Bedste år for brugte Porsche Boxster

Bedste år for brugte Porsche Boxster

Porsche Boxter er en 2-dørs roadster sportsvogn, der har til formål at give en spændende sportsvognsoplevelse uden den oppustede Porsche 911-pris.

Boxter er faktisk meget anderledes i forhold til 911, fordi 911 har en bagmonteret motorkonfiguration, og Boxter/Cayman-modellerne tilbyder en midtermonteret motorkonfiguration. Det betyder, at Boxter udnytter en velafprøvet sportsvognsformel, og 911’eren er en helt anden oplevelse.

Den første generation af Boxter blev lanceret i 1996, anden generation fulgte i 2005, tredje generation blev lanceret tilbage i 2012 efterfulgt af de seneste 718-modeller i 2016. Valget af det bedste modelår af Boxter afhænger af mange forskellige faktorer, men 2012-2016-genren virker som den bedste løsning overordnet set.

Tredje generation Boxter (2012-2016)

Den vel nok flotteste tredje generation 981 Boxter er også en stor forbedring i forhold til modellerne i 2. generation, da den introducerede en masse tekniske forbedringer. Disse Boxter-modeller er de sidste Boxter-modeller, der tilbyder en motor med naturlig indsugning, og det er til dels grunden til, at disse modeller er dem, du skal købe.

Disse modelårgange byder også på anstændige luksusfaciliteter, og Cayman og Boxter delte mange dele mellem hinanden, hvilket ikke var tilfældet med de tidligere modeller. 981 Boxter-modellerne koster i gennemsnit omkring 53.000 dollars, hvilket er en ret overkommelig pris i betragtning af, hvad du får.

981 Boxter fås i et par forskellige modeller. Standard indgangsmodellen Boxster har en 2,7L flat-6 motor, og den opgraderede Boxster S har en 3,4L motor. Begge modeller tilbyder enten en manuel gearkasse eller en Porsche PDK-dobbeltkoblingsautomatik.

Både Cayman- og Boxster-modellerne fra denne generation blev af mange forskellige bilmagasiner højt vurderet som nogle af de biler med de bedste køreegenskaber i alle prisklasser. Og det er også ret nemt at finde et velholdt eksemplar, da der er mange af disse ude og køre.

  Er Porsche en superbil

Anden generation Boxter (2005-2012)

Anden generation af Boxter kaldes 987-generationen, og 987 Boxter blev afsløret på Paris Motor Show 2004 sammen med 997gen Porsche 911-modellerne. Tidligere modeller af denne generation klarede sig ikke særlig godt, da de var ret tilbøjelige til at få alle mulige forskellige problemer.

Men Boxster-modellerne fra 2009-2012 var ret pålidelige, og faceliftet har også gjort dem meget mere attraktive i forhold til modellerne før faceliftet. De tidligere modeller oplevede mange motorproblemer på grund af den mellemliggende aksel (IMS) teknologi, som senere blev løst for 2009-modellerne.

En stor fordel ved disse modeller er brugen af hydraulisk styring, hvilket betød, at disse modeller tilbød en overlegen styrefornemmelse sammenlignet med 981 Boxter, som benyttede en mere moderne elektrisk servostyring. 987-gen Boxter var også den første generation, der benyttede sig af et begrænset splitdifferentiale, hvilket forbedrede bilens dynamiske evner betydeligt.

Den gennemsnitlige 987 Boxter-pris er $32k, og mange mener, at 2009-2012 987 er den allerbedste brugte Boxter-model derude, men 981’eren bød bestemt på en masse forbedringer.

Boxster af fjerde generation (2016-nuværende)

De nyeste Porsche Boxster-modeller hedder 718 Boxster. Disse modeller er langt fra de tidligere modeller, fordi de i denne generation er holdt op med at tilbyde motorer med naturlig indsugning, og kun Boxter GTS-modellen med højeste trim er stadig udstyret med en motor med naturlig indsugning.

En helt ny Boxster på entry-level koster 62.000 dollars og har en 4-cylindret turbomotor med 300 hk, og den bedste Boxter-model fra denne generation er Boxter GTS 4.0, men 4.0’eren starter ved 90.000 dollars, hvilket er næsten tre gange så meget som prisen på en brugt 987 Boxter.

  Bedste tagbagagebærer til Porsche Cayenne

Mange Porsche-purister mener, at 718-generationerne har mistet den appel, som tidligere Porsche-modeller havde, selv de sugekopierede modeller er ikke så spændende på grund af masser af ret restriktive emissionsregler. Uanset hvad er den nyeste generation af Boxster den bedste allround-bil af hele Boxster-serien.

FAQ-afsnit

Hvad er forskellen mellem Porsche Cayman og Porsche Boxster?

I bund og grund er disse to modeller ens, men Boxster fås kun som cabriolet/roadster, mens Cayman er en streng coupé. Cayman er mere en præstationsorienteret variant, og Boxster er mest rettet mod grand touring-formål, men forskellen er næsten ikke-eksisterende.

Cayman er lettere og bedre egnet til brug på banen, men Boxster er en mere stilfuld og plysset udgave, da den normalt tilbyder mere vovet interiør og udstyrsmuligheder. Kort sagt er de ens, så hvis du vælger en af disse to, går du ikke på kompromis med hverken ydeevne eller luksus.

Hvad er den værste Porsche Boxter at købe?

Porsche har lavet en masse fantastiske biler gennem mærkets historie, men selv Porsche har formået at lave rod i det med et par tvivlsomme modeller. Den mest tvivlsomme Porsche Boxter-model gennem tiderne er den første generation af 986 Boxster.

986 Boxter var et kæmpehit, fordi den solgte som en gal, og den hjalp faktisk Porsche med at komme igennem en ret voldsom finanskrise. Problemerne var mest forbundet med drivlinjen, da Tiptronic-modellerne ikke var i stand til at nå 60 mph på under 7 sekunder, hvilket er alt for langsomt for en sportsvogn.

  Hvorfor er Porscher så dyre

Disse modeller havde også en masse problemer med knækkede eller gledede cylinderhoveder, der nogle gange ødelagde motoren til et punkt, hvor der ikke var nogen vej tilbage. Bortset fra det tilbød denne Boxster en vægtfordeling på næsten 50:50, og køreegenskaberne var også imponerende.

Holder nye Porsche 718 Boxsters deres værdi?

De førnævnte 718 Boxsters koster nu mange penge, og de holder heller ikke deres værdi så godt, da mange online forretninger rapporterer om en værdiforringelse på 52 % i løbet af de første 5 år af ejerskabet. Tingene er lidt anderledes med den begrænsede udgave af GTS-modellen, denne model er meget bedre, når det kommer til værdiforringelse, men den koster næsten 90.000 dollars.

Dette er også endnu en grund til at overveje en brugt, ældre Porsche Boxter-model, fordi de tilbyder naturligt aspirerede motorer, vel at mærke bedre køreegenskaber og generelt en bedre langsigtet økonomisk investering.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z