Er Peugeot Traveller en god bil?

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller er en varevogn/MPV, der deler hele sin platform med en lang række andre Stellantis-ejede modeller som Citroen SpaceTourer, Opel Vivaro og endda Toyota ProAce Verso. Med så mange modeller, der bruger den samme platform, forventer man, at den er rigtig god, men er Peugeot Traveller en god bil?

I virkeligheden er Peugeot Traveller en rigtig god bil, men der er et par ting, som langt fra er gode. Til at starte med er Peugeot ikke særlig hurtige til at udskifte den nuværende model med en ny. For det andet er den langt fra pålidelig, hvilket er grunden til, at den allerede er blevet tilbagekaldt hele 40 gange. Det er forståeligt nok mere end de fleste biler, men det er ikke så ualmindeligt, når det sker.

Motorpaletten med Traveller er omfattende og består af diesel- og fuldelektriske motorer. Udseendet er okay, men der er generelt ikke nogen attraktivt udseende varevogne. Interiøret i Traveller er lidt mere spændende, da det ser lige så godt ud som stort set alle andre moderne Peugeot-modeller.

Køreoplevelsen er ikke noget særligt specielt, mens værdierne på brugte eksemplarer er faldet en del. Traveller kan rumme op til ni personer om bord, mens bagagerummet også er mere end tilstrækkeligt. Pålidelighedsaspektet er ikke det bedste, men hvis den vedligeholdes korrekt, bør Traveller kunne holde i forholdsvis lang tid.

Peugeot Traveller – drivlinjen

Dieselmotorpaletten starter med den 4-cylindrede 1,6L-motor, der yder enten 95 hk eller 116 hk, mens benzinmotoren i mellemklassen er den 4-cylindrede 1,6L-motor, der yder 100 hk eller 120 hk. Topmotoren er den 4-cylindrede 2,0L-motor, som fås i forskellige indstillinger fra 140 hk, 150 hk, 177 hk eller 180 hk.

  Peugeot 308 - Almindelige problemer & fejl

Der er ingen benzinmotorer med Traveller, hvilket sikkert snart vil ændre sig, da Peugeot har sagt, at de dropper alle dieselmotorer til nye modeller fra 2023. Traveller kommer dog i to elektriske varianter, som håber at erstatte modeller med benzinmotor helt og holdent.

Du kan få e-Traveller med enten et 50kWh- eller et 75kWh-batteri. Disse batterier er bundet til en enkelt elmotor, der yder 136 hk. 75kWh-modellen er angivet til 205 miles, men den kan faktisk køre tættere på 180 miles. Modellen med 50 kWh kan køre ca. 140 miles, men i virkeligheden er den mere lig med 110 miles. Begge disse modeller tilbyder en uheldig kilometertal for at være helt ærlig, hvilket er grunden til, at mange mennesker klagede over det.

Peugeot Traveller – Design og kørsel

Designsproget i Traveller er ikke noget særligt specielt, men det er tilfældet med stort set alle biler fra dette segment. Disse biler er designet til at blive brugt, ikke til at blive kigget på. Interiøret er lidt bedre, da det byder på masser af plads og er på linje med andre moderne Peugeot-interiører.

Køremæssigt er Traveller lige så uinspirerende, men det er også forventeligt. Det betyder ikke, at den ikke er tilpas komfortabel, men mere at den ikke er dynamisk eller spændende i sig selv. Som sådan er den mere et værktøj, og det er sådan de fleste af disse bliver brugt.

Peugeot Traveller – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, er tingene en hel del mere komplekse, da Traveller simpelthen ikke er så pålidelig i det hele taget. Nyere modelår synes at være meget bedre end de oprindelige, men er stadig tilbøjelige til at have et anstændigt antal problemer. Med mere end 40 forskellige tilbagekaldelser har Traveller været igennem en del, og derfor er korrekt vedligeholdelse et must.

  Peugeot 2008 - Almindelige problemer & fejl

De mest almindelige problemer omfatter problemer med svigtende bremser, problemer med elektriciteten, problemer med bilen, der ikke vil starte op, og problemer med varmesystemet.

Peugeot Traveller – Værdi og funktionalitet

Traveller har altid været til den billigere side, i hvert fald sammenlignet med noget som en Mercedes V-klasse, som giver en lignende oplevelse. Brugte eksemplarer er blevet nedskrevet en del gennem årene og er virkelig populære hos små og større virksomheder i Europa som flådebiler.

Praktiskhed er denne varevogns stærke side, da den kan rumme op til ni personer ad gangen. Der findes to varianter af Traveller, en Traveller i standardstørrelse eller en stor Traveller. Begge har god synlighed og masser af indvendig opbevaringsplads og er rigtig gode til familiebrug.

FAQ-afsnit

Er Peugeot e-Traveller bedre end Traveller med dieselmotor?

I vore dage er det ikke så populært at sammenligne en diesel med en elektrisk, da de fleste mennesker automatisk vil antage, at den elektriske variant er bedre. Virkeligheden er dog, at dieselvarianten er meget bedre, da den giver hundreder og atter hundreder af kilometer på en fuld tank, mens det tager 5 minutter at tanke op.

Det betyder, at langdistanceture med den elektriske model tager langt længere tid, hvilket er grunden til, at mange virksomheder holder sig fra disse. Peugeot sagde dog, at den næste generation af e-Traveller vil tilbyde en bedre estimeret rækkevidde, men vi bliver nødt til at vente og se.

  Alt om 2023 Peugeot E-Traveller

Er Peugeot Traveller bedre end Citroen SpaceTourer, Opel Vivaro eller Toyota ProAce Verso?

Forskellene mellem disse varevogne er relativt ubetydelige, hvilket er grunden til, at de fleste mennesker køber dem på grund af at få et godt tilbud eller på grund af mærkeloyalitet. Jeg vil sige, at Peugeot ser bedst ud, mens alle andre undtagen SpaceTourer ser ret undervældende ud.

Vivaro er den billigste, mens Peugeot er den dyreste, men forskellene her er også ret små.

Skal jeg købe Peugeot Traveller?

Hvis du ønsker en virkelig rummelig, relativt billig og rimeligt komfortabel varevogn, der kan bruges til både familie- og forretningsbrug, er Peugeot Traveller et godt valg. Den er måske ikke mesteren i pålidelighed, men den har klassens bedste sikkerhedsvurderinger og er heller ikke alt for dyr i vedligeholdelse.

Mercedes Benz V-klassen er dyrere, mens de tre andre Stellantis-ejede modstykker er virkelig ens. Alt i alt, hvis du kan lide Peugeot-mærket og ikke har noget imod at have/ejre en varevogn til privat brug, vil du sandsynligvis få glæde af Traveller, hvis du vedligeholder den godt nok.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z