BMW M4 – Almindelige problemer & fejl

BMW M4 - Almindelige problemer & fejl

BMW M4 blev dannet, da BMW besluttede at samle BMW 3-serie coupé og cabriolet i en egen serie for at gøre det lettere at identificere dem. BMW M4 er højtydende med fremragende håndtering og kraft. Ikke desto mindre kommer den også med flere problemer. Men hvad er de almindelige problemer med BMW M4?

Almindelige problemer med BMW M4 er utætheder i ventildæksler og pakninger til ventildæksler, problemer med krumnav, termostatfejl, utætheder i oliefilterhusets pakning, svigtende sluttrinsventilatormodstand, problemer med køretøjets struktur, problemer med drivlinjen, problemer med bremserne og utætheder i oliepakkningen.

I modsætning til de fleste BMW-modeller har BMW M4 tidligere haft nogle få tilbagekaldelser. Desuden kan de fleste af de problemer, som vi har nævnt ovenfor, undgås ved hjælp af korrekt pleje og vedligeholdelse. Desuden kan de fleste problemer findes i specifikke modelår og ikke i alle BMW M4’er.

Hvad er de almindelige problemer med BMW M4?

Ventildækslet og ventildæksletpakningen lækker

Ligesom N54- og N55 BMW-motorerne er S55-motorens ventildæksel og ventildækseltætning tilbøjelige til at revne og lække olie. Dette skyldes, at disse dele slides hurtigere og skal skiftes mellem 20.000 og 50.000 miles. Gummipakningerne på ventildækslet udsættes for høje temperaturer, som forringer dem hurtigere.

Tegn på et slidt ventildæksel og en ventildæksletætning er olielækage, brændende lugt, røg fra motorrummet og lavt olieniveau. Udskift de beskadigede eller slidte dele.

Problemer med drivlinjen

Et andet stort problem, som BMW M4-ejere står over for, er problemer med drivlinjen. Nogle af de almindelige problemer med drivlinjen er løse forbindelser og knæklyde fra bilen ved bremsning og parkering. De fleste problemer med drivlinen er forbundet med fabriksfejl.

  Serviceeftersyn BMW m9 til bedste pris

Termostatfejl

En termostat er en af de mest holdbare dele i en bil. Men efter at have tilbagelagt over 100.000 miles kan en termostat svigte i din BMW. Tegn på en dårlig termostat er lækage af kølevæske, høje temperaturmålinger, mærkelige lyde, uregelmæssige temperaturændringer og øget brændstofforbrug. Udskift den defekte termostat for at løse problemet.

Oliepump pakning utækker

I lighed med ventildæksletætningen knækker eller slides oliepumpetætningen i BMW M4 også og begynder at lække olie. Mens dette problem opstår på BMW M4 før over 100k miles, oplever de fleste BMW-modeller dette problem efter over 100k miles. Løs problemet ved at udskifte den slidte eller beskadigede oliepumpedåsepakning.

Svigt i sidste trin af blæsermodstand

Sluttrinnets blæsermodstand svigter normalt på grund af overophedning i BMW’en. Men i nogle tilfælde kan denne del svigte på grund af korrosion. Hvis ventilatoren svigter, vil den ikke blæse nogen tvungen luft. Derfor skal du løse dette problem på din BMW M4 ved at udskifte den med en ny sluttrinsventilatormodstand.

Problemer med krumnav

Dette problem påvirker normalt BMW S55-motorer mere end nogen anden type BMW-motor. Ikke desto mindre er det ikke særlig almindeligt. Problemer med krumnav kan føre til interne motorproblemer. Det er nemt at reparere denne del, da du skal korrigere timingen og udskifte krumtaphjulet.

Problemer med køretøjets struktur

Køretøjets struktur har været et problem med BMW M4. Flere brugere har klaget over vindstøj fra vinduer på grund af køretøjets struktur. Omvendt har andre brugere også klaget over sikkerhedsseler foran med uhensigtsmæssige låsemekanismer, som er farlige i tilfælde af en ulykke, da de måske ikke giver den nødvendige beskyttelse.

  Ford Mustang Ecoboost - Almindelige problemer & fejl

Oliefilterhuspakning utækker

Ud over at ventildæksler og oliepandepakninger revner og lækker olie, revner og lækker pakningen til oliefilterhuset også og lækker olie. Så når du inspicerer ventildækslets pakning og oliepandepakningen, skal du også kontrollere oliefilteret og sikre dig, at det er i god stand. Hvis ikke, skal du udskifte det for at forhindre olielækage. Oliefilterhusets pakning bør inspiceres hver 80.000 miles

Problemer med bremserne

Selv om bremserne fungerer perfekt og ikke burde være et problem, frembringer de en foruroligende lyd, der kan skabe panik hos nogle M4-bilister. Flere brugere har bemærket, at de føltes som slibning efter at have kørt flere kilometer. Dette er et resultat af, at småsten og fremmedlegemer sætter sig fast mellem bremsebeskyttelsespladen og bremseskiven.

FAQ

Er BMW M4 pålidelig?

BMW 3-serie og 4-serie producerer nogle af de mest pålidelige BMW-modeller på markedet. De fleste pålidelighedsagenturer har klassificeret BMW M4 som værende lidt over middel. Desuden er BMW M4 udstyret med S55 twin-turbo inline-6-motoren med dobbelt turbo, som er pålidelig.

Er det dyrt at vedligeholde en BMW M4?

Ja, det er ret dyrt at vedligeholde BMW M4 sammenlignet med de fleste biler i sin klasse. De gennemsnitlige årlige vedligeholdelsesomkostninger for BMW M4 er på ca. 642 USD, mens de årlige omkostninger til vedligeholdelse af en almindelig bil er på ca. 600 USD. Desuden er BMW-reservedele dyre, hvilket øger de samlede vedligeholdelsesomkostninger.

Hvad er det høje kilometertal for BMW M4?

Selv om BMW M4 har været på markedet i mindre end 10 år, er det let at forudsige, hvor længe den vil holde, da den har tætte ligheder med BMW 3-serien. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan denne bil holde i mere end 250.000 miles.

  Serviceeftersyn BMW 340i til bedste pris

Er en brugt BMW M4 værd at købe?

Det afhænger af bilens tilstand. Hvis bilen er velholdt med mindre end 100.000 miles, er den værd at købe. Men hvis bilen er over 100.000 miles og dårligt vedligeholdt, bør du ikke bruge en krone på en sådan bil, da den vil være besværlig og dyr at reparere i fremtiden.

Afsluttende tanker

Uanset om du ønsker at købe en ny eller brugt BMW M4, er det vigtigt at kende de problemer, du kan møde undervejs. Bemærk, at nogle BMW M4-modelår er mere pålidelige end andre. Desuden er det ikke alle modelårgange, der har de samme problemer. Så før du køber en brugt BMW M4, er det vigtigt at vide, hvilke problemer dit modelår sandsynligvis vil have.

Alt i alt er BMW M4 en højtydende, kraftfuld, hurtig, komfortabel og luksuriøs coupé. Den er også ukompliceret at håndtere og avanceret. Ikke desto mindre har den en høj startpris, og det er ret dyrt at vedligeholde den. Så hvis du køber en brugt model, skal du sørge for at få en brugt bil af høj kvalitet.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z