Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Hvilken er bedst?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Det seneste årti har vi set en enorm stigning i elbilers popularitet, og de fleste bilproducenter har lanceret deres egne versioner af elbiler. Tesla har Model 3, Kia har elbilen6, VW har.ID 4, Hyundai har Ioniq 5, og Polestar har Polestar 2. I denne artikel vil vi kun fokusere på Ioniq 5 og Polestar 2. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Hvilken er bedst?

Hyundai Ioniq 5 blev først introduceret tilbage i 2021, og den overraskede verden. Først og fremmest ser Ioniq 5 fantastisk ud takket være dens kasseformede design med autentiske designberøringer, der løfter oplevelsen betydeligt. Polestar var tidligere Volvos performance-afdeling, men de har senere forgrenet sig til at blive et separat brand med en vision for elbiler, og den første Polestar elbil i serieproduktion er Polestar 2 fra 2022.

Både Ioniq 5 og Polestar 2 ligger helt i top, når det gælder de bedst sælgende elbiler på det nuværende marked, fordi de begge byder på kraft, effektivitet, plads, sikkerhed, teknologi og begærlighed. Du kan vælge mellem to batteristørrelser til begge modeller, baghjulstræk er standard, men du kan vælge AWD, hvis du ønsker det.

Designet er helt subjektivt, men vi kan ikke sige, at disse ikke ser dårlige ud. De ser også ud til at være ret pålidelige, hvilket man kan forvente af en elbil. Prismæssigt set koster Polestar 2 lidt mindre end Ioniq 5, men veludstyrede modeller er ikke alt for forskellige.

Hyundai Ioniq 5

Med en startpris på omkring 42.000 Dollar kommer Ioniq 5 med to forskellige batteristørrelser, et mindre 58kWh-batteri og et større 77kWh-batteri. Førstnævnte har enten 170 hk eller 235 hk afhængigt af, om du vælger AWD eller ej, mens sidstnævnte har enten 217 hk eller 306 hk, også afhængigt af, om du vælger AWD eller ej. Du kan forvente, at Ioniq 5 kan holde helt op til 303 miles på en fuld opladning maksimalt.

  Er en Polestar et godt valg for hundeejere?

Hyundai siger, at Ioniq 5 understøtter hurtig DC-opladning med op til 350 kW, der kan oplade Ioniq 5 fra 0 % til 80 % på lige under 18 minutter. Mange ejere har dog oplyst, at Ioniq 5 oftest max. kan oplades ved 230 kW, og at 350 kW kan understøttes i virkelig kort tid.

Designmæssigt er Ioniq 5 virkelig fremragende, da den ser autentisk ud gennem og gennem. Interiøret er pænt indrettet med alt det, du har brug for for at nyde Ioniq 5. Køreoplevelsen er ikke så sporty som Tesla Model 3 eller nogle andre sporty elbiler fra dette segment, det handler mere om komfort og brugervenlighed end om omgangstider.

Pålideligheden er vurderet til 73/100, hvilket er et rigtig godt resultat, men ikke det bedste for en elbil. Praktiskheden er også rigtig god, da Ioniq 5 tilbyder masser af plads bagi, men bagagerummet er ikke noget at prale af.

Polestar 2

Med en startpris på 45.000 dollars er Polestar 2 ret lig Ioniq 5. Motormæssigt kan du vælge mellem en 225 hk-motor med et 68 kWh-batteri, en 408 hk-motor med et 78 kWh-batteri eller en 231 hk-motor med samme 78 kWh-batteri. Den maksimale rækkevidde for Polestar 2 er på omkring 317 miles, hvilket betyder, at disse to er virkelig tæt på hinanden.

Den maksimale hastighed for hurtigopladning er begrænset til 150 kW, hvilket er betydeligt mindre end nogensinde Ioniqs “rigtige” opladningshastighed, der svæver omkring 230 kW på de fleste tidspunkter. Det betyder, at du kan oplade Polestar 2 fra 0 % til 80 % på ca. 30 minutter eller deromkring.

  Hyundai i30N - Almindelige problemer & fejl

Designmæssigt er Polestar 2 meget enklere end Ioniq 5, da Polestar har tilstræbt at gøre Polestar 2 minimalistisk. Interiøret er også virkelig flot indrettet med masser af soft-touch-materialer, der har til formål at løfte oplevelsen op på luksusbilsniveau. Pålideligheden er på 58/100, hvilket er en del dårligere end med Ioniq 5.

Praktikken er virkelig god, men Polestar 2 kunne godt bruge et lidt større bagpladserne, da det er et af de dårligste i klassen.

Bedømmelse – Hyundai Ioniq 5 er bedre

Disse to mainstream elbiler har mange ting at byde på, og det var virkelig svært at vælge en vinder her. Til at begynde med er Ioniq 5 en mere praktisk bil med mere siddeplads, et større bagagerum og bedre udsyn. Selv om Polestar 2 kan fås med op til 400 hk, er der ikke rigtig nogen væsentlige fordele, når det kommer til ydeevne.

Det skyldes, at ingen af disse to er en elbil med ydeevne, og det er ret indlysende. Ioniq 5 har også en længere akselafstand, hvilket gør, at den er mere komfortabel end Polestar 2. Ioniq 5 får også visse sikkerhedsfunktioner som f.eks. downhill assist som standard, mens Polestar 2 ikke har det.

Som prikken over i’et er Hyundai Ioniq 5 en markant mere pålidelig bil, hvilket betyder, at den burde kunne give dig en langt mere pålidelig oplevelse. Polestar 2 føles ganske vist som et mere luksusprodukt indvendigt, men det er stort set det eneste punkt, hvor Polestar virkelig slår Ioniq 5.

  Er Polestar en god bil til en høj person

FAQ-afsnit

Er Hyundai Ioniq 5 mere sikker end Polestar 2?

Hyundai Ioniq 5 har visse sikkerhedsfunktioner som standard, f.eks. nedkørselsassistent eller påmindelse om bagsædet, som ikke er tilgængelige i Polestar 2. Ioniq 5 får også en alarmfunktion ved kollision bagfra som standard, mens Polestar har den som ekstraudstyr. Når det gælder beskyttelse mod kollisioner, er begge biler 5-stjernede.

Er Hyundai Ioniq 5 mere luksuriøs end Polestar 2?

Ioniq 5 er den lidt mere komfortable bil mellem disse to, men Polestar 2 kommer med mere luksuriøse interiørmaterialer og en lidt mere støjsvag kørsel. Det betyder, at de begge er komfortable og behagelige, men hvis vi skulle vælge, hvilken af dem der er mest luksuriøs, må det blive Polestar 2.

Er Hyundai Ioniq 5 en bedre familiebil end Polestar 2?

Dette er et område, hvor begge to har tendens til at klare sig rigtig godt, men de fleste familier er bedre stillet med Ioniq 5. Den har bare visse funktioner, der vil hjælpe dig, hvis du konstant transporterer flere personer. Polestar 2 kan måske føles som et mere behageligt sted at tilbringe sin tid, men Ioniq 5 føles som en bedre pakke i det hele taget.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z