Volkswagen T-Cross – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen T-Cross Problemer

Volkswagen T-Cross blev først afsløret i 2018, hvilket betyder, at den snart vil blive erstattet af en helt ny model. T-Cross er positioneret som en kompakt crossover, hvilket gør den til en ret populær VW-model. Vi lever i en æra af crossovers og SUV’er, og T-Cross er en af VW’s tunge drenge.

I betragtning af at T-Cross er en relativt ny model, er det svært at vælge den, når det gælder langsigtet pålidelighed. Vi bliver nødt til at vente et par år mere, før disse begynder at samle mange kilometer på kilometertælleren. Indtil da kan vi kun bedømme T-Cross på dens nuværende problemer.

De mest almindelige VW T-Cross-problemer er relateret til gardinairbags, start/stop-systemet, problemer med at starte bilen, problemer med den indvendige byggekvalitet og problemer med styresystemets urfjeder. Det er sikkert at sige, at de fleste af disse problemer er ret minimale, og de påvirker ikke T-Cross’ samlede præstation alt for meget.

Alt i alt ser T-Cross ud til at være en ret pålidelig bil indtil videre, men som sagt må vi vente et par år mere, før vi kan bedømme den for dens langsigtede pålidelighed.

VW T-Cross – Problemer med gardinairbags

VW T-Cross lider af et særpræget problem, hvor sidegardinairbaggene tilsyneladende ikke fungerer korrekt og derfor ikke aktiveres, hvis bilen kommer ud for en ulykke. Dette problem skyldes en defekt svejsning på udblæsningsdysen på airbaggasgeneratoren. Nogle skøn siger, at alle T-Cross-modeller, der er fremstillet mellem maj og juni 2016, er berørt af dette problem.

Uanset hvad, er det bedste du kan gøre at kontakte en VW-forhandler og spørge, om den bil, du kigger på, er blevet påvirket af dette problem. Hvis det er tilfældet, skal disse udskiftes, da de potentielt kan forårsage uønskede skader i tilfælde af en ulykke.

  Er Volkswagen Beetle en god bil?

VW T-Cross – Bilen vil ikke starte

Nogle få VW T-Cross-ejere har rapporteret, at bilen ikke vil starte ved første tryk på en knap. Det betyder, at du skal trykke på startknappen et par gange, indtil bilen rent faktisk starter. Dette problem hænger sandsynligvis sammen med bilens elektronik og ikke med nogen mekaniske dele.
Det er dog endnu uvist, hvad der virkelig forårsager dette problem, da flere kilder angiver forskellige problemer. Alt i alt bør du, hvis dette problem opstår for dig, tage bilen til en VW-forhandler, og de vil forhåbentlig tage sig af sagen derfra.

VW T-Cross – Start/stop-problemer

VW T-Cross er også kendt for at lide af stopproblemer i forbindelse med start/stop-systemet, hvor bilen enten kobler systemet helt fra, eller hvor systemet ikke fungerer korrekt. Nogle siger, at problemet med modvillige starter er forbundet med dette problem, hvilket betyder, at problemets art er af elektrisk karakter.

Uanset hvad, har de fleste mennesker en tendens til at frakoble start/stop-systemet, hvis de står over for dette problem. Dette er naturligvis ikke en god ting, da disse systemer er påbudt at fungere i alle moderne biler.

VW T-Cross – problemer med den indvendige byggekvalitet

For at være ærlig er den indvendige kvalitet af VW T-Cross langt fra dårlig, men der er et par områder, hvor bilen skuffer, især når man tænker på, at det er en VW. T-Cross synes at have problemer med masser af knirken og raslen, hvilket ikke er noget, man ønsker fra en relativt ny bil.

  Er Volkswagen T-Cross en god bil?

Problemer som disse har tendens til at blive gradvist værre, hvilket betyder, at mange T-Cross-modeller i fremtiden potentielt kan komme til at rasle og knirke over det hele.

VW T-Cross – Problemer med urfjedre i styretøjet

Et af de mest almindelige VW-problemer derude er problemet med urfjederen, som har ramt stort set alle moderne VW-modeller. VW har endda udsendt et par tilbagekaldelser for at løse dette problem, men selv efter disse tilbagekaldelser lider mere end 1,2 millioner biler stadig af disse problemer ifølge NHTSA.

Når urfjederen svigter, slår den i princippet mange af bilens styrerelaterede systemer fra, f.eks. hornet, airbaggen, ratstyret og mange andre funktioner. Hvis du oplever disse problemer, skal du tage bilen til en forhandler. Hvis bilen er under garanti, bør du kunne få den repareret gratis.

FAQ-afsnit

Er VW T-Cross en god bil?

VW T-Cross er en ret anstændig bil, hvilket betyder, at den balancerer markedets efterspørgsel og værdi for pengene ret godt. Selvfølgelig vil nogle mennesker måske ikke bryde sig om, at T-Cross er mere eller mindre identisk med andre VW-modeller indvendigt, men det indvendige af moderne VW’er er ikke dårligt, bortset fra de potentielle skramlerier selvfølgelig.

T-Cross kommer med effektive og potente motorer, en hævet kørehøjde, en ret avanceret infotainmentskærm og et flot ydre. Alt dette betyder, at T-Cross har sin egen plads på markedet.

Hvor længe skal en VW T-Cross holde?

VW T-Cross skulle kunne holde mindst 200.000 miles, men vi bliver nødt til at vente, til disse bliver ældre for at være sikre. Der er dog ingen grunde til, at T-Cross skulle klare sig dårligere end det, fordi den bruger almindelige VW-drivlinjer og dele, der ser ud til at holde i andre VW-modeller.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

Uanset hvad, skal du vedligeholde bilen korrekt, hvis du vil have den til at holde længe nok. Som sådan er det et rimeligt bud at sige, at T-Cross bør kunne holde op over 200.000 miles, hvis du vedligeholder den godt nok.

Er VW T-Cross en familiebil?

VW T-Cross er den mindste familie-SUV/crossover fra VW, der kommer med mange familievenlige funktioner. Dørene kan åbnes bredt, og der er mange opbevaringsrum i hele bilen. Det er nemt at montere en babystol bagi takket være tilgængelige IsoFix-forankringspunkter.

Bagagepladsen er anstændig, siddepladsen er anstændig, og sikkerheden er i top, som det er tilfældet med alle moderne VW’er. VW T-Cross er derfor en familiebil, men den er til den strammere side, hvilket betyder, at en større familie sandsynligvis vil foretrække Tiguan mere.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z