Volkswagen Amarok – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Amarok Problemer

Volkswagen Amarok er en VW-pickup, der først blev afsløret i 2010. Amarok er designet som en pickup med karosseri på ramme, hvilket gør den til en ægte off-roader. Den kommer også med en dobbelt-wishbone affjedring foran og et par bladfjedre bagpå. VW Amarok skulle være en ægte VW-pickup, men modtagelsen på markedet var ikke så stærk i USA, som VW havde håbet på.

Når det gælder pålidelighed, ligner Amarok VW Touareg, hvilket betyder, at den er helt hen i vejret. Nogle Amarok-eksemplarer er i stand til at leve et problemfrit liv, mens andre oplever problemer til højre og venstre. Mange har kaldt VW Amarok-ejerskabsoplevelsen for et kærligheds- og hadforhold.

Uanset hvad er de mest almindelige VW Amarok-problemer forbundet med motorens timing, problemer med positiv krumtaphusudluftning, problemer med højtryksbrændstofpumpen, problemer med vandpumpen og problemer med tændingsspolerne. Hvis du vil have en Amarok til at holde, skal du vedligeholde den så godt som muligt, ellers vil den på et tidspunkt gå i stykker.

Som sådan er Amaroks pålidelighed svær at bedømme, men du har større sandsynlighed for at have glæde af den i lang tid, hvis du vedligeholder den godt nok.

VW Amarok – Problemer med styresystemet

VW Amarok, ligesom alle andre VW’er med 2.0LTSI, har tendens til at opleve problemer med timingkædespændingen. På et tidspunkt begynder bilen at miste effekt, motoren ryster, har fejltændinger og vil sandsynligvis fremkalde koderne P0016 eller P0328. Hvis dette faktisk sker, skal du handle hurtigt, da en svigtende spændingsanordning er et alvorligt problem.

Hvis du ikke tager dig af timing tensioneren, er der stor sandsynlighed for, at du ender med en ødelagt motor. Den bedste måde at løse dette problem på er grundig forebyggende vedligeholdelse, som er i stand til at bemærke alle potentielle problemer med spændingsenheden, før de finder sted.

  Volkswagen Polo - Almindelige problemer & fejl

VW Amarok – Problem med positiv krumtaphusudluftning

Den positive krumtaphusudluftning (PVC) har to opgaver. Under normale kørselsforhold holder PVC’en et let undertryk i krumtaphuset for at forbrænde unødvendige oliedampe. Den anden funktion er at forhindre, at der kommer ladetryk ind i krumtaphuset under ladetrykforhold. Hvis PVC’en svigter, vil du sandsynligvis opleve olielækager, højt motortryk og et øget olieforbrug.

Du kan også opleve, at der kommer sort røg ud af udstødningen, og oliefilteret vil sandsynligvis forurene sig selv for tidligt. Du skal tage dig af dette problem tidligt nok, ellers kan det forårsage mere skade senere hen.

VW Amarok – Problemer med højtryksbrændstofpumpe

VW Amarok låner mange af sine dele fra VW Touareg, hvilket betyder, at disse to har en tendens til at opleve lignende problemer ved visse lejligheder. Et af disse problemer er en defekt højtryksbrændstofpumpe (HPFP), som får bilen til at gå i stå, blive ude af stand til at starte eller have ujævn effekt. Problemet skyldes for det meste en defekt brændstoftryksreguleringsventil.

Det bedste, du kan gøre, er at tage din Amarok til en VW-forhandler, hvor en mekaniker nemt vil kunne diagnosticere dette problem. I virkeligheden er problemet almindeligt nok, og de fleste VW-mekanikere er i stand til at løse det hurtigt nok.

VW Amarok – Problemer med vandpumpen

Problemet med vandpumpen er også et almindeligt forekommende problem i både VW Touareg- og VW Amarok-modellerne. 2,0L TSI Amarok-motoren med 2,0 l er faktisk den mest problematiske motor, når det gælder vandpumpeproblemer, som også kan løses med proaktiv vedligeholdelse. Hvis vandpumpen svigter, kan det potentielt forårsage mange skader på motoren.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

Hvis du som sådan fornemmer, at din bil ikke er i stand til at opretholde en konstant driftstemperatur, skal du sørge for at stoppe med at køre den og tilkalde hjælp. Virkeligheden er, at dette problem kan skyldes ganske mange årsager, hvilket betyder, at mange ting skal kontrolleres, før problemet kan løses.

VW Amarok – Problemer med tændspole

Defekte tændingsspoler er også ret almindelige på moderne VW-modeller, hvilket betyder, at Amarok også har en tendens til at lide af disse. 2,0L TSI-motoren er den motor, der er mest udsat for problemer med tændspoler, så sørg for at tjekke din bil for motorlamper, fejltænding, manglende ydeevne, manglende evne til at starte og manglende vilje til at accelerere.
En defekt tændspole kan gøre bilen ufarlig, så sørg for at være opmærksom på både dine spoler og dine tændrør.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan en VW Amarok holde?

En Volkswagen Amarok bør kunne holde mindst 200.000 med korrekt vedligeholdelse. De fleste af de problemer, der er nævnt i denne artikel, kan løses med rettidig vedligeholdelse, hvilket betyder, at du kan holde en Amarok i god stand ved kun at gøre det nødvendige. Du bør ikke støde på nogen større eftersyn før 200.000, men kun hvis du vedligeholder den.

Hvis du undlader at vedligeholde den, kan Amarok potentielt lide af snesevis af problemer, der sandsynligvis vil pensionere Amarok længe før den når 200.000 miles.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Er VW Touareg bedre end VW Amarok?

VW Touareg og VW Amarok deler en hel del dele, hvilket betyder, at de er ret ens. Touareg er dog et skridt over, når det gælder luksus, komfort og ønskværdighed, og det er det, der gør den til det foretrukne valg for de fleste kunder.

Det var aldrig meningen, at Amarok skulle udfordre Touareg på andet end terrænkørsel, men alle er klar over, at VW’er ikke bruger så meget tid på terrænkørsel alligevel. Alt i alt er Touareg den bedre bil, men Amarok har et par tricks i ærmet.

Skal jeg købe en VW Amarok?

Hvis du er interesseret i en relativt premium pickup truck, der kan give dig en fornuftig køreoplevelse i næsten alle miljøer, bør du bestemt overveje Amarok. Mange mener, at Amarok også er en af de flotteste pickups til dato.

Uanset hvad, kan Amarok være en velkommen tilføjelse til enhver garage, men sørg for at finde en, der er blevet holdt i ordentlig stand, da du ikke ønsker at finde dig selv i at reparere Amarok oftere end at køre i den.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z