Volkswagen ID.3 – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen ID.3 Problemer

Volkswagen ID.3 er den mindste elbil fra VW, som blev introduceret i 2020. Det er den allerførste VW, der er bygget på den nye MEB-platform og den allerførste ID. bil. ID.3 har sine rødder tilbage til VW ID.3-konceptbilen fra 2016, hvilket tyder på, at ID.3 har været under udvikling i et stykke tid. Det betyder, at ID.3 har gennemgået omfattende test for at sikre, at den fungerer i alle miljøer.

Men når det kommer til pålidelighed, går ID.3 i to forskellige retninger. Den første er, at det er en elbil. At være en elbil betyder i sagens natur færre problemer, fordi bilen ikke er fyldt med nær så mange komponenter som en bil med forbrændingsmotor.

Den anden er, at ID.3 er den allerførste masseproducerede elbil, der er bygget på en helt ny platform, hvilket betyder, at problemer er uundgåelige, især dem, der først viser sig flere år efter, at bilen er sat i produktion. De mest almindelige ID.3-problemer er med den nye generation af infotainmentsystemet og de aktive sikkerhedssystemer.

ID.3 lider også af problemer i forbindelse med tagets fastholdelsesflige og PE-lederen. Chancerne er, at de fleste af disse problemer er ved at blive udbedret i skrivende stund, hvilket betyder, at ID.3 sandsynligvis vil være pålidelig i det lange løb. Dette er en almindelig foreteelse for helt nye biler, og EV’er er ikke fremmede for problemer som disse.

VW ID.3 – Problemer med infotainmentsystemet

Det ser ud til, at VW ID.3 lider af relativt almindelige problemer med infotainmentsystemet, hvor skærmen tilsyneladende fryser, holder helt op med at fungere, eller hvor den oplever fejl til højre, venstre og midt på skærmen. Heldigvis er problemet relateret til softwaren, hvilket betyder, at det burde blive udbedret før end senere.

  Passer Mercedes-hjul til VW

Det dårlige er, at VW ID.3 inkorporerer størstedelen af sine infotainment- og endda de fleste sikkerhedsfunktioner i midterskærmen. Det betyder, at når skærmen begynder at lave fejl, vil du ikke være i stand til at tage fuld kontrol over disse systemer, hvilket sandsynligvis vil give et par hovedpiner.

VW ID.3 – Problemer med aktive sikkerhedssystemer

VW ID.3-serien er spækket med alle mulige teknologier fra det 21. århundrede, såsom avanceret adaptiv fartpilot med autonome kørefunktioner. Disse omfatter også funktioner som hastighedskontrol, genkendelse af trafikskilte og alle mulige teknologiske vidundere. Problemet her er, at disse har en tendens til at holde op med at fungere uden en åbenlys grund.

Der er stor sandsynlighed for, at disse problemer også udelukkende er relateret til softwaresiden af tingene, hvilket betyder, at de sandsynligvis vil blive udjævnet i luften på et tidspunkt. Dette er bestemt et problem, fordi en af de største fordele ved moderne EV’er er, at de er fyldt med disse teknologier, og det er en stor skuffelse ikke at kunne bruge dem trygt.

VW ID.3 – Problemer med tagfastholdelsesfanen

VW ID.3 var en del af en 96H7 VW-tilbagekaldelse tilbage i 2021. Denne tilbagekaldelse omfatter kun ID.3 og ID.4, og ifølge nogle skøn kan alle ID.3- og ID.4-modeller være berørt. Problemet her er, at tagmodulet sandsynligvis mangler en fastholdelsesflig, som kan løsne taget fuldstændigt i tilfælde af en ulykke.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Dette giver betydelige sikkerhedsproblemer, især hvis bilen vælter. VW udstedte en tilbagekaldelse i september 2021, hvilket betyder, at der stadig kan være mange ID.3- og ID.4-modeller, der lider under disse problemer. Som sådan skal du sørge for at være meget opmærksom på dette problem, da du ikke ønsker, at det bliver et problem.

VW ID.3 – problem med PE-ledere

ID.3 er udelukkende en EV, hvilket betyder, at der ikke findes nogen hybrid- eller forbrændingsmotorvarianter. For at genopfylde ID.3s-batteriet skal du oplade det via en opladningsboks. Problemet her er, at den beskyttelsesjordede leder (PE), der er monteret direkte på opladeren, kan løsne sig, hvilket vil gøre hele opladeren ubrugelig.

VW udstedte derfor en tilbagekaldelse i 2021 for at afhjælpe dette problem, og den tilsvarende tilbagekaldelseskode er 93J9. Ifølge VW-specialisterne var alle ID.3-modeller berørt af dette. Heldigvis opdagede VW problemet hurtigt nok, hvilket betyder, at de fleste ID.3-modeller derude har fået løst dette problem enten fra fabrikken eller gennem tilbagekaldelsen.

FAQ-afsnit

Er Volkswagen ID.3 en god bil?

VW ID.3 er den første EV fremstillet af VW, hvilket betyder, at VW har investeret store summer i den. ID.-programmet udvides hele tiden, hvilket betyder, at der kommer nye ID.-biler til højre og venstre. To år efter, at de første ID.3-modeller blev leveret til kunderne, ser ID.3 ud til at være et relativt populært alternativ til VW Golf 8.

Hvis du er interesseret i en hatchback som VW Golf 8, men ønsker en mere effektiv og miljøvenlig bil, er ID.3 et godt valg. Derfor er ID.3 faktisk en god bil, men kun hvis du ønsker en EV.

  Almindelige problemer med Mercedes C230

Kommer Volkswagen ID. serien til at introducere en SUV?

Volkswagen har officielt udtalt, at VW EV-serien vil tilbyde et par forskellige SUV’er meget snart. VW har også sagt, at en tre-rækket familie luksus SUV til familier også snart vil følge. Det betyder, at ID. serien kommer til at blive en af de mest populære og mest teknologisk drevne VW-modeller derude.

VW mener det alvorligt med en mere bæredygtig fremtid, hvis vi selvfølgelig ikke tæller Dieselgate-skandalen med. Uanset hvad, så er ID. serien ved at blive virkelig omfattende, hvilket er noget alle kan sætte pris på.

Er VW ID.3 bedre end en Tesla Model 3?

Når det kommer til elbiler og brugervenlighed, er en Tesla stadig det foretrukne valg for de fleste mennesker. EV-infrastrukturen vokser dog hurtigt, og producenter som VW har ressourcer og viden nok til at konkurrere med Tesla og endda slå dem på mange områder.

Selv om Model 3 stadig er en bedre bil end ID.3, er forskellene ikke enorme. Om nogle få år vil vi sandsynligvis opleve bedre ID. biler, der potentielt kan 1være samlet set bedre pakket ind end nogen Tesla-modeller.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z