Er Volkswagen Up en god bil?

Volkswagen Up

Volkswagen Up er den mindste bil, som VW laver, men lad dig ikke narre til at tro, at lille størrelse er ensbetydende med manglende kvalitet, for VW Up er meget mere sofistikeret, end den måske ser ud udefra. Men er Volkswagen Up en god bil? Det afhænger af, hvordan du ser på det, for Up er en fantastisk bil for det, den er, men den kan alligevel ikke sammenlignes med nogen anden bil, der ikke er i sit segment.

VW Up-motorprogrammet består af et par 1,0L 3-cylindrede rækkemotorer med en effekt på mellem 60 hk og 115 hk for topmodellerne GTI. Up fås ikke i dieselvarianter, mens der findes et par hybrid- og elversioner med VW e-Up, som først er ved at blive populære.

Designmæssigt er VW Up lille, så meget, at dens størrelse overskygger alt andet ved bilen. Indvendigt er Up’en også lille, men ikke så meget, som man skulle tro i betragtning af de ydre proportioner. Køreoplevelsen er overraskende stabil og komfortabel, især når man tænker på GTI-modellerne i den højere ende.

VW Up er også en relativt pålidelig bil, da den er ret enkel i sin konstruktion, og ikke mange mennesker har tendens til at køre meget i disse. Værdien er stærk, da disse ikke er dyre at købe til at begynde med, mens praktiske egenskaber gør den kun anstændig, hvis du har en tendens til at køre selv.

VW UP – Drivlinjen

Som nævnt i starten kommer VW Up med en 1,0L 3-cylindret motor med en effekt på mellem 60 og 115 hk. Det betyder, at du kan få en VW Up i forskellige motorkonfigurationer med 60hk,70hk,80hk,80hk,90hk og 115hk. Alle disse er baseret på den samme motor, hvilket betyder, at den eneste forskel er tuningstilstanden og den turbolader, der anvendes til GTI-modellen.

  Er Volkswagen Tiguan en god bil?

VW Up fås også med et par hybrid- og elmotorer, hvor den mest populære er VW e-Up, som er en fuldt elektrisk version af VW Up. VW Up er designet med effektivitet i tankerne, hvilket betyder, at de mest effektive benzinmotorer er tilgængelige med en ydelse på op til næsten 60MPG.

Alle VW Up-modeller er udelukkende FWD-biler, mens du kan få både en 5-trins manuel version eller en ASG-automat. VW Up GTI har den mest underholdende motor af dem alle, og selv om 115 hk måske ikke lyder af meget, gør det Up GTI utrolig hurtig.

VW Up – Design og chassis

VW Up er en lille bybil, hvilket betyder, at der næppe er nogen, der vender hovedet til, når en VW Up kører forbi. Det er en lille, harmløst udseende bil, der ser pæn ud, men den er slet ikke spændende. Interiørmæssigt ser VW Up overraskende sofistikeret ud i betragtning af dens størrelse, hvilket betyder, at den slår over sin vægtgrænse, når det kommer til interiørdesign.

Affjedringen og chassiset i VW Up er udelukkende fokuseret på komfort, hvilket betyder, at VW Up ikke er nogen sportsvogn. VW Up GTI er dog meget mere dynamisk, og nogle mennesker tager den endda med til banearrangementer, men mest for sjov, ikke rigtig fordi Up GTI er en ægte sportsvogn.

VW Up – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Up er en overraskende pålidelig bil, men det kan meget nemt være fordi ikke mange af disse nogensinde når at køre seriøst mange kilometer alligevel, og fordi de er meget enkle i deres konstruktion. Det betyder ikke, at VW Up ikke lider af sin del af problemer, for det gør den.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

De mest almindelige VW Up-problemer er forbundet med motoren, gearkassen, styresystemets urfjeder, tændingsspolerne og det elektriske system. Med hensyn til vedligeholdelse er VW Up billig og forholdsvis nem at vedligeholde.

VW Up – Værdi og praktiske egenskaber

VW Up kan fås for få tusinde kroner, hvilket betyder, at det er en virkelig overkommelig bil. De afskrives ikke så meget, fordi de er billige. Hvad angår praktisk anvendelighed, er VW Up som forventet en upraktisk bil, men kun hvis du ofte rejser med flere passagerer.

Der findes også en fire-dørs version af VW Up, men den er ikke så populær. Bagagerummet er mildest talt begrænset, mens det generelle udsyn er ret godt.

FAQ-afsnit

Er VW Up det værd?

Mange mennesker er tiltrukket af VW Up, fordi det er en fuldgyldig VW med en pris, der ikke er helt VW-agtig. Det giver dog kun mening at købe en, hvis du er på markedet for en sådan bil. Bybiler til at komme rundt i byen er blevet populære i det sidste årti eller to med Fiat 500, Renault Twizzy og Smart.

Disse biler skal ikke bruges andre steder end i byen, men mange mennesker bruger biler som Fiat eller VW selv til langdistancerejser. Når det er sagt, hvis du har brug for en bil til travle bygader, er VW Up det værd, men hvis du ønsker en mere dagligdags type bil, der kan klare alt, er den ikke det værd.

  Volkswagen ID.4 - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor er VW Up udgået?

VW Up stoppede produktionen for et år siden, fordi det ikke gav mening at lave den, især fordi VW nu har introduceret den nye ID. lineup, som potentielt kan afføde en VW Up-efterfølger. Up’en har eksisteret i et godt stykke tid, men VW har ikke gjort så meget for at ændre den gennem årene.

Siden Dieselgate-skandalen er VW langsomt ved at ændre hele sit lineup til at omfatte flere elbiler, mens nogle endnu mere populære biler som VW Passat-sedanen udgår af produktion.

Er VW Up sikker?

Tilbage i 2011 opnåede VW Up med lethed en stjerneagtig 5-stjernet sikkerhedsvurdering. Selv om man måske tror, at en så lille bil som VW Up ikke er sikker, har kollisionstest vist noget andet. Det skyldes, at VW bruger enorme mængder penge på at gøre bilerne så sikre som muligt.

Selv med biler så små som Up har VW foretaget alle de rigtige justeringer for ikke at ofre sikkerheden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z