Peugeot 108 – Almindelige problemer & fejl

Peugeot 108

Peugeot 108 er en lille bybil, der deler understel med Toyota Aygo og Citroen C1. Den blev først introduceret for 2014-modelåret, da den erstattede den udgående Peugeot 107. 108 var i kontinuerlig produktion indtil 2021, hvor Peugeot helt opgav bilerne i “100”-serien og fokuserede på at gøre “200”-serien til deres mindste biler.

108 var en ret populær bil, hvilket betyder, at salgstallene var ret anstændige, men Peugeot solgte fabrikken, hvor de blev bygget, til Toyota, hvilket markerede enden for Peugeots mindste bybil. I denne artikel vil vi fokusere på alle de almindelige problemer med Peugeot 108, så bliv hængende og find ud af det, hvis du er interesseret i at købe en.

De mest almindelige problemer med Peugeot 108 starter med at ratstammen potentielt svigter, problemer med sikkerhedsselerne, elektriske problemer, problemer med transmissionen og langsom acceleration. Faktum er, at de fleste af disse problemer ikke er forbundet med forkert vedligeholdelse, hvilket betyder, at de har tendens til at ske, uanset hvordan du passer på bilen.

Uanset hvad er 108’eren en rimelig pålidelig bil, der burde kunne holde længe. Det bedste, du kan gøre, er at gå efter et eksemplar med relativt lavt kilometertal, da disse vil yde meget bedre.

Problemer med styretøj

Styresystemet på 108’eren har haft et par tilbagekaldelser, men den vigtigste skyldes, at søjlen svigtede og potentielt kunne forårsage en fuldstændig mangel på styretøjskontrol. Dette kan være en farlig hændelse, især ved højere hastigheder, da du ikke vil være i stand til at kontrollere bilen. Heldigvis blev tilbagekaldelsen udstedt, og den løste problemet, men sørg for at kontrollere, om den bil, du kigger på, har været omfattet af den.

  Er Peugeot 2008 en god bil?

Andre problemer med styringen omfatter potentielle problemer med servostyringspumpen, som nogle gange kan svigte og dermed gøre bilens styring tung og vanskelig at kontrollere. Disse skyldes oftest potentielle utætheder, så sørg for at tjekke din styring for tegn på utætheder.

Problemer med sikkerhedsseler

Det mest almindelige sikkerhedssele-relaterede problem med 108 er forbundet med de bageste sikkerhedsseler, som nogle gange kan have forkerte syninger, hvilket kan føre til problemer, når man forsøger at spænde dem. Dette var også en del af en tilbagekaldelse, hvilket betyder, at du bør tjekke med din Peugeot-forhandler for individuelle biler.

Andre problemer omfatter problemer med sikkerhedsseler, der fastholder passagererne i tilfælde af en ulykke, men de synes ikke at være så almindelige. Alt i alt er sikkerhedsseler og airbags de to vigtigste sikkerhedsfunktioner i enhver bil, og derfor bør du altid sikre dig, at begge fungerer efter hensigten.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er sædvanlige for moderne biler, da de er så tæt pakket med funktioner, at nogle ting nødvendigvis går i stykker på et eller andet tidspunkt. Infotainmentsystemet er kendt for at gå i tomgang eller have et problem med touchscreen-funktionaliteten, mens bilen også kan give forskellige advarselslamper med mellemrum, hvis der er noget galt med de tilknyttede sensorer.

Bakkameraet kan også nogle gange fejle, hvilket vil forhindre dig i at se, hvad der er bag dig til enhver tid. Desuden kan de elektriske vinduer nogle gange fejle, og det vil kræve, at du udskifter vinduesmotorerne.

  Peugeot vil ikke starte - årsager og løsninger

Problemer med transmissionen

Den mest sårbare del af 108’erens transmission er koblingen, som kan svigte og få bilen til at gå i limp mode. Den eneste måde at løse dette korrekt på er at udskifte koblingen, hvilket kan være en heftig udgift. Nogle få ejere har også klaget over, at bilen nægter at skifte ind i visse gear, især det 3. gear. Desuden rapporterede ejerne også, at dette problem efterfølges af høje raspende lyde.

Enkelte klagede også over, at bilen har et utroligt højt bidpunkt på koblingen, hvilket betyder, at det er en reel udfordring at køre en manuel model problemfrit.

Langsom acceleration

Der er også et par rapporter, der strejfer rundt på internettet, hvor folk siger, at 108’eren har alvorlige problemer med manglende kraft eller underlegen acceleration. Disse kan skyldes et par forskellige årsager. Først og fremmest kan luftfilteret let blive tilstoppet, og masseluftstrømsensoren og brændstoffilteret kan også blive tilstoppet og/eller snavset, hvilket kan forårsage dette.
O2 og katalysatoren kan også være årsagen. Sørg også for at kontrollere gashåndtaget og gashåndtagssensoren, da disse også kan være synderne.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Peugeot 108?

Hvis du er interesseret i at købe en lille bybil brugt, er Peugeot 108 faktisk en rigtig god idé. Den har allerede gennemgået den store afskrivning, hvilket betyder, at den er rigtig billig i dag, men er også en ret moderne bil med alle de nødvendige faciliteter, der gør den til en god daglig chauffør.

  Alt om 2023 Peugeot 3008

Den er ret lille indvendigt, hvilket vil give problemer for dem, der ønsker at bruge den til at transportere folk rundt med. Det er heller ikke den mest luksuriøse bil i dette segment, men det er forventeligt i betragtning af prisen.

Hvorfor indstillede Peugeot 108’eren?

Peugeot stoppede med at lave 108’eren, fordi de solgte den fabrik, hvor bilen blev bygget. Da SUV’er og crossovers desuden begyndte at overtage det globale bilmarked, besluttede Peugeot at fokusere deres opmærksomhed på crossovers og SUV’er, og der var simpelthen ikke behov for at have både Peugeot 108 og Peugeot 208.

Peugeot beholdt derfor 208’eren og flyttede sine ressourcer til at fremstille nye mindre crossovers som 2008’eren og resten af serien.

Er Peugeot 108 bedre end Citroen C1 og Toyota Aygo?

Disse tre biler er utroligt ens, hvilket giver god mening, da de er bygget på samme platform. Hvorom alting er, er de ikke ens, da Aygo synes at være en mere pålidelig bil end de to andre, hvilket er grunden til, at den er den bedste bil i denne gruppe. Det er også den mest moderne bil i denne gruppe og den eneste, der stadig kan købes helt ny.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z