Er Peugeot Rifter en god bil?

Peugeot Rifter

Peugeot Rifter er en MPV, der først blev afsløret tilbage i 2017, og den er baseret på den samme platform som den lige så populære Citroen Berlingo og mange andre lignende Stellantis-ejede modeller. Rifter er nu i sin anden generation, som er overraskende moderne, da den også tilbyder elbilsversioner. Så er Peugeot Rifter en god bil?

Peugeot Rifter er en rigtig god bil, da det er en moderne, praktisk, kørevenlig og forholdsvis prisvenlig multi-purpose van, som almindeligvis bliver brugt både privat og erhvervsmæssigt. Peugeot har formået at sælge mange af dem i løbet af årene, hvilket understreger, at Rifter faktisk er en rigtig god bil til det, den er lavet til at gøre.

De motorer, der tilbydes, omfatter både benzin-, diesel- og elmotorer, hvilket betyder, at alle kan finde det, de søger med Rifter. Designet er ikke specielt spændende eller tiltrækkende, men det er forventeligt for en bil som denne. Til gengæld er interiøret i Rifter faktisk rigtig flot.

Køreoplevelsen er ikke noget at prale af, mens pålideligheden ser ud til at være ret anstændig. Værdimæssigt får du meget bil for pengene, mens det praktiske er så godt, som det kan være, fordi Rifters hovedfokus er at være praktisk og med god pladsforvaltning.

Peugeot Rifer – drivlinjen

Peugeot Rifter fås med et par forskellige drivlinjer, som omfatter benzin-, diesel- og elversioner. Den eneste tilgængelige benzinmotor er den 1,2L PureTech 3-cylindrede rækkemotor på 1,2L, men den kommer i to trin af tuning, som omfatter en 110 hk og en 130 hk variant afhængigt af dine behov.

  Alt om 2023 Peugeot e-Rifter

Der findes også en 1,5L BlueHDi-dieselmotor til Rifter, og den fås også i to trin af tuning, som omfatter en model med 100 hk og en model med 130 hk. Endelig skal vi også nævne e-Rifter, som gør brug af det velkendte 50kWh-batteri fra Stellantis, der giver ca. 180 miles rækkevidde og 136 hk med en 20-80 % hurtigopladning af DC 100kW på ca. 25 minutter.

Rifter leveres som standard med en manuel gearkasse og forhjulstræk, men du kan opgradere til en automatgearkasse, hvis du ønsker det. Alt i alt er Rifter en velafrundet MPV, der har en virkelig bred motorpalet, som burde være nok til de fleste.

Peugeot Rifter – Design og kørsel

Vi kan alle blive enige om, at Rifter ikke kommer til at vende nogen hoveder, når den ruller forbi, da den ser ret basal og ubesværet ud, hvilket er lidt mærkeligt for moderne Peugeot-modeller, som ser meget mere vovede ud end dette. Det er imidlertid en MPV, og de fleste MPV-købere køber dem ikke for at vise sig frem. På den anden side er interiøret i Rifter et virkelig behageligt sted at være.

Køreoplevelsen er sikker og stabil, men der er en hel del vrid i hjørnerne. Rifter er ikke overdrevent sporty, hvilket er forventeligt, da Peugeot aldrig har haft til hensigt at gøre det. Det er en føjelig og relativt komfortabel lille varevogn, intet andet end det.

Peugeot Rifter – Pålidelighed og almindelige problemer

Rifter ser ud til at klare sig okay i pålidelighedsafdelingen, da der ikke er for mange alvorlige problemer at tale om. Disse skal vedligeholdes korrekt, når det er nødvendigt, ellers vil de opleve masser af problemer, hvoraf nogle kan være skadelige for bilens væsentlige systemer.

  Peugeot Rifter - Almindelige problemer & fejl

De mest almindelige problemer omfatter problemer med en defekt håndbremse, der nogle gange kan give slip. Styresystemet kan også svigte på grund af problemer med styresøjlen og dækstængerne. Brændstoffet kan lække gennem brændstofpumpen og slangerne, mens sikkerhedsseler og motoren også kan opleve problemer med manglende fastholdelse og manglende kraft.

Peugeot Rifter – Værdi og funktionalitet

Du kan forvente at betale mellem £25.140 – £29.630 for Rifter, hvilket er en god pris i betragtning af hvor meget plads du får og det faktum, at den kommer med en elektrisk drivlinje. Brugte eksemplarer kan ofte tanke i værdi, hvis de får mange kilometer på uret for hurtigt, hvilket er forventeligt, da disse ikke nødvendigvis er så eftertragtede.

Praktiskheden med Rifter er sandsynligvis et af dens stærke punkter, da den ikke mangler plads både i siddepladserne og i lastafdelingen. I den lange version af Rifter kan der sidde op til syv personer uden problemer, udsynet er fremragende på grund af et kort overhæng foran.

FAQ-afsnit

Er Peugeot RIfter en luksusbil?

Nogle mener, at selv om Rifter har et flot interiør, mangler den raffinement sammenlignet med nogle af sine rivaler som den nye VW Caddy. Som sådan er Rifter langt fra at være en luksusbil, men virkeligheden er, at dette segment alligevel ikke er designet med luksusbiler i tankerne.

Som sådan tilbyder Rifter en ret sammenhængende og overbevisende oplevelse som en bil fra økonomisegmentet, men den er langt fra en luksusbil.

  Alt om nye Peugeot-modeller 2023

Er Peugeot e-Rifter bedre end Rifter?

Det afhænger af dit specifikke brugsscenarie. Hvis du er en person, der har en tendens til at bruge det meste af din tid i byen på kor og pendling, og du har et sted at parkere og oplade bilen, er e-Rifter et langt bedre valg, da den vil være billigere at leve med, billigere at forsikre, mere pålidelig, og du vil helt sikkert sætte pris på at have 100 % af kraften under din højre fod med det samme.

På den anden side, hvis du ikke er fan af elbiler, og du ikke har infrastrukturen til at understøtte dem, er du bedre stillet med den normale Rifter, som giver en væsentlig længere rækkevidde med en fuld tank diesel eller benzin.

Hvornår kommer den nye Peugeot Rifter på markedet?

Peugeot Rifter har fået en opdatering til modelåret 2022, hvilket betyder, at den sandsynligvis vil forblive den samme i de næste 2-4 år. Herefter kommer Peugeot med en ny version af RIfter, hvis det giver mening. Hvis det gør, er der gode chancer for, at den næste generation af Rifter bliver en elbil og en benzin-hybridbil uden dieselmotorer længere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z