Hyundai Ioniq 5 vs. Ioniq 6 – Hvad er forskellen?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Tilbage i 2021 kom Hyundai med Ioniq 5, og man kan roligt sige, at Ioniq 5 tog verden med storm. Alle elbilsentusiaster var hurtige til at tale om, hvordan Ioniq 5 ser ud, og hvordan den kan stjæle masser af kunder fra Tesla Model 3-lejren. Hyundai ønsker dog, at Ioniq-serien skal være meget større, og derfor kom de for nylig med Ioniq 6.

Hyundai Ioniq 6 ligner en stor afvigelse fra Ioniq 5, da den ser meget slankere og strømlinet ud med ikke alt for mange ligheder mellem de to. Det kan være tilfældet for de fleste aspekter af Ioniq 6, men de deler stadig den samme etos, når det kommer til interiøret, drivlinjen og belysningssystemerne.

De største forskelle mellem Ioniq 5 og Ioniq 6 er på det ydre design, aerodynamik, effektivitet, førerassistentsystemer og pris. I denne artikel vil vi gå i dybden med alle disse forskelle og fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om den kommende Ioniq 6.

Alt i alt er de to ikke så forskellige, som de kan se ud udefra, da de fleste dele er fælles for de to. Med tiden kommer vi også til at se Ioniq 7, som bliver en stor luksus-SUV med op til syv sæder.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Design

Den nok mest åbenlyse forskel mellem disse to modeller er nok designet. Ioniq 5 er noget af en blanding mellem en hatchback, en crossover og en SUV, men med en rigtig lang akselafstand, hvilket gør Ioniq 5 unik, både i forhold til andre Hyundai-modeller og resten af bilbranchen.

  Hyundai Tucson Pålidelighed

Ioniq 6 er en slank 4-dørs coupé med en bådlignende bagende, der har til formål at være så strømlinet som muligt. Ioniq 5 er også kendetegnet ved stærke folder og skarpe hjørner, mens Ioniq 6 er meget blødere i sin designtilgang. Det indvendige design er mere eller mindre identisk, bortset fra kameraerne, der erstatter bakspejlene i Ioniq 6.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Aerodynamik

Aerodynamik er blevet et virkelig populært aspekt i den moderne bilindustri, fordi en god aerodynamisk profil fører til bedre effektivitet, en mere støjsvag kørsel og bedre ydeevne. Som sådan har Ioniq 5 en luftmodstandskoefficient på 0,288, mens Ioniq 6 har en luftmodstandskoefficient på 0,21, hvilket er en af de bedste vurderinger i bilbranchen.

Kun Mercedes Benz EQS har en bedre aerodynamisk profil end Ioniq 6 med en imponerende 0,20.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Effektivitet

Takket være en bedre aerodynamisk profil, et lidt større top-end batteri, optimeret software og næste generations halvledere vil Ioniq 6 tilbyde en rækkevidde på op til 380 miles, hvilket står i skarp kontrast til de 303 miles, du får med den nuværende Ioniq 5 Long Range-model.

Nogle siger dog, at Ioniq 6 kommer til at kunne holde endnu mere end 380 miles, men vi må vel vente og se.

Hyundai Ioniq 5 vs Hyundai Ioniq 6 – Førerassistentsystemer

Hyundai Ioniq 6 er lidt af en udviklingsmæssig fortsættelse af Ioniq 5, hvilket betyder, at den bygger på mange erfaringer, der er opnået med Ioniq 5. Selv om Ioniq 5 får masser af imponerende assistentsystemer, vil Ioniq 6 tilbyde endnu mere.

  Hyundai Elantra - Almindelige problemer & fejl

For eksempel vil Ioniq 6 få avancerede teknologier til vognbaneskift, teknologier til krydsning af kryds og smart parkering på afstand, som alle ikke er tilgængelige i de nuværende Ioniq 5-modeller.

Hyundai Ioniq 5 vs. Hyundai Ioniq 6 – Pris

Den sidste differentierende faktor mellem disse to elbiler er prisen, for Ioniq 6 kommer sandsynligvis til at koste mellem 3.000 og 5.000 dollars mere end Ioniq 5. En fuldt udstyret Ioniq 6 kommer til at koste op til 10.000 dollars mere end en fuldt udstyret Ioniq 5 med Limited-specifikation.

Uanset hvad, må vi vente og se, da Ioniq 5 endnu ikke kan købes. Mange troværdige kilder siger dog, at Ioniq 6 bliver dyrere end Ioniq 5, og at Ioniq 7 bliver meget dyrere end Ioniq 6.

FAQ-afsnit

Er Hyundai Ioniq 6 bedre end Hyundai Ioniq 5?

Det afhænger af, hvilken type bil du er mest til. Hvis du mest er interesseret i praktiske biler, der er nemme at leve med og nemme at køre, vil Ioniq 5 sandsynligvis være dit valg. Ioniq 6 har dog sin del af fordele, hvoraf nogle er betydelige (rækkevidde og effektivitet).

Vi kan også en dag få en performance-version af Ioniq 6, som vil kunne konkurrere med Tesla Model 3’s ydeevne. Som sådan er Ioniq 6 sandsynligvis noget for dig, hvis du kan lide sportslige køreoplevelser.

Er Hyundai Ioniq 6 mere praktisk end Hyundai Ioniq 5?

Det er stadig uklart, hvor praktisk Ioniq 6 virkelig er, da der endnu ikke er nogen kundebiler ude. Men at dømme ud fra designprofilen, og hvordan Ioniq 6 håndterer den tilgængelige plads, kan man roligt sige, at Ioniq 5 bliver den mere praktiske af de to.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Bagagerummet på Ioniq 6 kan vise sig at være mere anvendeligt på grund af dens design og fordi det går dybere end det, der findes på Ioniq 5.

Er Hyundai Ioniq 6 en luksusbil?

Hyundai Ioniq 6 er ikke en luksusbil, da segmentet for luksuselbiler er kendetegnet ved langt dyrere og hurtigere biler. Hvis du f.eks. ønsker en 4-dørs slank luksus elbil sedan, skal du sandsynligvis gå efter Audi E Tron GT eller Porsche Taycan, som begge koster langt flere penge end Ioniq 6.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z