at undgå de fleste af dem. Dette vil hjælpe med at sænke omkostningerne til reparationer i det lange løb.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z