Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Hvilken er bedst?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Tesla er blevet et synonym for elbilen, da denne virksomhed har kickstartet en af de største revolutioner i bilindustrien som helhed. Tesla Model 3 er den mest populære og sandsynligvis den bedste Tesla elbil, du kan købe, hvilket placerer den helt i toppen af elbil-spillet. Mange andre bilproducenter fulgte dog snart efter med deres egne iterationer af elbilen.

Hyundai er en af de største bilproducenter i verden, hvilket er ret indlysende, da de konstant pumper nye biler ud til venstre, højre og midten. En af de mest interessante biler, som Hyundai laver, er Ioniq 5. Lige siden Ioniq 5 kom ud, har folk været hurtige til at sammenligne den med Tesla Model 3. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Hvilken er bedst?

Tesla Model 3 og Hyundai Ioniq 5 er frontale konkurrenter på markedet for kompakte til mellemstore luksus-elbiler. Tesla Model 3 er den mere sportslige bil af de to, og den fås i et par forskellige iterationer, mens Hyundai Ioniq 5-serien er lidt mere enkel i sammenligning. Begge disse biler ser virkelig futuristiske og iøjnefaldende ud både indvendigt og udvendigt.

Pålideligheden er også virkelig ens mellem de to, men Tesla Model 3 har haft en hårdere start. Tesla’en kommer med et større bagagerum og mere plads foran, mens Ioniq 5 har bedre udsyn og mere plads bagi. Hvis du vil vide, hvorfor du skal tage over den anden, skal du huske at læse denne artikel!

Tesla Model 3

Tesla Model 3 starter ved omkring 49.000 kroner, og den får en del standardudstyr, hvilket betyder, at du virkelig ikke behøver at bruge meget på ekstraudstyr. Hvad angår drivlinjen, kan du vælge mellem tre batteristørrelser fra et mindre 50-60kWh-batteri, et mellemniveau 75kWh-batteri eller top-spec 82kWh-batteriet.

  Hvilken er bedst: Polestar eller Tesla?

Effekten spænder fra 283 hk hele vejen op til 513 hk for den top-spec performance-model. AWD er standard i de højere modeller, og du kan forvente op til 358 miles på en fuld opladning med Long Range Plus-modellen. Tesla kan oplade med hastigheder på op til 250 kW, hvilket kan give dig næsten 80 % af batteriets opladning på kun ca. 30 minutter.

Designet af Model 3 er i overensstemmelse med resten af Tesla-serien takket være glatte riller og et bobbelagtigt passagerrum. Interiøret er så minimalistisk, som det kan blive, da Model 3 ikke engang får en målerklynge. Model 3 får dog en hel masse nyttige og gimmicky tekniske funktioner.

Pålideligheden er på ca. 75/100 hos J.D. Power, hvilket betyder, at nyere Model 3-modeller er langt bedre end tidligere modeller. Praktiskheden er tilstrækkelig, da Model 3 får et stort bagagerum, men den lider dog lidt under det, når det kommer til hovedpladsen bagi.

Hyundai Ioniq 5

Med en startpris på omkring 42.000 dollars er Ioniq 5 et par tusinde dollars billigere end Model 3, men den får ikke så meget standardudstyr, hvilket betyder, at du skal bruge mere for at matche Tesla spec for spec. Ioniq 5 kommer med to batteristørrelser, et mindre 58 kWh-batteri eller et større 77 kWh-batteri, mens effekten ligger mellem henholdsvis 170 hk og 306 hk.

FWD er også standard med Ioniq 5, mens AWD fås som ekstraudstyr. Den maksimale rækkevidde, du kan få ud af Ioniq 5, er på 303 miles, og den maksimale opladningshastighed er begrænset til 350 kW, hvilket betyder, at Ioniq 5 kan oplade fra 0 til 80 % på kun 18 minutter. Mange siger dog, at Ioniq 5 har et maksimum på 230 kW og lader fra 0 til 80 % på omtrent samme tid som Tesla’en.

  Hvorfor er der ikke noget reservehjul i en Tesla?

Designmæssigt ser Ioniq 5 virkelig autentisk ud med sin retro-futurisme, der helt sikkert tiltrækker opmærksomhed. Interiøret er meget mere fyldigt end i Teslaen, hvilket betyder, at den føles som en normal bil. Pålideligheden er lidt dårligere med 73/100 hos J.D. Power, men Hyundai siger, at nyere Ioniq 5-modeller er meget mere pålidelige.

Praktiskheden er rigtig god, da Ioniq 5 tilbyder meget plads bagi, men kommer bagud i forhold til Tesla, når det gælder bagagerummet.

Bedømmelse – Tesla Model 3 er bedre

Tesla Model 3 tilbyder mere variation, når det kommer til drivlinjer, især hvis du kan lide performancebiler. Performance-versionen af Model 3 kommer til at efterlade Ioniq 5 i støvet takket være dens 500 hk+, men Model 3 er også den mere engagerende bil at køre generelt.

Selv om Ioniq 5 tilbyder en betydelig teknisk palet, kommer Model 3 med mere avanceret autonom kørselsteknologi og er generelt den mere teknologifyldte bil. Model 3 bruger også blødere materialer i interiøret og føles simpelthen som den mere førsteklasses bil generelt.

På den anden side er basis Ioniq 5 mere effektiv end basis Model 3, og den byder også på et mere interessant design, både indvendigt og udvendigt.

FAQ-afsnit

Er Tesla Model 3 mere sikker end Hyundai Ioniq 5?

Både Tesla Model 3 og Hyundai Ioniq 5 blev tildelt IIHS-prisen “Top Safety Pick Plus”, hvilket betyder, at disse to elbiler er nogle af de sikreste elbiler på markedet. Tesla får dog et par plusser på grund af sine avancerede sikkerhedsfunktioner såsom Sentry mode, som kun er tilgængelige på Tesla-biler.

  Hyundai Sonata - Almindelige problemer & fejl

Er Tesla Model 3 en bedre familiebil end Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 er måske mere praktisk til familiebrug takket være bedre udsyn og nemmere indstigning i bilen. På den anden side er Model 3 sandsynligvis den rette, hvis du ønsker, at dine børn skal underholdes på en lang rejse. Bundlinjen er, at de begge er perfekte til familiebrug, og du kan ikke træffe en forkert beslutning her.

Kan Hyundai elbiler bruge Tesla Superchargers?

Nogle steder i verden kan Hyundai-ejere bruge Tesla Superchargers. I de fleste tilfælde kan du dog ikke bruge Tesla Superchargers med andre biler, da disse har forskellige opladere og forskellige maksimale kW-opladningshastigheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z