Volkswagen T-Roc – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen T-Roc Problemer

Volkswagen T-Roc er en subkompakt crossover SUV, der først blev udgivet i 2017. I betragtning af at crossover SUV-segmentet er et af de mest populære bilsegmenter på det nuværende marked, er T-Roc en af de mest populære VW-modeller lige nu. T-Roc er placeret mellem den mindre T-Cross og den større Tiguan.

T-Roc er baseret på den berømte VW MQB-modulære platform, som også er grundlaget for mange biler fra VW-koncernen, såsom VW Golf, Audi A3 og mange andre VAG hatchbacks/crossovers. T-Roc deler også sine motorer med de fleste af disse, hvilket betyder, at de alle er ens, når det kommer til pålidelighed.

T-Roc er en anstændigt pålidelig bil, men de mest almindelige T-Roc-problemer er forbundet med sikkerhedsseler, bremser, sæder, tændingsspoler og styresystemets urfjeder. Den gode nyhed er, at de fleste af disse kan løses uden problemer, men den dårlige nyhed er, at hvis du undlader at gøre det, kan du forårsage masser af problemer senere hen.

Alt i alt er T-Roc mere eller mindre på linje med alle de andre VAG-biler i dette segment, hvilket betyder, at pålideligheden i høj grad afhænger af, hvordan du vedligeholder bilen. VW’s højteknologiske fremstillingsprocesser er præcise og effektive, hvilket betyder, at de også kræver præcis vedligeholdelse.

VW T-Roc – Problemer med sikkerhedsseler

VW T-Roc var en del af en ret vigtig tilbagekaldelse tilbage i 2021, hvor mere end 3.000 biler blev diagnosticeret med sikkerhedssele-relaterede problemer, hvor sikkerhedsselernes låsemekanisme ikke går i indgreb. Hvis dette rent faktisk sker, betyder det, at sikkerhedsselen ikke vil være i stand til at stoppe dig i din stilling, hvilket kan føre til alvorlige kvæstelser.

  Er Porsche Cayenne det samme som VW Touareg?

Sørg derfor for at undersøge, om den T-Roc-model, du kigger på, har defekte sikkerhedsselelåsemekanismer, og hvis det er tilfældet, skal du tage dig af det med det samme. Faktum er, at vi ikke med sikkerhed kan vide, om problemer som disse er blevet repareret, og der er sandsynligvis T-Roc-modeller, der stadig lider af disse problemer.

VW T-Roc – Problemer med bremser

T-Roc lider også af ejendommelige bremseproblemer, hvor bremsepedalen måske ikke er svejset ordentligt, hvilket kan få den til at løsne sig. Det betyder, at hvis du pludselig træder kraftigt på bremserne, er der stor sandsynlighed for, at bremsepedalen kan knække og dermed forringe bilens evne til at standse.

T-Roc er ikke den eneste model, der har haft problemer med dette, men nogle kilder hævder, at T-Roc faktisk er den mest problematiske VW-model, når det kommer til dette specifikke problem. Sørg for at tage din T-Roc med til en forhandler for at finde ud af, om den model, du kigger på, har været ramt af dette problem.

VW T-Roc – Problemer med sæderne

VW T-Roc lider også under et yderligere svejserelateret problem, hvor sædets nakkestøtte muligvis er blevet svejset forkert til sæderygsædet. Dette forringer sædets støttende og beskyttende egenskaber, hvilket kan udgøre en betydelig sikkerhedsrisiko i tilfælde af en ulykke. VW udsender også en tilbagekaldelse på grund af dette problem, så sørg for at kontrollere, om den T-Roc, du kigger på, har fået løst dette problem.

  Volvo V50 - Problemer & Fejl

Fremstillingsproblemer som disse er ikke rigtig en sjælden foreteelse i hele bilindustrien, hvilket betyder, at mange mærker lider af lignende problemer. VW er dog et mærke, som synes at opleve svejserelaterede problemer, især T-Roc.

VW T-Roc – Problemer med urfjedre

Det frygtede urfjederproblem er et af de mest almindelige og problematiske problemer med mange moderne VW-modeller. Styretøjets urfjeder har til opgave at styre mange af bilens ratmonterede betjeningselementer, f.eks. volumenknapper, fartpilot, horn og airbags.

Dette kan naturligvis være et meget væsentligt problem, hvilket betyder, at du skal være meget opmærksom på, om alle dine styretøjsbetjeninger og systemer fungerer efter hensigten. VW udstedte endda en tilbagekaldelse på grund af dette, men selv efter tilbagekaldelsen lider mere end 1,2 millioner biler stadig af urfjederrelaterede problemer, ifølge NHTSA.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan en VW T-Roc holde?

Som det er tilfældet med mange moderne VW-modeller, er det stadig for tidligt at sige, hvor længe T-Roc kan holde med sikkerhed. Men det faktum, at T-Roc er fremstillet på VAG’s berømte MQB-platform, betyder, at T-Roc bør følge en lignende bane som alle de andre MQB-designede biler.

Desuden bruger T-Roc også motorer, der kan findes i mange VAG-mærker, og de fleste af disse motorer kan holde i hundredtusindvis af kilometer. Det er sikkert at sige, at T-Roc bør kunne holde mindst 200.000 miles uden at have brug for større eftersyn, men vi bliver nødt til at vente for at vide det med sikkerhed.

Er VW T-Roc bedre end VW T-Cross?

T-Roc og T-Cross er utroligt ens biler, hvilket betyder, at det ikke er så nemt at sammenligne dem, som det ser ud. T-Roc koster en smule mere, men det er forståeligt, da det er en større bil i det hele taget. De motorer, der tilbydes, er de samme, men T-Roc kan fås med lidt kraftigere motorer.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

De fleste foretrækker T-Cross’ udvendige design, fordi den ligner en SUV lidt mere, men der er næppe nogen, der kan sige, at T-Roc ikke er en flot bil. T-Roc tilbyder mere, men T-Cross er bestemt ikke langt bagefter.

Skal jeg købe en VW T-Roc?

Hvis du er på markedet for en kompakt luksus crossover/SUV, bør du bestemt tjekke VW T-Roc ud, for T-Roc er en af de mest konkurrencedygtige biler i dette segment. T-Roc er ikke lige så luksuriøs eller eftertragtet som nogle Mercedes-, Audi- og BMW-modeller, men det, den tilbyder, er stor værdi for pengene.

T-Roc kan udstyres til at være lige så god som nogle modeller i den højere ende, men den kan også føles billig og ikke-VW-agtig, hvis du ikke vælger alle de rigtige tilvalg. Alt i alt er T-Roc virkelig en udfordrer, men sørg for at afveje dine muligheder i overensstemmelse hermed.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z