Alt om 2023 Volvo V60 facelift

2023 Volvo V60

Volvo V60 er en kompakt luksus stationcar, der blev introduceret første gang tilbage i 2010 og senere blev erstattet af anden generation i 2018. Til modelåret 2023 giver Volvo V60 en subtil opdatering, som har til formål at gøre bilen lidt mere konkurrencedygtig i dette ret overfyldte segment, som for det meste er domineret af tyske bilproducenter.

Ændringerne til 2023 V60 omfatter bl.a. milde hybridmotorer, der nu er standard i hele serien, mere rækkevidde til Recharge-modellen, en let opdateret styling, skjulte udstødninger, et nyt Google-baseret infotainmentsystem, et nyt trimniveau, der er omdøbt til Core-, Plus- og Ultimate-modeller, nye fælgdesigns, opdaterede udvendige farver og små ændringer indvendigt.

Udover disse forbliver V60 den samme som 2022-modellen, hvilket ikke er nogen dårlig ting, da V60 er en virkelig smart udseende stationcar. Alle motorer er baseret på den velkendte 2,0 l 4-cylindrede Volvo-motor med 4 cylindre, men kan fås i både mild hybrid- og PHEV-form.

Designet er næsten det samme som 2022 V60 med kun små ændringer i kofangere, farver, hjul og udstødningsspidser er nu skjult. Så hvis du vil vide alt om 2023 Volvo V60 facelift, skal du sørge for at læse denne artikel!

2023 Volvo V60 facelift – drivlinjen

Volvo V60-motorerne starter med den 4-cylindrede 2,0-liters B5-motor med 250 hk, som nu får mild-hybridteknologi, der skal hjælpe den med at være lidt mere økonomisk og have bedre gasrespons takket være et lille 48-volts batteri, der arbejder sammen med motoren. T8 Polestar Recharge PHEV-modellen får en 2,0-liters 4-cylindret motor og en elmotor, hvilket giver en kombineret effekt på 455 hk og en 0-100 km/t-tid på kun 4,4 sekunder.

  Er Volvo XC40 en god bil?

Indgangsmodellerne leveres med FWD, mens de højere modeller leveres med AWD. Alle motorvarianter er koblet til den velkendte 8-trins automatgearkasse, der skifter gear problemfrit og problemfrit og passer perfekt til V60’erens karakter. Du kan forvente at få 22/31MPG med modellen med 250 hk, mens Recharge PHEV’en kan opnå 74MPGe med op til 41 miles ren elektrisk kørsel.

V60’s drivliniemuligheder er spinkle, men de er alle dejligt kraftfulde, mere end nogle af deres tyske konkurrenter.

2023 Volvo V60 facelift – Design og kørsel

Som nævnt i begyndelsen får V60 et par nye opgraderinger i hele modelprogrammet for modelåret 2023, og de mest mærkbare udvendige opgraderinger er nye farver, nye fælgdesigns, lidt anderledes kofangere og skjulte udstødningsspidser. Interiøret er lige så smart som altid, men du får nu også et Google-understøttet infotainmentsystem, som er meget bedre end tidligere.

Køreoplevelsen er klassisk Volvo, bilen forsøger ikke at være overdrevent sporty, men er alligevel eftergivende, kølig og virkelig komfortabel. Støjisoleringen er virkelig god, og bilen er virkelig nem at køre. Den føles bedst på en motorvej, men den er ikke for stor til ikke at blive kørt i byen.

2023 Volvo V60 facelift – Pålidelighed og almindelige problemer

2023 Volvo V60 er ikke ude endnu, hvilket betyder, at vi ikke rigtig kan vurdere, hvor pålidelig den faktisk er. Men da V60 kun er et facelift fra den tidligere 2022-model, betyder det, at den burde klare sig stort set på samme måde som 2022-modellen. De fleste pålidelighedstabeller og undersøgelser har givet V60 karakteren okay, men ikke noget særligt.

  Er Volvo et luksusmærke?

De mest almindelige problemer med V60 er relateret til software, løs affjedring, problemer med det automatiske nødbremsesystem, problemer med fastholdelsessystemet og potentielt også forskellige elektriske problemer.

2023 Volvo V60 facelift – Værdi og funktionalitet

2023 Volvo V60 facelift starter ved 49.895 kroner for trimniveauet Core, mens Ultimate-modellerne koster 55.195 kroner. Topmodellen V60 Cross Country Polestar Engineered koster 71.645 kroner, men den giver dig stort set alt, hvad du kan få med V60. Alt i alt er V60 oppe imod hård tysk konkurrence, og hvad angår prisen, er der ikke meget mellem dem.

Praktiskheden er fremragende, da V60 er en kompakt til mellemstor familiekombi med plads nok til en familie og en hund. Sigtbarheden er rigtig god, de indvendige rum er rigtig gode, bilen har masser af USB-porte og er virkelig nem at leve med og navigere rundt i byen.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en 2023 Volvo V60 facelift?

Hvis du er ude efter en familievogn, er der en hel del biler, du kan vælge imellem. Grunden til, at du skal vælge Volvo, er, hvis du vil have en plug-in-model, der også er kraftfuld og sofistikeret. Volvo laver de bedste hybridmodeller i denne klasse, og derfor tager den kagen for de fleste familier, da den er overkommelig at køre og har en anstændig EV-rækkevidde.

Hvis du på den anden side ikke kan lide Volvos design, og du ikke finder Volvo-mærket premium nok, kan du svinge dig til en af tyskerne, hvilket mange mennesker har en tendens til at gøre.

  Er Volvo en god bil at sælge?

Hvilke biler konkurrerer med Volvo V60 fra 2023?

Audi A4 Avant er sandsynligvis den hårdeste konkurrent til V60 på samme måde som V60 Cross Country konkurrerer med Audi A4 Allroad. Andre konkurrenter omfatter BMW 3-serie Touring, Mercedes-Benz C-klasse Wagon, Volkswagen Passat Variant og muligvis endda Jaguar XF stationcar.

Ud af alle disse er Mercedes C-klasse den nyeste og mest luksuriøse, Volvo har de bedste hybridmotorer, Audi er den mest praktiske, mens BMW og Jaguar er de sjoveste at køre.

Hvornår kommer den næste generation af Volvo V60 på markedet?

Volvo V60 er baseret på S60-sedanen, som ikke har været ude længe nok til, at Volvo kan tilbyde den i en helt ny udgave. Det er sandsynligt at tro, at Volvo kommer med den nye V60 engang inden for de næste tre år, og det ser ud til, at næste generation af V60-modellerne bliver udelukkende hybrid- og elmodeller.

Derfor giver det god mening at købe V60 nu, da den ikke kommer til at tabe nævneværdigt i værdi lige foreløbig, i hvert fald ikke før den nye model kommer ud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z