Er en Polestar et godt valg for hundeejere?

Polestar tilbyder i øjeblikket kun en enkelt ægte serieproduktionsmodel – Polestar 2, som er en anstændig bil til hundeejere, hvis din hund ikke er alt for stor. Da bilen har en skrå taglinje, er der gode chancer for, at din hund ikke har den største plads ovenpå, men det er kun et problem for de største racer derude.

Polestar var opsat på at imødekomme hundeelskende kunder, så de har udviklet en masse specifikke komponenter som f.eks. dedikerede bagagerumsforinger, hængekøjer og monteringspunkter i bagagerummet, som skulle gøre det lettere at fastgøre din hund på plads.

Hvis du ikke bruger bagsæderne så ofte, kan du sænke dem ned for at skabe masser af plads til selv de største hunderacer derude. En anden fordel ved Polestar 2 er, at den også har en del bagagerum foran, hvilket betyder, at du måske kan pakke noget af din bagage foran og lade bagagerummet være til din hund.

Uanset hvad du gør, skal du sørge for at være ekstra forsigtig, når du rejser med en hund i bilen. Brug altid specifikke, velafprøvede hundevenlige komponenter, som skulle gøre dig, din bil og din hund sikre i hverdagssituationer.

Interiør og lastrum i Polestar 2

Den vigtigste egenskab ved en hundevenlig bil er masser af plads. Derfor skal du købe en bil, hvor du, dine passagerer og hunden nemt kan få plads til dig, dine passagerer og hunden på en behagelig måde. Polestar 2 kommer med 14,3 kubikmeter bagagerum bag bagsæderne, hvilket ikke ligefrem er førende i klassen, men det burde være nok til mindre til mellemstore racer.

Bagsæderne kan foldes 60/40, hvilket kan øge pladsen betragteligt. Når bagsæderne er klappet ned, kan du nemt få plads til selv flere hunde eller endda store hunde. Det største problem med Polestar 2 er den skrå taglinje, som betyder, at din hund måske ikke har tilstrækkelig hovedplads.

  Er en Polestar en god første bil?

Som tidligere nævnt har Polestar 2 også et bagagerum foran, men det rummer kun 1,2 kubikmeter, hvilket betyder, at det ikke er nok til en weekendtur. Lugeåbningen er fordelagtig for hunde, da ladekanten er ret lav, så den er håndterbar selv for ældre hunde.

Alt i alt kan Polestar 2 rumme mindre til mellemstore hunde uden problemer. Hvis du ejer flere hunde eller en større hund, bør du dog fokusere din opmærksomhed på kasseformede SUV’er, stationcarbiler og minibusser.

Polestar 2 raffinement og komfort på vejen

Hunde kan ofte blive syge, når de rejser i en bil, hvilket betyder, at du også bør fokusere din opmærksomhed på at få en støjsvag og smidig bil. Den gode nyhed er, at Polestar 2 er en af de mest komfortable ikke-luksus-EV’er på markedet, men den dårlige nyhed er, at det er en EV.

Polestar har sørget for at skræddersy køreoplevelsen af Polestar 2 med et klart fokus på komfort, selv med Performance Pack-modellen. Når det er sagt, bør du vælge en model uden Performance Pack med Polestar-mærkede dæk, hvis du ønsker at maksimere komforten, hvis du vælger en model uden Performance Pack.

Der er et par tilfælde, hvor Polestar 2-ejere har klaget over, at deres hunde bliver syge, hvis du bruger one-pedal-tilstand. Det betyder, at man maksimerer den regenerative bremsning for at være så effektiv som muligt, men det betyder også, at køreoplevelsen ikke er så jævn, som den ellers ville være med en ICE-bil.

  Hvor længe holder Polestar-batteriet?

Sådan transporterer du hunde sikkert og komfortabelt i en bil

Der er et par forskellige måder, hvorpå man kan transportere en hund sikkert og komfortabelt i en bil, afhængigt af hvor langt man skal køre, hvilken type bil man ejer, og hvilken type hund man ejer. Hvis du ejer en mindre hund, bør du sætte den i en kasse og spænde kassen fast som fastsat af producenten.

Rejseseler er også et nyttigt redskab, hvis din hund ikke er alt for nervøs, eller hvis du ikke skal rejse langt. En transportkasse eller en bagagerumsgate er også nyttige muligheder, hvis du ejer større hunde, fordi de ikke kan få plads på bagsæderne eller i en mindre kasse.

Sørg for at indlægge mange stop, hvis du rejser lange afstande, så din hund kan hvile sig og strække benene højst hver anden time. Hunde kan blive syge eller nervøse, når de sidder for længe i en bil, så sørg for at medbringe masser af legetøj og godbidder for at gøre oplevelsen meget sjovere.

Hvis din hund er for nervøs til at rejse i en bil, skal du forsøge at vænne dig til det. Begynd med kortere, langsommere køreture, og opbyg det derfra.

FAQ-afsnit

Hvilke biler er bedst til hunde?

Hvis du er en person, der elsker at rejse med din firbenede bedste ven, bør du helt sikkert fokusere din opmærksomhed på SUV’er, hatchbacks, stationcars og minibusser, fordi disse tre er de bedste, når det kommer til transport af hunde.

Alle tre nyder godt af masser af bagagerum, men der er et par nævneværdige forskelle. SUV’er har som regel en højere kørehøjde, men de har ikke en høj læseklap. Estates er lavere, men lastlæben kan være et problem. Endelig er minibusser den bedste blanding af begge dele, fordi de er store og for høje af jorden.

  Polestar vs. Teslas pålidelighed - hvilken er bedst?

Hvilke biler er værst for hunde?

Hunde hader små og klaustrofobiske rum, hvilket betyder, at du aldrig bør placere en hund i bagagerummet på en almindelig sedan. Som sådan er sedaner og coupéer normalt de værste, når det kommer til at rejse med en hund, fordi de tilbyder lave taglinjer og trange rum.

Superbiler er et indlysende no-go, fordi de normalt tilbyder mindst plads og samtidig er ukomfortable og på grænsen til ubrugelige på længere distancer.

Er det ulovligt at lade en hund være uindespærret i en bil?

Der findes love derude, der regulerer, hvordan man må rejse med en hund i en bestemt stat, og ja, det er ulovligt i de fleste stater at rejse med en uindespærret hund, da dette kan være en stor sikkerhedsrisiko. Hvis du bremser hårdt, kan hunden blive et projektil, som let kan dræbe dig eller hunden.

Sørg derfor altid for at fastholde dine hunde, når du rejser, ved hjælp af testet og gennemprøvet hundevenligt udstyr.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z