2022 BMW X5 VS Land Rover Range Rover Sport – Hvilken er bedst?

Land Rover Range Rover er kendt for sine off-road-egenskaber, mens BMW er populær for at give den ultimative køreoplevelse. Men hvilken bil er bedst mellem Land Rover Range Rover Sport og BMW X5?

Hvis du ønsker en bil til offroad-kørsel med ultimativ komfort i tankerne, er Range Rover Sport den bedste bil for dig. Men hvis du ønsker en bil med exceptionel ydeevne, rummelig kabine og stort lastrum, er BMW X5 den ideelle løsning. Ikke desto mindre er begge disse biler fremragende og vil få dig til at føle dig komfortabel og stilfuld.

Hvilken bil er bedst – BMW X5 eller Range Rover Sport?

Udseende

Det udvendige design af Range Rover ser mere flot og eksklusivt ud end BMW X5. Takket være funktioner som den karakteristiske LED-udvendig belysning, elektriske lygtevaskeranlæg, 19-tommers alufælge, automatisk nedblændende og el-indklappelige udvendige spejle og meget mere.

Begge biler leveres med et luksuriøst og veludført interiør, men igen ser Range Rover Sport-interiøret mere luksuriøst ud end BMW X5’s interiør. Ikke desto mindre har BMW X5 en rummelig kabine og et bedre infotainmentsystem.

Ydelser

BMW X5 er en af de bedst præsterende biler i sin klasse. Kun Porsche Cayenne kan prale af at yde bedre. Range Rover Sport er også enestående, men ikke i byen. Når det kommer til offroad-egenskaber, er Range Rover Sport den bedste af de bedste. Dens nærmeste konkurrent er Audi Q7.

Basis BMW X5, sDrive40i leveres med en 3,0-liters turbo inline-6-motor, der yder op til 335 hk med en topfart på 155 mph. Dens præstationsmodel, M50i, er udstyret med en 4,4-liters twin-turbo V8-motor med to turboer, der yder maksimalt 523 hk og også har en topfart på 155 mph.

  BMW 8-serie Gran Coupe Pålidelighed

På den anden side er Land Rover Range Rover ikke lige så kraftfuld som X5, men den holder også stand. Denne britiske SUV har en basismodel, P360 SE, med en 3,0-liters 6-linjegasmotor på 6,0 liter, der yder op til 355 hk og kan accelerere fra 0 til 60 på 6,2 sekunder.

Dens high-end-trim, V8 Autobiography, kommer med en 5,0-liters kompressor-kompresseret V8-gasmotor med firehjulstræk. Den har også en 8-trins automatgearkasse og kan yde op til 567 hk. Denne trim har en bedre hastighed end X5 M50i, som er 176 mph. Den er dog langsommere til kvartmilen, da den accelererer fra 0 til 60 på 4,2 sekunder.

Komfort og lastrum

Begge disse mellemstore luksus-SUV’er byder på enestående komfort og et stort lastrum. Ikke desto mindre er BMW X5 noget større, men Range Rover Sport føles mere luksuriøs. Desuden kan BMW X5 prale af et af de fineste infotainmentsystemer, mens Range Rover Sport’s infotainmentsystem er ret mangelfuldt og udfordrende at bruge.

Desuden har begge biler rigeligt med lastrum, men BMW X5 vinder stadig, da den har et af de største bagagerum. Bortset fra lastrummet har begge biler plads til op til 7 passagerer. Det eneste problem er, at den tredje række i begge biler er trang og ikke egnet til voksne.

Pris

Range Rover Sport er dyrere end BMW X5. Basisversionen af Range Rover Sport, P360 SE koster ca. 70.900 kr., mens basisversionen af BMW X5, sDrive40i koster ca. 60.300 kr. På trods af at Range Rover Sport er dyrere, har de næsten de samme funktioner med få undtagelser. Som følge heraf tilbyder BMW X5 mere for mindre.

  Er BMW X6 en elbil?

FAQ

Hvilken bil er mest pålidelig – BMW X5 eller Land Rover Range Rover Sport?

BMW og Land Rover har nogle af de mindst pålidelige biler på markedet. I de sidste par år lå begge disse biler nederst på pålidelighedslisten, men BMW er siden rykket op på ranglisten i de sidste par år. Derfor er BMW X5 i øjeblikket mere pålidelig end Range Rover Sport.

BMW X5 rangerer lidt under gennemsnittet med hensyn til pålidelighed, men Land Rover Range Rover Sport rangerer endnu lavere. Uanset hvad er begge disse biler dyre at reparere, da de går ofte i stykker sammenlignet med andre biler i deres klasse.

Hvilken bil holder længere – BMW X5 eller Land Rover Range Rover Sport?

Overraskende nok har disse biler næsten den samme levetid. BMW X5 og Range Rover Sport holder i ca. 150.000 til 200.000 miles. Derudover oplever begge disse biler en masse problemer og anses for gode op til 100.00 miles. Når de har rundet disse kilometer, begynder de begge at udvikle alvorlige problemer.

Hvad er det høje kilometertal for Land Rover Range Rover Sport?

Hvis du ønsker at købe en brugt Range Rover Sport af høj kvalitet, bør du kontrollere og sikre dig, at den ikke har kørt over 100.000 miles. Dette skyldes, at Range Rover Sport-modeller med over 100.000 miles har mange problemer. Et højt kilometertal på Range Rover Sport anses dog for at ligge mellem 150.000 og 200.000 miles.

  BMW VS Lamborghini pålidelighed - hvilken er bedst?

Er BMW X5 hurtigere end Range Rover Sport?

Ja, BMW X5 er en af de hurtigste biler i klassen. Kun Porsche Cayenne er hurtigere end X5. BMW X5 M har en topfart på 155 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder. Mens Range Rover Sport har en topfart på 176 mph og kan accelerere fra 0 til 60 på 4,3 sekunder.

Hvilken bil er mest brændstoføkonomisk – Range Rover Sport eller BMW X5?

BMW X5 er mere brændstoføkonomisk end Range Rover Sport. Sammenlignet med andre biler i klassen er Range Rover Sport dog mere brændstoføkonomisk. BMW X5 har en EPA-rating på 21 mpg i byen, 26 mpg på motorvejen og 23 mpg kombineret.

Land Rover Range Rover Sport har derimod en EPA-rating på 19 mpg i byen, 24 mpg på motorvejen og en kombineret mpg på 19. Den er mere brændstoføkonomisk end Porsche Cayenne og på niveau med Mercedes-Benz GLE-klassen og Audi Q7.

Konklusion

BMW X5 og Land Rover Range Rover Sport er to avancerede mellemstore SUV’er med højteknologiske funktioner, luksuriøst interiør og kraftige motorer. Ikke desto mindre er Range Rover Sport ideel til personer, der ønsker et terrængående bæst med et fremragende udseende. BMW X5 er derimod perfekt til dem, der ønsker en højtydende, rummelig og sikker SUV med høj ydeevne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z