Er Peugeot 108 en god bil?

Peugeot 108

Peugeot 108 er den sidste bil fra Peugeots lille city hatchback “100”-linje, da den blev udgået for modelåret 2021. Peugeot 100-serien har sine rødder tilbage til Peugeot 104, som blev lanceret første gang i 1972. Peugeot tilbød senere 105, 106 og 107, og den afsluttede hele prøvelsen med 108. Så er Peugeot 108 en god bil?

Det hurtige svar er ja, 108 er en rigtig god bil. For det første kommer 108 med relativt pålidelige og sofistikerede motorer. Selv om 107 ikke var en særlig mindeværdig bil, ser 108 meget bedre ud, da det overordnede designsprog er skarpere og mere strømlinet, især hvis den er udstyret med de rigtige ekstraudstyr.

Interiøret står også i skarp kontrast til 107’eren, da det nu ser moderne og gennemtænkt ud. Køreoplevelsen er overraskende adræt, men det giver mening, da 108 er en virkelig let bil. Pålideligheden synes også at være nogenlunde sammenlignelig med 107’eren, hvilket er en god ting, men der er nogle problemer, som vi må nævne.

Værdimæssigt kan disse nu købes til betydelige rabatter, da afskrivningerne har taget sin pris på 108’eren. Praktiskheden er måske bilens svageste led, da den ikke tilbyder så meget plads, men den fås i det mindste med en 5-dørs konfiguration.

Peugeot 108 – drivlinjen

Peugeot 108 fås med kun to motorstørrelser, en mindre 1,0 l 3-cylindret rækkemotor på 1,0 l eller en 1,2 l 3-cylindret rækkemotor på 1,2 l. Begge disse er benzinmotorer, og der er ingen hybrid- eller dieselmotorer med 108’eren. 1,0L-motoren yder enten 68 hk for pre-facelift-modellerne eller 72 hk for post-facelift-modellerne, hvilket ikke er så godt.

  Alt om 2023 Peugeot 2008

Den 1,2L 3-cylindrede rækkemotor på 1,2L yder 82 hk i alle varianter, hvilket er en stor ydelse og får bilen til at føles ret hurtig, fordi den er så let. Bilen leveres udelukkende med et FWD-setup. Du får også den manuelle gearkasse med fra fabrikken, men du kan opgradere til den automatiske gearkasse, hvis du er villig til at betale ekstra penge for det.

Effektiviteten er bedst på omkring 50MPG, men du kan forvente, at bilen svæver omkring 40MPG, hvis alt er i orden med bilen.

Peugeot 108 – Design og kørsel

Som nævnt i introen ser 108 meget mere tiltalende ud end den udgående 107, da den ser langt mere målrettet ud i sammenligning. Peugeot opgraderede deres design i midten af 2010’erne, da de begyndte at lave autentisk udseende biler. Interiørdesignet er også et massivt skift, da 2014-modellerne og senere modeller virkelig har et velindrettet interiør med et Audi-agtigt designsprog.

Køreoplevelsen er ret underholdende, da bilen kun vejer 900 kg (2000 lbs). Det betyder, at den kan snige sig gennem trafikhuller uden problemer. Den er også virkelig nem at parkere og manøvrere på alle de trange steder, hvilket gør den til en perfekt bybil.

Peugeot 108 – Pålidelighed og almindelige problemer

Hvad angår pålidelighed, synes 108 at være en ret pålidelig bil. Der er dog nogle problemer, der er værd at tale om. Styresystemet er kendt for at have problemer med kolonnen, der svigter og låser styretøjet på plads, mens servostyringspumpen også nogle gange kan svigte. Bilen kan lide af elektriske problemer, som omfatter problemer med infotainmentskærmen og bakkameraet mest.

  Alt om 2023 Peugeot e-208

Sikkerhedsselerne kan ikke være i orden, og bilen kan også have problemer med transmissionen, især koblingen. Endelig skal vi også nævne problemer med dårlig acceleration, som kan skyldes en række syndere såsom O2-sensoren, MAF-sensoren, tilstoppede og snavsede filtre, problemer med gashåndtaget, gashåndtagssensoren eller kateterne.

Peugeot 108 – Værdi og praktisk anvendelighed

Fordi 108 ikke længere er tilgængelig fra fabrikken, har den allerede taget imod den største del af afskrivningerne, i hvert fald præ-facelift-modellen, hvilket betyder, at den nu kan fås til en virkelig lav pris. Den er moderne nok til at være en rigtig god daglig chauffør, men den koster alligevel ikke så meget, at den bryder banken.

Praktiskheden er denne bils svage punkt, da den mangler plads i stort set alle dimensioner. Større passagerer vil føle sig trange, hvis der sidder en anden person i bilen sammen med dem, mens bagagerummet kan rumme en weekend-gateway for to, men kun lige akkurat.

FAQ-afsnit

Hvorfor findes der ingen Peugeot 108 dieselmodeller?

Peugeot plejede at mene, at det er en god idé at investere i dieselmotorer, men virksomhedens administrerende direktør Jean-Phillipe Imparato kom senere ud og sagde, at det var en fejl at investere så meget i dieselmotorer, da verden langsomt begyndte at bevæge sig væk fra dieselmotorer. Dette gjorde det ikke længere muligt at udvikle dieselmotorer, hvilket førte til, at Peugeot helt og holdent fjernede dieselmotorer fra sit sortiment.

Derfor vil man i 2023 ikke kunne finde en eneste dieselmotor i Peugeots bilprogram, og Peugeot vil desuden fuldstændig hybridisere og elektrificere hele sit bilprogram.

  Er Peugeot 3008 Hybrid4 en god bil?

Er Peugeot 108 for lille til høje bilister?

Det kommer an på, om du selv vil køre bilen, eller om du vil have venner med dig. Hvis du er alene, kan du godt passe ind i 108’eren, men du vil ikke føle dig overdrevent komfortabel. Hvis du derimod ønsker at transportere andre mennesker, vil du straks indse, at 108’eren ikke er en bil til fire voksne.

Sæderne er ret støttende og kan rumme større personer, men benpladsen er det største problem, især hvis du er høj som NBA-spiller.

Er Peugeot 108 bedre end 208?

Peugeot 208 er langt den bedste lille bil, som Peugeot nogensinde har lavet, da den nu er i den bedste position, den nogensinde har været. Først og fremmest får den hybrid-, benzin- og fuldt elektrisk version, som alle er mere end gode nok til de fleste.

208 ser godt ud både indvendigt og udvendigt, og det er en meget mere raffineret og rummelig bil end 108. Det eneste område, hvor 108’eren er bedre, er prisen. Alt andet ligger solidt i 208’erens hjørne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z