Er Volkswagen T-Roc en god bil?

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc er en subkompakt crossover/SUV, der er placeret mellem den større VW Tiguan og den mindre VW T-Cross crossover. T-Roc blev først afsløret i 2017, og den har fået en heftig opdatering i år, som har gjort den på linje med resten af VW’s lineup. Men er Volkswagen T-Roc en god bil?

Ja, det er den. T-Roc er en god bil af et par forskellige årsager. De første er motorerne, fordi de er effektive, stærke nok og er sofistikerede. T-Rocs design er moderne, hvilket betyder, at den formår at skildre det moderne VW-futuristiske design både indvendigt og udvendigt, især den opfriskede model.

Med hensyn til pålidelighed formår T-Roc at give en generelt god oplevelse, men de mest almindelige problemer er bestemt værd at dvæle ved. T-Roc er også en relativt overkommelig bil, hvilket betyder, at den tilbyder alle de moderne bekvemmeligheder, som du forventer af en VW, men uden at koste så meget som nogle af konkurrenterne.

T-Roc er også anstændigt praktisk, mere end sin kompakte fætter T-Cross. Alt i alt er T-Roc en populær bil, fordi den befinder sig i et af de mest populære markedssegmenter. Det er faktisk en god bil, hvilket betyder, at du bør overveje den, hvis du er på markedet for en subkompakt crossover/SUV.

VW T-Roc – drivlinjen

VW T-Rocs motorprogram starter med den 3-cylindrede 1.0L motor med 110 eller 115 hk. Den 4-cylindrede 1,5L-motor er den mest populære motor af slagsen, fordi den yder 150 hk og formår at være næsten lige så effektiv som den mindre 3-cylindrede enhed. Den bedste T-Roc-motor er 2,0L TSI-motoren med enten 190 hk eller 300 hk til topmodellen R.

  Volkswagen T-Cross - Almindelige problemer & fejl

T-Roc er også berømt for sine dieselmotorer, især i Europa, hvor den 4-cylindrede 1,6L TDI-motor med 115 hk er den mest effektive T-Roc-motor af dem alle. Den bedste 2,0L TDI-motor er den bedste dieselmotor, fordi den yder 150 hk, men er næsten lige så effektiv som 1,6L TDI-motoren.

T-Roc er primært en FWD-bil, men de højere modeller som f.eks. R-modellen med 300 hk har 4MOTION AWD. T-Roc er også koblet til en 7-trins DSG-gearkasse, som formår at skifte gear på en ubesværet måde, uden at du overhovedet bemærker det.

Du kan forvente op til 40-45MPG med de mest effektive benzinmotorer, mens dieselmotorerne endda kan gå op til 60MPG. Alle T-Roc-motorerne er sofistikerede og smidige, hvilket gør dem perfekte til en komfortabel daglig køreoplevelse.

VW T-Roc – Design og chassis

Designet på VW T-Roc er futuristisk og slående, især den opfriskede model, som byder på et virkelig flot ydre. Hvis du udstyrer den med R-Line-pakken, formår T-Roc at være en af de flotteste biler i dette segment. Interiørmæssigt er T-Roc meget afhængig af de muligheder, du vælger, hvilket betyder, at den både kan se flot og billig ud.

T-Rocs chassis- og affjedringstuning er overvejende komfortorienteret, hvilket betyder, at det ikke er nogen sports-SUV. R-modellen er en smule mere sportslig, men ikke i nærheden af Porsche Macan eller Alfa Romero Stelvio.

VW T-Roc – Pålidelighed og almindelige problemer

T-Roc er generelt en pålidelig bil, men den lider af problemer i forbindelse med sæderne, tændingsspoler, styresystemets clockfjeder og bremser. Den gode nyhed er, at de fleste af disse kan løses ved rettidig og grundig vedligeholdelse, mens den dårlige nyhed er, at hvis man springer vedligeholdelsen over, vil det sandsynligvis gøre dem endnu værre.

  Er Volkswagen Golf en god bil?

T-Roc har også været genstand for mange tilbagekaldelser, hvoraf de fleste har været forbundet med sæderne, mere specifikt sikkerhedsseler og sædets nakkestøtter.

VW T-Roc – Værdi og funktionalitet

VW’er har altid været biler med en klar vægt på værdi, hvilket betyder, at T-Roc også er en sådan bil. Du kan få den i mange forskellige prisklasser afhængig af modelår, kilometertal, udstyrsliste og den generelle stand.

T-Roc er også en rigtig praktisk bil, hvilket betyder, at den er tættere på Tiguan end på den mindre T-Cross. Den tilbyder nok siddepladser, mens lastrummet også er ret generøst. Desuden er T-Roc også en anstændig familiebil, selv om de fleste bruger den som daglig chauffør.

FAQ-afsnit

Er VW T-Roc bedre end VW Tiguan?

Tiguan har eksisteret meget mere end T-Roc, fordi Tiguan befinder sig i det nok mest populære SUV-segment på markedet. At sammenligne disse to falder mest ned på størrelsen og prisen, hvilket betyder, at hvis du finder T-Roc for lille, vil Tiguan sandsynligvis passe meget bedre til dig.

Hvis du på den anden side er mere end tilfreds med den plads, du får i T-Roc, er T-Roc den bedre løsning for dig. Tiguan er faktisk en bedre bil objektivt set, fordi den befinder sig i en højere kategori. Men det hele koger ned til, hvad du ønsker af en bil.

Er T-Roc efter faceliftet bedre end T-Roc før faceliftet?

VW T-Roc efter faceliftet er meget bedre end før-faceliftet, fordi der er tale om en væsentlig opdatering. Nogle opdateringer som f.eks. den mellem præ-facelift- og post-facelift-modellerne af 2. generation af Touareg-modellen er minimale og er ikke så tydelige ved første øjekast, mens opdateringen mellem disse to T-Roc-modeller er meget mere grundig.

  Volkswagen T-Roc - Almindelige problemer & fejl

Som sådan er modellen efter faceliftet meget bedre på næsten alle mulige måder. Det betyder ikke, at pre-facelift-modellen ikke er en god bil, men den er ikke lige så god som post-facelift-modellen.

Er VW T-Roc en sikker bil?

VW T-Roc er faktisk en virkelig sikker bil, ligesom alle andre VW-modeller i dag. VW er kendt for at lave nogle af de sikreste biler på markedet. VW betragter T-Roc som en familiebil, hvilket betyder, at VW er klar over, at mange af disse vil blive brugt til familietransport.

Den dårlige nyhed er, at de fleste aktive sikkerhedsfunktioner er en del af ekstraudstyrspakker, hvilket betyder, at du skal betale en del flere penge for at få den sikrest mulige oplevelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z