Alt om 2023 VW Amarok

2023 VW Amarok

Volkswagen har endelig afsløret den kommende 2023 VW Amarok, og den nye Amarok byder på en lang række ændringer i forhold til den tidligere model. Selv om Amarok ikke er en amerikansk bestseller, da de fleste amerikanske kunder er interesseret i amerikansk og asiatisk producerede pickupper, håber 2023 Amarok at ændre det. Så hvis du vil vide alt om 2023 VW Amarok, skal du sørge for at læse denne artikel!

Først og fremmest er vi nødt til at påpege, at den nye Amarok ikke kommer til USA, hvilket er en skam, da den deler sin platform med den ekstremt succesfulde Ford Ranger, men med sin egen identitet og sit eget design. Motormæssigt får 2023 Amarok fire diesel- og benzinmotorer, som alle er kraftfulde, sofistikerede og relativt effektive.

Designmæssigt ser Amarok muskuløs og dominerende ud og er meget anderledes end Ranger. Interiøret får en stor lodret infotainmentskærm og en digital målergruppe. Det opretstående instrumentbræt ligner det i Ranger, men det er beklædt med materialer af højere kvalitet overalt.

Vi kan forvente, at den nye Amarok vil være lige så pålidelig som Ranger, da den bruger samme understel. Udsigten til værdi og praktisk anvendelighed er virkelig god, da Amarok fås som enkelt- eller dobbeltkabine med en stor seng og masser af indvendig plads.

2023 VW Amarok – drivlinjen

VW Amarok får fire forskellige motorer. De to dieselmotorer findes i mange VW-modeller og er de 4-cylindrede 2,0L TDI-motorer, der enten yder 168 hk eller 201 hk for twin-turbo-modellerne. Den bedste dieselmotor i serien er 3,0L V6-motoren, der yder 238 hk eller 247 hk afhængigt af konfigurationen og din foretrukne ydelse.

  Er Volkswagen Up en god bil?

Nogle markeder får også en 2,3L-motor fra Ford, der yder næsten 300 hk. Alle motorer på over 200 hk vil blive koblet til Fords velkendte 10-trins automatgearkasse, mens mindre motorer vil blive leveret med en 6-trins automatgear eller endda en 5-trins manuel gearkasse på nogle markeder.

Hvad angår resten af drivlinjen, kan du vælge mellem et standard 4MOTION AWD-system eller et mere avanceret valgfrit 4×4-system. Nogle markeder vil dog få en RWD-model, som sandsynligvis er den, der findes i Ford Ranger, da VW ikke er kendt for at lave baghjulstrukne biler.

2023 VW Amarok – Design og kørsel

Hvad angår design, har 2023 Amarok et helt nyt udseende med større dimensioner over hele linjen. Du får også nyere LED-lys hele vejen rundt om Amarok og en meget højere fronthjelm, der ligner den på Ford Ranger. Interiøret er baseret på det, der findes i Ranger, men med VW’s designidentitet, hvilket gør, at det ser rigtig flot ud.

Køreoplevelsen kommer sandsynligvis til at ligne den med den nye Ford Ranger, hvilket betyder, at Amarok vil være ret kompetent i terræn, mens den også vil være føjelig på en byvej. Det er ikke en dynamisk pick-up, men den kan holde sig selv i sving, da den får en stiv affjedring, der kan styre Amarok/Ranger-vægten rigtig godt.

2023 VW Amarok – Pålidelighed og almindelige problemer

2023 VW Amarok er ikke ude endnu, hvilket betyder, at vi ikke rigtig kan sige, om det er en pålidelig bil eller ej. Men da Amarok er baseret på den nye 2023 Ranger, bør vi forvente, at den er ret pålidelig, hvis den nye Ranger er noget nær den udgående Ranger.

  Er Volkswagen Atlas en god bil?

2022 Ranger er ret forskellig fra 2023 Ranger, men disse deler ganske få dele med hinanden. Som sådan blev 2022 Ranger tildelt en 85/100 J.D. Power pålidelighedsvurdering, hvilket anses for at være fantastisk.

2023 VW Amarok – Værdi og funktionalitet

Den nye VW Amarok vil sandsynligvis starte på omkring 32.000 £ inklusive moms i Storbritannien, omkring 45.890 $ i Australien og omkring 35.000 € i Europa. Med modeller i den højere ende vil denne pris stige betydeligt, men dette er intervallerne for indgangsmodellerne med dieselmotorer, RWD og en enkeltkabinekonfiguration.

Hvis praktisk anvendelighed er et must, er Amarok med dobbeltkabine den rette for dig, men hvis du ønsker tilstrækkelig plads foran, og du ikke ofte transporterer passagerer bagi, bør enkeltkabinen være nok. Sengen er omkring 1,5 fod stor, hvilket er det samme som i Ranger. Sigtbarheden er også rigtig god takket være en oprejst kørestilling og ikke for mange døde vinkler.

FAQ-afsnit

Er 2023 VW Amarok det værd?

Hvis du ejer en ældre VW Amarok-model, og du overvejede at opgradere den, er 2023-modellen bestemt det værd, da den er udstyret med en lang række opgraderinger og sandsynligvis vil være pålidelig, fordi Ford laver pålidelige mindre pickup-trucks.

Fordelene ved Amarok i forhold til Ranger er, at Amarok føles lidt mere speciel og mere luksuriøs, hvilket er det, folk ønsker fra en daglig chauffør. Alt i alt er Amarok både en god cruiser og en anstændig arbejdshest, hvilket er præcis, hvad små og mellemstore pickup-købere ønsker.

  Volkswagen Polo år at undgå - De bedste og værste år

Er 2023 VW Amarok sikker?

Fordi 2023 Amarok deler de fleste af sine dele med Ford Ranger, kan vi forvente, at det bliver en virkelig pålidelig lastbil. Det betyder, at den kommer til at få alle de nyeste og mest avancerede assistentfunktioner såsom blind-spot assist, lane keep assist, cross-traffic alert, adaptiv fartpilot og mange andre tilhørende funktioner.

Alt i alt bør du, hvis sikkerhed er en prioritet, ikke have nogen problemer med at leve med Amarok, da den virkelig tilbyder en stor palet af alle de moderne sikkerhedsfunktioner, som du kan forvente af en 2023-lastbil.

Hvilke biler konkurrerer med 2023 VW Amarok?

VW Amarok konkurrerer med sin bror, Ford Ranger, men også med Chevrolet Colorado og GMC Canyon. Toyota Hilux er også en virkelig lignende lastbil, mens Nissan Navara og Mitsubishi Strada også er skarpe konkurrenter.

Alt i alt mener jeg, at Ranger, Amarok og Toyota Hilux er de bedste i dette segment, fordi de er de mest anvendelige og bedst udstyrede.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z