Peugeot Traveller – Almindelige problemer & fejl

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller er en mellemstor Peugeot varevogn, der blev introduceret første gang i 2016 og stadig produceres. Traveller deler understel med Citroen Spacetourer, Toyota ProAce Verso og Opel Vivaro. I denne artikel vil vi nævne de mest almindelige problemer med Peugeot Traveller og fortælle dig, hvad du skal holde øje med, når du køber en brugt.

Et af de farligere Peugeot Traveller-problemer er forbundet med bremserne, som kan holde op med at virke og dermed forårsage, at du ender i en ulykke. Andre problemer omfatter, at bilen enten er træg eller slet ikke vil starte op. Problemer i forbindelse med varmelegemet er almindelige på en hel del Peugeot-modeller, hvilket også er tilfældet med Peugeot Traveller.

Endelig skal vi også tale om elektriske problemer, som er talrige og potentielt virkelig farlige. Peugeot Traveller er blevet tilbagekaldt mere end 40 gange, hvilket ikke er så almindeligt for en enkelt model. Alle biler bliver tilbagekaldt, men Traveller synes at opleve et par tilbagekaldelser hvert år, siden den kom ud.

Uanset hvad, peger de fleste kundetilkendegivelser i retning af, at Traveller er ret pålidelig, hvis den holdes i god stand over tid. Den er heller ikke så dyr at vedligeholde, som det normalt er tilfældet med de fleste moderne Peugeot-modeller.

Problemer med bremserne

Hvad angår tilbagekaldelser, er der kun få, der er så farlige som dem, der er forbundet med defekte bremser. Det siges, at bremsesystemet på Traveller kan svigte og dermed føre til et fuldstændigt tab af bremsekraft og øge risikoen for at ende i en ulykke. Den seneste tilbagekaldelse i forbindelse med bremser fandt sted i sommeren 2022, men Traveller har generelt haft en hel del tilbagekaldelser i forbindelse med bremser.

  Er Peugeot 508 en god bil?

Derfor er det altid en god idé at være meget opmærksom på bremserne, hvis du er på markedet for en brugt Peugeot Traveller. Det er en fordel at foretage en generel inspektion før købet ved alle køb af brugte biler, især dem, der er blevet tilbagekaldt 40 gange og mere.

Ikke at ville starte problemer

Peugeot Traveller er kendt for at opleve problemer med ikke at ville starte op, hvilket kan føre til relativt dyre reparationer, da der er ganske få problemer, der kan forårsage dette. Det kan være trættende at diagnosticere den korrekte årsag, og derfor er det bedst at diagnosticere disse gennem en forhandler. Til at begynde med kan batteriet og de tilhørende systemer fejle, og den nemmeste måde at se det på er, hvis bilen slet ikke har nogen elektrisk strøm.

Andre problemer er relateret til enten en defekt nøglehåndtag, hvis det er tilfældet, skal du blot prøve at starte bilen manuelt. Startmotoren er også en mulig årsag, hvorfor det også er en god idé at inspicere den. Andre mulige syndere er tilstoppede brændstoffiltre, en defekt generator, en defekt brændstofpumpe, en sprunget sikring, problemer med ledningsnet eller skader forårsaget af gnaver.

Problemer i forbindelse med varmelegeme

Nu er det tid til at dvæle dybere ved problemer med varmelegemet, som også kan have flere årsager. Den mest almindelige årsag er enten mangel på kølevæske eller en tilstoppet varmelegemekerne. For at løse disse problemer skal du rettidigt genopfylde og skylle kølevæsken, da det er nødvendigt for både at opvarme og køle varmelegemet. En tilstoppet varmelegemekerne kan enten rengøres, eller den skal udskiftes, hvis den er overdrevent korroderet eller beskadiget.

  Alt om 2023 Peugeot e-308

Vandpumpen og termostaten kan også svigte på grund af tilstopning og generel slitage, så det er en god idé også at kontrollere disse. Generelt set har varmesystemer tendens til at være et problem på mange Peugeot-modeller, og Traveller er stort set det samme.

Elektriske problemer

Elektriske problemer og franske biler er et match made in heaven, men nogle elektriske problemer på Traveller er virkelig farlige. Først og fremmest kan nogle ledninger i bagrudeområdet overophede eller kortslutte og føre til brand. Dette var engang en grund til, at nogle af disse blev tilbagekaldt. ESP’en er tilbøjelig til at have problemer, og det kan, ikke overraskende, også føre til brand.

Andre elektriske problemer er problemer med infotainmentsystemet, problemer med klimaanlægget og problemer med de elektriske låse. Heldigvis er disse ikke alt for dyre eller vanskelige at reparere, men de kan gentage sig selv igen og igen.

FAQ-afsnit

Er Peugeot Traveller sikker?

Peugeot Traveller er en 5-stjernet sikkerhedsklassificeret bil, hvilket betyder, at sikkerhed ikke er et problem med Traveller. Den har klassens førende resultater for beskyttelse af børn i bilen med 91 %, mens beskyttelsen af voksne passagerer er stort set den samme. Fodgængersikkerheden er ikke helt så god med en sikkerhedsvurdering på 64 %, hvilket ikke er i nærheden af toppen af kategorien.

Den leveres også med alle de nødvendige aktive sikkerhedssystemer som blindvinkelassistent, adaptiv fartpilot, blindvinkelassistent, automatisk bremsning og alt det andet, du kan forvente af en bil fra det 21. århundrede.

  Alt om 2023 Peugeot e-208

Er Peugeot Traveller en MPV eller en varevogn?

Afhængigt af hvor du kigger hen, vil du opdage, at nogle anser Traveller for at være en varevogn, mens andre mener, at det er en MPV. Der findes faktisk to Traveller-modeller på verdensplan, den normale/smindre model og Traveller XL, som er en varevogn. I virkeligheden er Traveller en varevogn, da den ikke deler et MPV-designsprog.

En MPV eller en multi-purpose vehicle er mere skræddersyet til familiebrug, mens en varevogn er mere skræddersyet til erhvervssiden. Selvfølgelig er der folk, der bruger varevogne til at transportere familier, men ikke i nær samme omfang. På den anden side betragtes MPV’er ofte som personbefordringsmidler, hvilket ofte er det samme som med Traveller’en.

Findes Peugeot Traveller i elektrisk udgave?

Ja, Peugeot Traveller er faktisk en af de meget få fuldt elektriske varevogne, mens de andre er de førnævnte biler, der deler samme platform som Traveller. Sagen er den, at Stellantis, et selskab, der ejer Opel, Peugeot og Citreon, og som har en kontrakt om at levere Toyota ProAce Verso elektriske drivlinjer, bruger den samme platform, som alle disse er bygget på.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z