Er en brugt Porsche Boxster et godt køb?

Er en brugt Porsche Boxster et godt køb?

En brugt Porsche Boxster kan være en god købsbeslutning, fordi Porcher ikke mister så meget værdi sammenlignet med andre mærker. Desuden giver en Porsche Boxster en fantastisk køreoplevelse top-up, eller top-down.

Den dynamiske kapacitet på Boxster/Cayman-platformen er ganske imponerende. På grund af letvægtskonstruktion og punchy motorindstillinger er de fleste nyere Boxster-modeller i stand til at holde et seriøst tempo, så meget, at du kan følge med en masse 911-modeller.

Der er masser af modeller at vælge imellem, og hvis du ønsker en kompakt, billig sportsvogn, der stadig ikke lider under dårlig pålidelighed, er en ældre 986 Boxster et godt valg. Anden generation 987 Boxster byder på en masse opgraderinger, men 3. generation 981 Boxster er nok den bedste generation at købe.

Afskrivning og værdi

Når du måske skal købe en brugt bil, er dit budget nok din største bekymring. Men du vil også gerne sikre dig, at de penge, du ender med at bruge, ikke fordamper efter et par års ejerskab. Og i hele segmentet af kompakte sportsvogne er Boxster den bil med den mildeste afskrivning.

Det anslås, at en Porsche Boxster mister omkring 26 % af sin oprindelige værdi i løbet af de første 3 år af ejerskabet. For at sætte det hele lidt i perspektiv mister en Audi TT ca. 37 %, og en Mercedes SLC mister ca. 33 % af sin oprindelige værdi.

En 1. gen 986 Boxster er så billig som Porsche’er kan blive, og du kan skaffe en ordentlig 986’er for omkring 15.000 dollars. En 987 er en smule dyrere end en 986, men den giver stadig god værdi for pengene. En 981 Boxster koster betydeligt mere end de to første generationer på omkring 30k $, men den byder på en masse opgraderinger.

  Er Porsche god i sne?

Porsche 718 Boxster er ved slutningen af sin levetid, og en ny 5. generation Boxster er lige om hjørnet. Det betyder, at 718 og alle de tidligere generationers Boxster-modeller sandsynligvis vil tage et yderligere værdidyk, så snart den nye kommer. Når det er sagt, kan en anstændig 718 købes for omkring 40.000 dollars.

Sportsvogn med stamtavle

En af hovedårsagerne til, at du i første omgang køber en Boxster, er, at en Boxster tilbyder baby 911-køreegenskaber. Selv om Boxster-platformen er en midtermotor, og motoren i 911’eren sidder bagtil, er kompetencen i Boxster/Cayman-platformen ikke langt fra en 911-platform.

De fleste Porsche Boxster-modeller tilbyder en flat-six-motor, der ligner den, der findes i en række 911-modeller. De tidligste Boxster-modeller skubber 200-300 hk ud, og de senere modeller bumper ydelsen op mod 420 hk.

Det er værd at nævne, at nogle nyere 718-modeller tilbyder en mere almindelig 4-cylindret motor, som er meget mere miljøvenlig, men ikke så elsket som den fladseksmotor med naturlig indsugning. På grund af dette synes 981-generationen at være det bedste valg i flokken uden at gå til de nyeste naturmotoriserede GTS/Boxster Spyder-modeller.

Cayman/Boxster-platformen har konsekvent vundet en række overlegne sportsvognspriser, herunder prisen Evo car of the year, som er en af de mest prestigefyldte priser fra bilmagasiner i hele sportsvognsentusiastkredse.

Pålidelighed og vedligeholdelse

Selv om nogle Boxster-modeller kan købes for peanuts, er de 3-årige vedligeholdelsesomkostninger, der er forbundet med en masse Porsche-modeller, nogle gange mere værd end selve bilen. Det skyldes, at de fleste Porsche-modeller er bygget til at holde med fantastiske pålidelighedsresultater, og du skal vedligeholde bilen korrekt af netop den grund.

  Skal du købe en brugt bil med automatgear?

De fleste ejere har en tendens til at være enige om, at en årlig vedligeholdelsesomkostning på 1000-2000 USD er ret præcis. Og det er ret forståeligt, fordi alle sportsvogne har brug for mere øm kærlighed og pleje sammenlignet med en almindelig bil. Men hvis du betaler sådanne penge, står du tilbage med en sømløst skudsikker bil, der vil holde dig i lang tid.

De fleste Porsche-specialister anbefaler, at du altid bruger originale Porsche-dele, og det skal du helt sikkert også. Hvad angår vedligeholdelsesværksteder, kræver en del regelmæssig vedligeholdelse ikke, at du tager din Boxster til en specialist, men for alt seriøst arbejde anbefales en Porsche-specialist på det kraftigste.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en brugt Boxster eller en Cayman?

Som tidligere nævnt deler begge disse to de fleste af deres dele, så den endelige oplevelse er ret sammenlignelig, men der er nogle bemærkelsesværdige forskelle mellem de to. Først og fremmest giver Boxsteren dig mulighed for at sætte taget ned, så hvis du kan lide topløs kørsel, er en Boxster en selvfølge.

Men hvis du bor i et klima, der ikke favoriserer cabrioletbiler så meget, er du bedre stillet med en Cayman, fordi Cayman-modellerne normalt er de sjovere og mere praktiske muligheder. Værdimæssigt er de også ret sammenlignelige, og de tilbyder også stort set den samme pålidelighed.

Skal jeg købe en brugt Boxster eller skal jeg vælge en BMW/Mercedes/Audi løsning?

Selv om Audi TT, BMW Z4 og Mercedes SLC tilbyder en fantastisk oplevelse, spiller de alle mest af alt på Porsche Boxster. De er ikke lige så dygtige eller prestigefyldte som Porsche Boxster-modellerne er, så du bør nok holde dig til Boxsteren.

  Hvor gammel en brugt bil skal jeg købe?

Den højeste trimmulighed for Audi TT er Audi TT RS, og den nyeste TT RS byder på en sonor baby R8 5-cylindret motor, men 911-købte flad 6-cylindrede motor i Boxster Spyder er lige så imponerende. Motorerne i Z4- og SLC-modellerne med den højeste trim er langt fra lige så spændende.

Hvilken generation af Boxster skal jeg købe?

Det bedste valg af alle afhænger af dine ønsker og dit budget. Hvis du kan bruge toppenge, bør du nok gå efter den nyeste Boxster Spyder, fordi den giver den bedste Boxster-oplevelse nogensinde. Hvis du har et mere begrænset budget, er en Boxster af 3. generation også en brugbar mulighed.

  1. generations Boxsters er ikke så specielle, men i betragtning af prisen kan de faktisk i nogle tilfælde være den bedste løsning. 2. generation byder også på masser af muligheder til en relativt overkommelig pris. Det er også værd at nævne, at 718 GTS også er et godt 718 Boxster-alternativ.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z