Peugeot 206 – Almindelige problemer & fejl

Peugeot 206

Peugeot 206 blev introduceret i modelåret 1999, indtil den endelig blev erstattet af den sammenligneligt nyere og mere moderne Peugeot 207 i 2012, mens produktionen blev forlænget et par år mere til visse markeder som Brasilien. Peugeot 207 er en virkelig kendt model, da den blev solgt i store mængder over hele verden.

Selv om ældre eksemplarer nu har næsten 25 år på bagen, kan de stadig ses sportsligt rundt omkring i verden, hvilket er et anstændigt bevis på, hvor længe de kan holde. Indrømmet, det skyldes til dels de mange reservedele, men også fordi 206’eren synes at være ret pålidelig. I denne artikel vil vi nævne alle de almindelige problemer med Peugeot 206 og fortælle dig, hvad du skal holde øje med.

De mest almindelige Peugeot 206-problemer omfatter problemer med affjedringen, den manuelle gearkasse, motoren, de elektriske systemer og problemer med udstyret. Alt i alt bør din 206 kunne holde i rimelig lang tid, hvis du vedligeholder den godt nok, som det er tilfældet med de fleste af disse rundt om i verden.

Selv om 207’eren er en langt mere moderne bil med alle de ekstra fordele ved 2010’ernes Peugeot-teknologi, er 206’eren uden tvivl mere populær og talrig på vejene i dag.

Problemer med affjedring

De mest almindelige Peugeot 206 affjedringsproblemer omfatter et betydeligt fald i den generelle komfort, som typisk skyldes et slidt affjedringssystem. For at løse dette skal du sørge for at inspicere bilens aksel, lejer, tætninger og især hvor godt smurt de er. De forreste kugleled er kendt for at opleve vibrationer under kørsel.

Dette er et relativt vanskeligt problem at løse, og det kræver, at du udskifter kugleleddene for at løse det. Mange Peugeot 206-modeller derude har ikke fået disse udskiftet, så sørg for at inspicere dem, når du er på markedet for en brugt Peugeot 206.

  Er Peugeot 3008 Hybrid4 en god bil?

Problemer med manuel gearkasse

Det mest almindelige problem med gearkassen er et, hvor den har tendens til at skride. Andre problemer omfatter koblingen, der ikke vil koble ind og dermed fører til alvorlige problemer, mens man forsøger at køre bilen. Som det er tilfældet, skyldes dette problem som regel almindelig slitage og bilens alder, men også vandindtrængning, som kan føre til et væld af problemer.

De to måder, som du kan løse disse problemer på, er enten at forsøge at reparere/rense gearkassen, hvis den ikke er for gammel, men hvis den er, er det bedst at udskifte den helt. Dette er heller ikke billigt eller nemt, hvilket er grunden til, at mange 206-modeller derude er kendt for at have stive gearkasser.

Motorproblemer

Der er desværre en hel del motorrelaterede problemer, som 206’eren har tendens til at lide af. Disse omfatter uregelmæssige omdrejninger forårsaget af en defekt vandtemperaturføler, som bør renses eller udskiftes. Rystelser og rystelser er typisk forbundet med 1,5L-motoren og skyldes slidte motorophæng, som også skal udskiftes.

Potentiometeret kan få motoren til at gå i stå, mens motorfejl og dårlig ydelse skyldes en defekt tændspolepakke. Diesel HDi-motorer kan til tider være meget støjende, så sørg for at kontrollere krumtapakselen for at løse dette problem. Endelig kan hovedpakningen og cylinderhovedet få temperaturen til at skyde i vejret og slukke for motoren.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er almindelige i mange ældre Peugeot-modeller, og 206 er ikke anderledes. De omfatter problemer med centrallåsen, som er relateret til defekte døraktuatorer, som skal udskiftes. Hornet kan nogle gange gå af tilfældigt og er for det meste forbundet med et drænet batteri.

  Er Peugeot Traveller en god bil?

Andre elektriske problemer kan medføre, at den udvendige belysning svigter, mens radioen nogle gange kan slukke af sig selv uden nogen åbenlys grund, men det peger også oftest på et defekt batteri.

Udstyrsproblemer

Peugeot 206 synes at være vant til problemer forårsaget af vand, der trænger ind i bilen, men vand, der trænger ind i de forreste fodpaneler, er almindeligt forekommende på tværs af et par generationer af Peugeot “200”-serien. En blokering i skillevægsafløbet vil medføre, at vandet sætter sig og til sidst finder vej ind i passagerrummet.

Ratstængerne er tilbøjelige til at bremse, instrumentbrættet er tilbøjeligt til at blive overdrevent slidt, og malingskvaliteten er heller ikke den bedste.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Peugeot 206?

Peugeot 206 er nu en ret overkommelig og nem at leve med brugt bil, hvilket gør den ret populær på 2. håndmarkedet. Den er meget nemmere at købe og vedligeholde sammenlignet med de fleste moderne Peugeot’er, da alt er kendt efterhånden, og det burde være en relativt problemfri oplevelse i det hele taget.

Mange vil dog helt sikkert blive skuffet over den generelle mangel på indvendig plads, hvilket faktisk påvirker din daglige oplevelse. Endelig er 206’eren slet ikke luksuriøs og er derfor et svært pas for dem, der ønsker noget lidt mere fornemt.

Kommer Peugeot 206 med 5 døre?

Peugeot 206 fås enten som en 3-dørs coupé eller som en 5-dørs hatchback. 206 fås dog også som 4-dørs sedan på nogle markeder og som 5-dørs stationcar. Den 5-dørs hatchback-model er sandsynligvis den mest populære, mens sedanen og stationcar-modellen ikke er så almindelige.

  Alt om nye Peugeot-modeller 2023

Den 3-dørs variant er også meget populær og er langt den billigste Peugeot 206, du kan købe i dag. Alt i alt er det måske ikke den bedste praktiske bil derude, men den er mere end rigeligt for dem, der er vant til at køre i kompakte biler.

Hvad er forskellen mellem Peugeot 206 og 207?

Der er en hel del forskelle mellem Peugeot 206 og Peugeot 207. 207 er sammenligneligt meget nyere med masser af tilføjet teknologi, mens den også er lidt større også. 207 ligner også en lidt oppustet 206, hvilket er der hvor nogle af de ekstra pladser kommer fra.

Alt i alt tager Peugeot 207 mere eller mindre fat, hvor 206 slap. Den byder på en anstændig mængde forbedringer, som samlet set gør den til en meget bedre bil, men 206’eren er uden tvivl mere pålidelig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z