Er Volkswagen Amarok en god bil?

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok er en VW pickup, der blev udgivet tilbage i 2010. Lige siden den blev udgivet, har Amarok fortsat med at leve i skyggen af mange mere populære pickup trucks. Amarok nåede aldrig frem til USA, fordi den var for premium og for dyr til at konkurrere med Ford Ranger, Chevy Colorado og Toyota Tacoma.

Det betød, at VW Amarok stoppede produktionen i 2020, fordi VW genanvendte sin fabrik i Hannover, hvor Amarok blev bygget, for at lave VW ID BUZZ. Amarok er faktisk en ret dyr bil sammenlignet med de fleste pickups, men er Volkswagen Amarok en god bil?

VW Amarok er en god bil, men den var aldrig i stand til at konkurrere med nogle af sine mere prisvenlige konkurrenter, og fordi Europa ikke rigtig er et marked for pickupper. De motorer, som Amarok tilbyder, er effektive og sofistikerede, mens designet er robust, utilitaristisk, men stadig premium-looking.

Med hensyn til pålidelighed er Amarok over hele linjen, fordi nogle modeller er bedre end andre. På grund af den kraftige afskrivning er Amarok nu rimeligt overkommelig, samtidig med at den er praktisk takket være et ret stort sengeareal.

VW Amarok – Kraftværket

VW Amarok kommer med et par forskellige motorer, og den eneste benzindrevne Amarok er 2,0L TSI’en med 165 hk. De mest populære Amarok-motorer er 2,0L TDI-dieselmotorerne med en effekt på mellem 122 hk og 180 hk for BiTDI-modellerne.

De bedste VW Amarok-motorer er 3,0L TDI-enhederne med op til 272 hk. Den 6-cylindrede 3,0L TDI-motor med 6 cylindre er en fast motor for hele VW Auto Group, fordi den bruges i mange andre mere luksusbiler som Porsche Cayenne, Audi A6 og så videre.

  Hvad er forskellen mellem Volkswagen ID.4 og ID.5?

Amarok er i stand til at give et maksimum på 30MPG kombineret for de mest effektive dieselmotorer, hvilket gør den ret økonomisk sammenlignet med de fleste pickups. Amarok starter med en FWD-platform, mens de mere kraftfulde modeller kommer med 4MOTION AWD.

Endelig kan Amarok også fås med TipTronic-automatgear og lavt gear til visse markeder.

VW Amarok – Design og chassis

Amarok låner nogle få designmæssige detaljer fra sin mere eftertragtede fætter, VW Touareg. Amarok ser dog mere robust ud, fordi den er en terrængående terrængående bil med karrosseri på ramme. Interiøret i VW Amarok er fint, mere førsteklasses end de fleste pickupper, men stadig ikke så spændende sammenlignet med Touareg’en.

Touareg er udstyret med en dobbelt wishbone-ophæng fortil og bladstænger bagtil. Det får Amarok til at føles svævende og mere som en off-roader end en luksus-SUV. Amarok er ikke så dynamisk, hvilket betyder, at den langt fra er noget i nærheden af en sportspickup truck.

VW Amarok – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Amarok er over hele linjen, når det kommer til pålidelighed, da nogle modeller er mere pålidelige end andre. De mest almindelige VW Amarok-problemer er forbundet med timing chain tensioner, tændspolerne, højtryksbrændstofpumpen, vandpumpen og PVC-ventilen.

De fleste af disse kan løses ved forebyggende vedligeholdelse, hvilket er en nødvendighed for biler som Amarok. Hvis du undlader at vedligeholde den tidligt nok, vil det sandsynligvis medføre alle mulige problemer hen ad vejen. Alt i alt er Amarok lige så god som den vedligeholdelse, bilen får.

  Er Volkswagen Tiguan en god bil?

VW Amarok – Værdi og praktisk anvendelighed

Bagsiden af at Amarok er relativt upopulær er, at afskrivninger gør den populær på 2. håndmarkedet. Som sådan har en brugt VW Amarok en virkelig værdiorienteret pris, hvilket er grunden til, at man kan se dem rulle rundt i de europæiske gader, hvor næsten ingen anden pickup truck gør det.

Rent praktisk er VW Amarok mere eller mindre på linje med lastbiler som Toyota Tundra. Den indvendige plads er rigelig takket være et kasseformet design, mens lastrummet er enormt. Hvis du ikke bryder dig om at placere din last i en åben seng, bør du investere i et sengetæppe af høj kvalitet, der kan skjule din last og samtidig bevare et enormt lastrum.

FAQ-afsnit

Hvorfor er VW Amarok udgået?

I de seneste år har mange mærker ophørt med at sælge endnu flere populære biler. Et godt eksempel på dette er det faktum, at VW indstillede VW Passat sedanen, som er en af de længstløbende og vel nok bedste VW-modeller. Så det kommer ikke som nogen overraskelse, at en bil som Amarok også er udgået.

Årsagen er, at Amarok simpelthen ikke hørte hjemme i en VW-linjeup. Der var ikke mange, der var interesserede i at købe den, mens mange nyere VW-modeller (især elektriske) bliver afsløret til højre og venstre. Hvis du parrer dette med den frygtede Dieselgate-skandale og det faktum, at den kostede VW enorme summer, er det ret tydeligt, mens Amarok måtte gå.

  Volkswagen Caddy - Almindelige problemer & fejl

Er VW Amarok en god off-roader?

Et karosseri på rammedesign, dobbelt wishbone-ophæng, lavt gear, alt dette lyder som om det hører til en rigtig dygtig off-roader, men Amarok er ikke en rigtig dygtig off-roader. Selv om Amarok let kan klare lette til moderate offroadbaner, er den 195 mm store frihøjde simpelthen for lav til noget mere udfordrende.

Amarok har faktisk den laveste kørehøjde blandt næsten alle pickup-trucks med dobbeltkabine, hvilket betyder, at der er stor chance for, at enhver alvorlig offroadkørsel kan beskadige Amarok.

Skal jeg købe VW Amarok?

Volkswagen Amarok er en god bil, fordi den nyder en lidt kultlignende status i Europa. Hvis du er en person, der kan lide at køre på landeveje, og du elsker eventyr, er Amarok en god bil til det. Selv om den ikke er designet til at klare seriøse offroadture, kan Amarok klare sig i de mere almindelige ting.

Amarok er også komfortabel, og den byder på et ordentligt interiør. Værdiforslaget er stærkt, mens den praktiske anvendelighed er stor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z