Er Volkswagen T-Cross en god bil?

Volkswagen T-Cross

VW T-Cross er en kompakt crossover, hvilket betyder, at den befinder sig i et af de mest populære bilsegmenter derude. T-Cross er blevet afsløret i 2018, hvilket betyder, at den snart bliver erstattet af en opdateret model, der sandsynligvis kommer til at ligne den nye Golf Mk8, hvilket rejser spørgsmålet er Volkswagen T-Cross en god bil?

Ja, Volkswagen Tiguan er faktisk en god bil. Grundene til, at T-Cross er en god bil, er, at den tilbyder effektive og potente motorer, et ret moderne VW-design, en komfortabel køreoplevelse med masser af plads overalt, en pålidelig platform og en relativt overkommelig pris.

T-Cross formår at dække en ret bred vifte af fordele, fordi den befinder sig i et af de mest populære bilsegmenter. Mange anser VW T-Cross for at være en mere overkommelig og endnu flottere udgave af Audi Q2, hvilket bestemt fungerer godt for en VW.

Alt i alt er T-Cross en god bil, og vi vil fortælle dig hvorfor mere grundigt i resten af denne artikel. Hvis du som sådan er interesseret i at lære alt, hvad der er at vide om T-Cross, skal du sørge for at blive hængende til slutningen af denne artikel.

VW T-Cross – Drivlinjen

VW T-Cross’ motorsortiment starter med den 1,0L TSI 3-cylindrede rækkemotor med 1,0L TSI med 115 hk, som mere eller mindre er standardmotoren i sortimentet. Der findes også en 1.0L TSI med 95 hk, som faktisk er lidt for lille og svag til bilen. Den bedste T-Cross-motor er unægteligt den 1,5L 4-cylindrede 1,5L-linjemotor med 150 hk, fordi den er lige så effektiv som den 3-cylindrede, men meget kraftigere.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

T-Cross fås også med en 1,6L TDI-dieselmotor på 1,6L med 95 hk på visse markeder, f.eks. i Europa. T-Cross er udelukkende en bil med forhjulstræk, hvilket betyder, at VW 4MOTION ikke kan fås med T-Cross. Du kan få T-Cross enten med en manuel gearkasse eller den VW-proprietære DSG-dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling.

Den 3-cylindrede rækkemotor kan give op til forbløffende 50 MPG kombineret, mens den 4-cylindrede 1,5 L-motor kan give op til 45 MPG. Den 1,6L TDI-motor er dog endnu bedre med næsten 60 MPG, hvilket er et af de bedste MPG-resultater i hele segmentet. Alle disse motorer er støjsvage og ret pålidelige.

VW T-Cross – Design og chassis

VW T-Cross byder på et relativt flot udvendigt design takket være en ret kasseformet silhuet, som de fleste mennesker har en tendens til at foretrække frem for afrundede kanter. De flotteste T-Cross-modeller er unægteligt R-Line-modellerne, så hvis du vil have den mest attraktive T-Cross, skal du vælge R-Line.

Interiøret i T-Cross ligner relativt meget mange andre VW-modeller, hvilket efterhånden er almindeligt hos VW. Det generer nogle mennesker, men de fleste er ligeglade, fordi de får et flot indrettet design med god ergonomi og gode funktioner overalt.

T-Cross’ affjedring og chassisafstemning er fokuseret på at tilbyde en subtil, men sofistikeret kørsel. Det betyder, at T-Cross på ingen måde er dynamisk, men hvis du beslutter dig for at løsne den op, falder den ikke fra hinanden i hjørnerne.

  Er Volkswagen Passat en god bil?

VW T-Cross – Pålidelighed og almindelige problemer

T-Cross er også en relativt pålidelig bil, hvilket faktisk er en god ting. T-Cross er dog også en forholdsvis ny bil, hvilket betyder, at vi skal vente et stykke tid, før vi med sikkerhed kan sige, at det bliver ved med at være sådan. De mest almindelige problemer med T-Cross er forbundet med urfjederen, start/stop-systemet, motorstartknappen, gardinairbags og knirken og raslen i interiøret.

Det gode er, at ingen af disse problemer er af mekanisk art, hvilket også betyder, at de ikke er så svære at løse, bortset fra problemet med urfjederen, som stadig er et mysterium.

VW T-Cross – Værdi og funktionalitet

T-Cross tilbyder en anstændig værdi, fordi det er en veloplagt kompakt crossover. Du bør vente et år eller to mere, før den faceliftede model kommer ud, fordi det sandsynligvis vil yderligere nedvurdere den nuværende model.

Praktisk set er T-Cross anstændig, men den har sine begrænsninger på grund af sin kompakte størrelse. Tre er helt sikkert en trængsel bagi, mens lastrummet faktisk er bedre end de fleste af konkurrenterne. Sigtbarheden er også god takket være store vinduer og store bakspejle.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe VW T-Cross?

Hvis du er interesseret i en kompakt, men pladsbevidst crossover, er T-Cross et godt valg. Den er stor nok til ikke at føles trang, samtidig med at den er kompakt nok til at give mening i travle bycentre. Motorerne er utroligt effektive, mens den overordnede køreoplevelse mangler karakter, men T-Cross gør alt, hvad du beder den om.

  Er Volkswagen T-Roc en god bil?

Det gør T-Cross til en værd at overveje for alle, der ønsker at købe en bil, der kan mange ting på én gang. T-Cross er også en familiebil, hvilket øger tiltrækningen yderligere. Men hvis du er til AWD, motorer med 200 hk+ og masser af plads, er T-Cross ikke bilen for dig.

Er VW T-Cross bedre end VW T-Roc?

T-Cross er en crossover-variant af VW Polo, mens T-Roc er en crossover-variant af VW Golf. Det betyder, at T-Roc er større, mere rummelig, kommer med stærkere motorer og anvender en mere afrundet designtilgang.

De fleste foretrækker T-Roc frem for T-Cross, men T-Cross ser bedre ud og er alligevel mere end rigeligt for de fleste.

Er VW T-Cross en mere prisvenlig Audi Q2?

Audi Q2 og VW T-Cross ligner hinanden i mange henseender, fordi de bruger samme motorer, er baseret på samme platform og er næsten identiske at køre. Selvfølgelig føles Q2 en smule mere raffineret og leveres med materialer af højere kvalitet, men man kan se, at de to er skåret af samme stof.

Uanset hvad, så er T-Cross ikke en mere prisvenlig Q2, fordi de to er forskellige. T-Cross mangler dog ikke så meget i forhold til Q2.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z