Skoda Kodiaq – Almindelige problemer & fejl

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq er den største SUV fra Skoda. Den deler den samme platform med Volkswagen Tiguan Allspace og SEAT Tarraco. Som de fleste biler har Skoda Kodiaq sine egne problemer. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Kodiaq?

Almindelige problemer med Skoda Kodiaq er olielækage, stiv affjedring, defekt airbag, elektriske problemer, defekt trækøje, problemer med turbolader, tilstoppet DPF, bremseproblemer, motorproblemer og en defekt DSG-gearkasse. Selv om Skoda Kodiaq har flere problemer, er det stadig en ret pålidelig og sjov bil at køre.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Kodiaq?

Olielækage

Et af de problemer, som mange Skoda Kodiaq-brugere har rapporteret om, er olielækage. Dette problem skyldes normalt et svigtende eller beskadiget oliefilter. Et af tegnene på olielækage er en brændende lugt. Men hvis oliefilteret er godt, kan en dårlig pakning til ventildækslet være synderen. Få mekanikeren til at inspicere og løse problemet.

Defekt airbaghus

Dette er et problem, der har plaget Skoda-modeller. De fleste af de berørte modeller blev fremstillet i 2016 og 2017. Skoda Kodiaq fra 2016 er en af dem. Den gode nyhed er, at Skoda tilbagekaldte alle de berørte modeller, og at problemerne blev løst. Så før du erhverver en brugt 2016 Skoda Kodiaq fra 2016, skal du sikre dig, at problemet er blevet løst.

Bageproblemer

Dette problem påvirkede 2020 Skoda Kodiaq-modellerne. På grund af en fabrikationsfejl er bremsepedalpladen muligvis ikke blevet svejset korrekt, og den kan blive beskadiget og helt afmonteret, når bremsepedalen anvendes. Som følge heraf kan dette medføre, at bremserne er ineffektive. Ikke desto mindre tilbagekaldte producenten de berørte biler, og de blev repareret.

  Skoda Yeti - Almindelige problemer & fejl

Motorproblemer

Skoda Kodiaq har ikke mange motorproblemer. Motorens designdæksler, der er monteret på de berørte modeller, kan dog løsne sig fra fastgørelsen afhængigt af brugen. Hvis designdækslet ikke er korrekt fastgjort, kan det derfor komme i kontakt med det varme område af udstødningsgasturboladeren og forårsage brand. Skoda tilbagekaldte de berørte modeller (2020 til 2022 Skoda Kodiaq), og det blev rettet.

Defekt DSG-gearkasse

Ligesom andre Volkswagen-modeller med DSG-gearkasse oplever Skoda Kodiaq-brugere også problemer i forbindelse med denne gearkasse. Brugere har rapporteret, at de har haft problemer med at skifte gear, og at koblingen ryster, når de accelererer fra stilstand.

Den bedste måde at løse dette problem på er ved at udskifte den defekte gearkasse. Tegn på en dårlig DSG-gearkasse er bl.a. overdrevent skiftestød, overdreven stigning i motorens omdrejningstal og tænding af kontrollampen for motoren.

Defekt ratsystem

Et andet problem, der tvang producenten til at tilbagekalde 2019 Skoda Kodiaq-modellerne, er et defekt ratstyringssystem. Dette skyldtes en fabrikationsfejl. Remskiverne, der holder ringen i styresystemet, er muligvis ikke helt i indgreb. Derfor kan ringen løsne sig og sidde fast med de omkringliggende dele. Som følge heraf fører dette til, at ratsystemet låses.

Elektriske problemer

Nogle brugere har også rapporteret, at de har haft elektriske problemer med Skoda Kodiaq. Nogle af dem omfatter batterilys, der lyser, ingen kørsel og kliklyde. De fleste af disse problemer skyldes et svagt batteri, korroderede batteripolerne og en defekt generator. Tag bilen til en professionel mekaniker for at finde det underliggende problem.

Problemer med turboladere

De fleste problemer med turboladere på Skoda Kodiaq er forbundet med manglende olie eller et tilstoppet luftfilter. Tegn på en dårlig turbolader omfatter tab af effekt, grå røg, der kommer ud, og langsom og højere acceleration. Hvis du oplever et af disse problemer, bør du få mekanikeren til at inspicere din bils turbolader.

  Er Skoda Superb en god bil?

Tilstoppet dieselpartikelfilter

Dette problem er almindeligt i Skoda Kodiaq med dieselmotorer. Det sker, fordi bilen ikke køres ofte eller på længere ture. Som følge heraf bliver sodet ikke forbrændt ordentligt og ender med at tilstoppe dieselpartikelfilteret. For at løse dette problem skal du rense DPF’et og sørge for at køre bilen på lange strækninger.

FAQ

Er Skoda Kodiaq pålidelig?

Ja, Skoda Kodiaq er en pålidelig bil. Den er mere pålidelig end de fleste luksuriøse SUV’er. Desuden er Skoda Kodiaq-modellerne med dieselmotor generelt mere pålidelige end benzinvarianter. Men når denne bil udvikler problemer, kan det være dyrt at vedligeholde den, da dens reservedele er ret dyre.

Er det dyrt at vedligeholde Skoda Kodiaq?

Ja, Skoda Kodiaq er lidt dyrere at vedligeholde end almindelige biler. Den er dog billigere at vedligeholde end dens vigtigste rivaler, såsom Volkswagen Tiguan Allspace, Audi Q3 og Seat Tarraco. En af de ting, der gør Kodiaq dyr at vedligeholde, er de høje udgifter til reparationer og service.

Hvor længe holder Skoda Kodiaq?

Som de fleste Skoda-modeller bør Skoda Kodiaq holde i mere end 250.000 miles med den rette pleje og vedligeholdelse. Men i gennemsnit bør denne bil stadig holde i mindst 150k miles. Udover at passe godt på din bil bør du også praktisere gode kørevaner.

Holder Skoda Kodiaq sin værdi?

Skoda-biler er kendt for at holde deres værdi meget godt. Skoda Koqiaq er ikke en undtagelse. En ny Skoda Kodiaq går for omkring 39.100 kr. Efter tre år vil denne bil gå for omkring 23.900 dollars, hvilket betyder, at bilen kun mister omkring 39 % af sin oprindelige værdi. Det er fremragende, når man tænker på, at de fleste rivaler mister mere end 45 % af deres værdi efter 3 års brug.

  Er Skoda Rapid en god bil?

Hvilken er bedst – Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan Allspace?

Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan Allspace er to exceptionelle biler. De er baseret på den samme platform og deler de fleste af deres funktioner. Volkswagen Tiguan Allspace er dog den bedre bil for dem, der ønsker en luksuriøs, kraftfuld og meget avanceret mid-size SUV. På den anden side er Skoda Kodiaq perfekt til dem, der ønsker en effektiv og prisvenlig SUV.

Konklusion

Skoda Kodiaq er en syvsædet bil og en perfekt bil til en stor familie. Den er også effektiv, komfortabel og sikker. Den kommer dog også med flere problemer, som vi har diskuteret ovenfor. Men med den rette pleje og vedligeholdelse og gode kørevaner bør Skoda Kodiaq holde i mere end 250k miles.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z