2022 BMW X5 VS Tesla Model Y – Hvilken er bedst?

BMW og Tesla er nogle af de bedste bilproducenter i verden i dag. Men mens BMW udmærker sig ved at lave nogle af de bedste benzindrevne biler, er Tesla den bedste producent af elbiler i verden. Men hvilken bil er bedst mellem 2022 BMW X5 og Tesla Model Y?

Tesla Model Y er velegnet til personer, der ønsker højtydende, meget avancerede og rummelige mellemstore SUV’er med høj ydeevne. Mens BMW X5 er bedst for folk, der foretrækker et traditionelt SUV-design med et luksuriøst interiør og et stilfuldt ydre. Ikke desto mindre yder begge biler exceptionelt godt og er avancerede.

Hvilken mellemstor luksus-SUV er bedst – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Udseende

Tesla er måske fremtidens bil, men dens design er ikke særlig tiltalende sammenlignet med BMW X5. Dette skyldes, at BMW X5 kommer med fantastiske funktioner, der vil efterlade beskuere forvirrede. Tværtimod er Tesla Model Y’s udvendige design simpelt, hvilket gør den mindre attraktiv end BMW X5.

Derudover ser BMW X5’s interiør også mere eksklusivt ud end Tesla Model Y’s interiør. Det skyldes, at Tesla bruger enkle materialer, mens BMW X5’s materialer er mere luksuriøse. Desuden er Tesla Model Y-sæderne ikke så hyggelige som BMW X5’s sæder.

Tesla Model Y har dog et af de bedste infotainmentsystemer i sin klasse. Den leveres med et infotainment-display centreret på et simpelt instrumentbræt. Og med det store panoramiske soltag, der dækker det meste af taget, er stemningen i bilen overjordisk.

BMW X5 har også et lækkert infotainmentsystem, der er brugervenligt. Udover dette kommer den med sæder, der ikke kun er hyggelige, men også lavet af Vernasca-læder. Den har også et instrumentbræt i læder og smukke finishes, der definerer klasse og elegance.

  BMW Z4 Pålidelighed

BMW X5 er lidt større end Tesla Model Y, da den har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,3 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 63,7 tommer. Tesla har en akselafstand på 113,8 tommer, en længde på 187 tommer, en bredde på 75,6 tommer og en højde på 63,9 tommer.

Ydeevne

BMW X5 og Tesla Model Y er nogle af de bedst præsterende biler i deres klasse, sammen med Porsche Cayenne. Tesla Model Y præsterer dog lidt bedre end BMW X5. Mens BMW X5 M50i kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder, tager Tesla Model Y Performance-varianten kun op til 3,6 sekunder.

Tesla Model Y er udstyret med et 75 kWh-batteri, der også giver op til 326 miles for Long-Range-varianten og 303 miles for Performance-varianten. Mens BMW X5 har tre motorvarianter, som omfatter 3,0-liters turbo inline-6-motor, 3,0-liters turbo inline-6-hybrid og 4,4-liters twin-turbo V8-motor med to turboer.

Komfort og lastrum

Begge biler har et rummeligt interiør og et stort lastrum. BMW X5 har et lidt større lastrum med et samlet rumfang på 72,3 kubikfod, mens Tesla Model Y har et samlet rumfang på 68 kubikfod. Når det gælder kabineplads, har Tesla Model Y mere benplads, både foran og bagpå end BMW X5.

Pris

Tesla Model Y er en smule billigere end BMW X5. Dette er ret overraskende, da disse biler har nær samme præstationsniveau og funktioner. Men da BMW X5 er mere luksuriøs med et eksklusivt interiør, er den de ekstra kroner værd.

Basisvarianten af Tesla Model Y Long Range-varianten koster ca. 60.440 kroner, mens basisvarianten af BMW X5 sDrive40i koster ca. 6.300 kroner. Så selv om forskellen er lille, er BMW X5 lidt dyrere.

  Bedste BMW som første bil

FAQ

Hvilken bil er mere pålidelig – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Tesla Model Y er mere pålidelig end BMW X5. Selv om Tesla har haft problemer med byggekvaliteten, har deres biler altid været pålidelige. Så hvis du vil have en bil, der ikke får dig til at bruge mere tid i garagen, er svaret Tesla Model Y. BMW X5 er en af de mindst pålidelige biler i klassen.

Hvilken bil er hurtigere – Tesla Model Y eller BMW X5?

Tesla Model Y er den hurtigere bil. Tesla Model Y Performance-varianten leverer en topfart på op til 155 mph. Den kan også accelerere fra 0 til 60 på 3,6 sekunder. Det er bedre end BMW X5 M50i-trimmeren BMW X5 M50i med en topfart på 155 mph og en acceleration på 3,8 sekunder fra 0 til 60.

Kan Tesla Model Y have plads til op til syv passagerer?

Ligesom i BMW X5 kan du også få en Tesla Model Y med tredje sæderække. Ikke desto mindre er tredje række til Tesla Model Y lige så trang som tredje række i BMW X5. Så den er bedre til børn end til voksne. Men i modsætning til BMW X5’s tredje række inkluderer Tesla to kopholdere til passagererne på disse sæder.

Har BMW en fuldt elektrisk SUV?

Ja, BMW har den helt elektriske SUV BMW ix3. Denne elektriske SUV kan dog ikke konkurrere med Tesla Model Y, da den mangler på mange områder. For eksempel tilbagelægger ix3 færre kilometer og yder ikke så godt som Tesla Model Y. Så BMW skal foretage en masse forbedringer, hvis de skal konkurrere med Tesla.

  Skal jeg købe en Tesla eller en Mercedes?

Hvilken bil holder længere – BMW X5 eller Tesla Model Y?

Da Tesla er en elbil, skal du forvente, at den vil have en længere levetid end BMW X5, som er drevet af benzin. Hvis Tesla Model Y vedligeholdes korrekt, kan den holde mellem 300.000 og 500.000 miles. Desuden arbejder Tesla på et batteri, der kan holde over 1.000.000 miles.

BMW X5 kan derimod kun holde op til 150.000 miles, hvilket ikke er godt nok. Men hvis X5’eren vedligeholdes korrekt, kan den også køre over 200.000 miles. Alt i alt vil Tesla Model Y holde længere, da batteriet kan udskiftes, når det bliver slidt op.

Konklusion

Selv om disse to biler varierer på mange måder, er de stadig begge mellemstore luksus-SUV’er. BMW X5 er enestående for personer, der leder efter en luksuriøs, komfortabel og stilfuld SUV. Mens Tesla Model Y er perfekt til folk, der ønsker en højtydende, rummelig og meget avanceret SUV.

På trods af at disse biler har lignende funktioner, giver Tesla Model Y værdi for pengene, da den er billigere, mere økonomisk og har bedre ydeevne end BMW X5.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z