Hvad er forskellen mellem Volkswagen ID.4 og ID.5?

Hvad er forskellen mellem Volkswagen ID.4 og ID.5?

Volkswagen ID.-serien er det nyeste skud på stammen i VW-familien. ID.-mærket repræsenterer fremtiden for VW-mærket, der fokuserer på elbiler. Den første ID. bil, der blev afsløret, var ID.3, en elektrisk modstykke til VW Golf og den billigste ID. bil til dato.

VW ID.4 er den næste i rækken, da den er større, kraftigere og en allround-opgradering af ID.3. ID.5 er en mere stilfuld og sporty version af ID.4, men under huden er de to biler ens. I denne artikel vil vi diskutere alle forskellene mellem ID.4 og ID.5, så bliv endelig hængende og find ud af mere.

ID.4 og ID.5 er forskellige, når det kommer til pris, størrelse, motorer og stil. Disse forskelle er store nok til at gøre disse to selvstændige modeller til selvstændige modeller. Disse typer af modeladskillelser er almindelige i den moderne bilindustri, da mærker har en tendens til både at tilbyde stilfulde, mindre praktiske biler og deres mere praktiske modstykker.

Biler som Audi Q5 og Audi Q5 Sportback, Porsche Cayenne og Porsche Cayenne coupé er perfekte eksempler på denne markedsfilosofi. Alt i alt er ID.4 og ID.5 begge fantastiske biler, men de fleste vil sandsynligvis foretrække ID.5.

Hvad er forskellen mellem Volkswagen ID.4 og ID.5?

  • Pris
  • Størrelse
  • Motorer og batteri
  • Design

Prisforskellen mellem VW ID.4 og VW ID.5

Volkswagen ID.4 er den anden ID. bil, der nogensinde er blevet udgivet, hvilket betyder, at den er lidt større og dyrere end VW ID.3. ID.4 starter ved 41.230 dollars, men hvis du udnytter alle de potentielle føderale skattefradrag, kan ID.4s startpris være 33.260 dollars, hvilket er en virkelig fristende startpris, når man tænker på, hvad du får for pengene.

  Er Volkswagen Golf en god bil?

VW ID.5’s pris er endnu ikke officielt offentliggjort, men ifølge et par troværdige online kilder skulle ID.5 starte på omkring 45.000 dollars, mens topmodellen ID.5 GTX endda kunne gå helt op til 60.000 dollars fra start. De føderale skattefradrag kan være med til at sænke prisen på ID.5 på begynderniveau, men den skulle altid være 3.000-5.000 dollars dyrere end ID.4.

Størrelsesforskellen mellem VW ID.4 og VW ID.5

VW ID.4 og VW ID.5 deler den samme MEB-platform, hvilket betyder, at de er ens, når det gælder de egentlige dimensioner. Begge har den samme akselafstand på 110 tommer, og begge har den samme bredde på 73 tommer. ID.5 ser dog ud til at være en tomme eller to længere og ca. to tommer lavere.

Det betyder, at ID.4 har en mere traditionel opadvendt crossover/SUV-form, mens ID.5 har en mere coupé-agtig form. Det betyder igen, at ID.4 er lidt mere praktisk, lettere at se ud af og har også mere plads til lasten.

Forskelle i motor og batteri mellem VW ID.4 og VW ID.5

En af de største forskelle mellem ID.4 og ID.5 er, at ID.4 fås i to forskellige batterivarianter, mens ID.5 kun fås med en enkelt batterivariant. Når det er sagt, kan ID.4 fås med enten et 52kWh- eller et 77kWh-batteri, mens ID.5 udelukkende fås med et 77kWh-batteri.

Det betyder, at ID.4s effektudbytte varierer fra 150hk, 170hk, 204hk og op til 299hk. På den anden side varierer ID.5’s effekt fra 174 hk, 204 hk og op til 299 hk. Det er endnu ikke klart, om ID.5 nogensinde kommer til at blive tilgængelig med det mindre batteri.

  Volkswagen ID.3 - Almindelige problemer & fejl

Designforskelle mellem VW ID.4 og VW ID.5

Den anden mest mærkbare forskel mellem ID.4 og ID.5 er det udvendige design. VW ID.4 har en kasseformet SUV/crossover-tilgang med afrundede kanter, som gør den mere aerodynamisk. ID.5 er en mere sportslig bil med en lavere skrå taglinje, der gør bilen meget mere flamboyant og burde tiltrække meget mere opmærksomhed.

ID.5 fås også i GTX-trim, som overvejende er en kosmetisk pakke, der får bilen til at se mere ondskabsfuld og målrettet ud. De fleste mennesker vil sandsynligvis foretrække ID.5’s udseende mere, men de, der gerne vil holde sig under radaren, vil sandsynligvis foretrække ID.4.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe VW ID.4 eller VW ID.5?

VW ID.4 er en mere overkommelig løsning, samtidig med at den er den samme under huden. Det betyder, at du kan vælge en ID.4-model med højere udstyr eller en ID.5 uden udstyr til en tilsvarende pris. Det er op til dine personlige præferencer, hvad du lægger mest vægt på, men hvis du har et lille budget, er ID.4 det mere fornuftige valg.

Hvis du derimod kun er interesseret i højt udstyrede varianter, den allerbedste topmodel af hver, er ID.5 det bedre valg, fordi den ser bedre ud og sandsynligvis også kommer til at yde lidt bedre. Hvis det praktiske aspekt er din prioritet, så tager ID.4 sejren samlet set.

Hvornår kommer VW ID.5 til salg i USA?

Tilbage i maj 2022 startede VW officielt produktionen af VW ID.4, men kun til de europæiske og asiatiske markeder. Det er endnu ikke klart, om VW nogensinde kommer til at tilbyde ID.5 i USA, men indtil videre er der ingen lovende planer om, at de vil gøre det i den nærmeste fremtid.

  Volkswagen ID.4 - Almindelige problemer & fejl

Ifølge et par troværdige fora og bilsites er det amerikanske marked dog interesseret i ID.5, så vi må vente og se, om det nogensinde bliver en realitet.

Laver Volkswagen gode elbiler?

VW er et af de største og mest succesfulde mærker i bilindustriens historie, hvilket betyder, at de har en tendens til at gøre tingene rigtigt. VW formåede at sælge en anstændig mængde elbiler tilbage i 2019, men virkeligheden er, at VW ikke engang tilbød så mange elbiler dengang.

Hurtigt frem et år senere lykkedes det VW at tredoble sit salg af elbiler i 2020. Som sådan ser ID.-linjen ud til at være en succes indtil videre, men vi bliver nødt til at vente og se, hvor gode de kommende VW EV’er bliver.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z