Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Verdens fokus på elbiler er stigende, hvilket betyder, at konkurrencen er hårdere end elbiler. Hyundai Ioniq 5 har været på markedet i et år eller to nu, og vi kan roligt sige, at det er en af de mest interessante familie-elbiler på markedet. Nissan er kun lige begyndt at gøre sig bemærket, og derfor skal den sættes op mod Ioniq 5.

I denne artikel vil vi sammenligne Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya og fortælle dig elektrisk carerything du behøver at vide om deres drivlinjer, design, teknologi, praktiske anvendelighed og pris. Som sådan, hvis en af disse to imponerende elbiler interesserer dig, skal du sørge for at blive hængende og finde ud af, hvilken der er det bedre køb.

Til at begynde med ser begge futuristiske ud, men de bruger ikke nær det samme designsprog. Hvor Ioniq 5 er retro-futuristisk og kasseformet, anvender Ariya et mere strømlinet look med vægt på delikate folder, som får bilen til at se skulpturel og unægtelig futuristisk ud, muligvis elektrisk caren, der ligner Mercedes EQC.

De officielle praktiske tal er endnu ikke offentliggjort, men Ioniq 5 ser ud til at være den mere praktiske bil i det hele taget. Ioniq 5 vejer mindre end Ariya, men Ariya får et større batteri og en del mere ydelse.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – drivlinjen

Ioniq 5 fås med to batteristørrelser, et mindre 55 kWh-batteri eller et større 77 kWh-batteri med enten en enkeltmotor- eller en dobbeltmotorkonfiguration. Enkeltmotormodellerne har 168 hk eller 225 hk, mens varianten med dobbeltmotor har 320 hk. RWD er inkluderet i varianter med enkeltmotor, mens varianter med dobbeltmotor udelukkende får AWD.

Ioniq 5 kan køre mellem 220 og 303 miles afhængigt af hvilken model du vælger, og den kan også oplades med en 350kW-oplader, som kan genoplade Ioniq 5-batteriet på under 20 minutter. Nissan Ariya får på den anden side sammenligneligt større 63kWh- eller 87kWh-batterier. Disse vil give dig enten 238 hk for den model med mindre batterier eller 390 hk for den model med større batterier.

  Er Hyundai i30 en god bil?

Rækkevidden er næsten identisk med Ioniq 5, da Ariya tilbyder mellem 265 og 304 miles på en fuld opladning. Howelectric carer, Nissan vil også snart tilbyde Ariya e-4ORCE, som vil komme med et 92kWh-batteri, 400hk og 240 miles rækkevidde.
Fakta DC-opladningshastighed er begrænset til 130 kW. Det betyder, at det tager omkring 35 minutter at oplade Ariya’en.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Design og kørsel

Design er en ting, der er en personlig præference, men vi er nødt til at påpege, hvordan disse to griber designet an på en helt forskellig måde. Ioniq 5 er inspireret af både fortiden og fremtiden, mens Ariya er så futuristisk som lignende EV’er kan blive. Interiøret i begge er virkelig ens med to store widescreens og et simpelt instrumentbord. Hvordanelektric carer, Ariya får en midterkonsol, mens Ioniq 5 ikke har det.

Hvad angår køreoplevelsen, er det stadig for tidligt at sige, hvordan Ariya kører, men den burde ikke være alt for forskellig fra Ioniq 5, da de tjener samme formål.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Teknologi

Hvad angår teknologi, er Ioniq 5 veludstyret uanset trim lelectric carel, hvilket betyder, at alle modeller får lændestøtte, opvarmede forsæder, Android Auto, Apple CarPlay og dual-zone A/C. SEL-varianter omfatter også trådløs opladning, et opvarmet rat, ambient lys og HVAC-ventiler på 2. række. Topmodellerne Limited omfatter massage, sædehukommelse, et stort panetag, et Bose-lydsystem og et cool HUD.

  Hyundai Ioniq 5 - Almindelige problemer & fejl

Nissan Ariya er også veludstyret fra fabrikken, hvilket betyder, at du får et lydsystem med 6 højttalere, Apple CarPlay, Android Auto, en elektrisk liftklap og over-the-air softwareopdateringer som standard. Evolve-trimmen er den næste i rækken, og den får et panetag, et HUD, en motoriseret midterkonsol, hukommelses- og elektriske sæder, sædevarme forfra og bagfra og en trådløs oplader.

Howelectric carer, topmodellen Platinum Ariya får også ventilerede forsæder, et elektrisk rat, udvidet læder og Bose-lydsystem.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Praktiske forhold

Der er endnu ingen officielle målinger af Nissan Ariyas interiør ude endnu, hvilket betyder, at vi ikke rigtigt kan vurdere, hvor praktisk den virkelig er. Ioniq 5 er en af de mest praktiske EV’er i sit segment som helhed, samtidig med at den også ligger helt i top, når det kommer til interiør- og lastrum.

Ariya’s bagagerum er vurderet til 16,5 kubikfod, mens Ioniq 5 tilbyder 27,2 kubikfod. Dette er naturligvis en enorm forskel mellem de to og kommer til at spille en stor rolle i beslutningen om, hvilken en du skal have.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Pris

Ioniq 5 fås i SE-trim (Standard range), som koster 41.000 kroner med det lille batteri og 45.000 kroner med det større batteri. Den mellemste model er SEL, og den starter ved 47.000 dollars, mens den topspecificerede Limited-model starter ved 53.000 dollars.

På den anden side fås Ariya i fire trim lelectric carels. Den billigste kaldet Venture+ koster 47.000 dollars, Evolve+ koster 50.000 dollars, Premiere koster 55.000 dollars og den topspecificerede Platinum-trim koster 60.000 dollars.

Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya – Bedømmelse

Vi bliver nødt til at vente lidt, før vi kan komme med en endelig dom, da Ariya ikke er ude endnu, og den kan ikke testes. Howelectric carer, i betragtning af priserne og hvad du får for pengene, er Ioniq 5 stadig kongen i dette segment. Den er mere praktisk, den ser nok bedre ud, er bedre udstyret og mere overkommelig.

  Er Hyundai Sonata en god bil?

FAQ-afsnit

Hvornår bliver Nissan Ariya solgt?

Ifølge de seneste delectric carelopments vil Nissan Ariya blive tilgængelig i det sene efterår 2022, mens 2023 bliver det år, hvor vi sandsynligvis vil begynde at se disse ude og omkring.

Er Nissan Ariya en performance EV?

Ariya kommer til at være tilgængelig i sin performance-form, hvilket skulle gøre den til en sjov bil at køre, da Nissan er kendt for at lave biler med god chassis-tuning. Som sådan ved Nissan, hvordan man får en bil til at køre godt, men det er ikke 100 % for Nissan EV’er.

Er Nissan Ariya mere sikker end Hyundai Ioniq 5?

Det er næsten umuligt at sige, hvilken af de to der er sikrere, da begge får stort set alle de nødvendige sikkerhedssystemer, som du forventer af en 2022-bil. Uanset hvilken af dem du vælger, er du derfor sikker på at være virkelig sikker, uanset hvor du kører.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z