Er Porsche god i sne?

Er Porsche god i sne?

De fleste biler kan klare vinterkørsel, uanset om det er is, sne eller bare koldt vejr, så længe de er udstyret med de rigtige dæk. Hvis en bil har passende dæk, vil den nemt kunne køre over en lille til moderat mængde sne.
Tilstrækkelig frihøjde er en anden faktor i forbindelse med vinterkørsel. Heldigvis kan alle Porsche-modeller levere en sikker snekørsel. Porsche tilbyder også en masse modeller med firehjulstræk og 2 SUV’er for yderligere at øge mærkets snekørselsevner.
Porsche Cayenne og Macan er sandsynligvis de allerbedste Porsche-muligheder for snekørsel. Selv om en typisk Cayenne-ejer ikke er stor til off-road-kørsel, er selve bilen bestemt i stand til at håndtere masser af ubarmhjertige vejbelægninger.

Macan er en kompakt SUV, men stadig SUV-agtig nok til de fleste kørselsforhold. Nogle 911 4S-modeller med firehjulstræk anses også for at være daglige vinterbønner, og de tilbyder fantastiske allround-køreegenskaber uanset årstiden.

Porsche Cayenne

Intet bilsystem er uden problemer, men Porsche tilbyder masser af overlegne software- og hardwareløsninger til specifikke kørselsmiljøer. Selv om ingen nogensinde rigtig tager en Porsche Cayenne til 100k+ $ 100k+ med i terræn, er Cayenne ganske velegnet til en sådan opgave.

Alle Porsche Cayenne-modeller er udstyret med et fabriksmonteret firehjulstræk og et ret pålideligt Porsche-traktionsstyringssystem. Du kan også udstyre Cayenne med yderligere førerassistanceprogrammer for at øge bilens evner yderligere.

En Porsche Cayenne har en maksimal frihøjde på 210 mm, hvilket betyder, at Cayenne SUV’en er i stand til at køre ret dybt i sne. Hvis du ønsker at opnå det maksimale greb og sikkerhed i sneen, tilbyder Porsche Tequipment-butikken en dedikeret Cayenne snevinter- og dækkombi til Cayenne.

  Er en Porsche Boxster en god hverdagsbil?

Ordentlige vinter-/ sne-/isdæk er et vigtigt stykke udstyr, når det gælder snekørsel. Uanset om bilen er med firehjulstræk eller baghjulstræk, er et sæt ordentlige dæk nødvendigt for at opnå det højeste niveau af greb, selv under de mest iskolde forhold.

Porsche Macan

Porsche Macan er en kompakt sports-SUV og den billigste indgang til Porsche-ejerskab. Men Macan er ikke en fattigmands-Porsche. Det er snarere en lige så kompetent Porsche SUV med firehjulstræk. Parret med Porsches luftophæng og traction management-systemer er Macan også meget dygtig i sneen.

Macan har op til 200 mm frihøjde, hvilket er mere end rigeligt til en daglig chauffør, der kan køre hele året rundt. Porscher er ikke lavet til specifikke vinterekspeditioner, men hvis man tænker på kraften og pålideligheden i denne Porsche, kan de lige så godt være det.

Uanset underlaget tilbyder Macan altid en blød og rolig kørekvalitet. Ligesom i enhver anden bil er en ordentlig dækblanding afgørende, når det drejer sig om offroad-/ sne-/is-kørsel. En Macan med et sæt sommerdæk er mindre kompetent i sneen end en hatchback med et ordentligt sæt vinterdæk. Vinterdæk er et must-have.

Ud over et ordentligt sæt vinterdæk er andre forholdsvis vigtige aspekter ved vinterkørsel et firehjulstræk og en ordentlig kraft. Og Macan kan fås med op til 400 hk og et permanent firehjulstrækssystem.

Porsche 911/Boxster/Cayman/Panamera

Som tidligere nævnt vil enhver bil med ordentlige dæk kunne klare de fleste sneforhold, hvis du har tilstrækkelig frihøjde, hvis du har tilstrækkelig frihøjde. En klar fordel ved en 911-platform er det faktum, at motoren sidder over bagdækkene, hvilket hjælper 911’eren med at lægge sin kraft ned uden problemer.

  Porsche vs Audi pålidelighed - hvilken er bedst?

Porsche Cayman/Boxster er ikke udstyret med firehjulstræk, hvilket betyder, at en den er en af de mindst kapable under snevejr. Men hvis den er udstyret med ordentlige snedæk, er selv de mindst kraftfulde Cayman/Boxster-modeller med baghjulstræk gode nok i snevejr.

Porsche Panamera er en executive Porsche sedan flagskibsmodel, der har til formål at tilbyde overlegen luksus, komfort og køreoplevelse sammenlignet med masser af andre sedaner på markedet. Panamera tilbyder en bred vifte af motorvarianter og et firehjulstræk, der også er i stand til at køre godt i sne.

Selv om alle tre er ret begrænsede, når det gælder frihøjde, kan de med et sæt ordentlige dæk sagtens pløje sig igennem en del sne. De er ikke designet til at køre off-road, så prøv ikke at teste disse biler for meget, ellers kan du ende med at sidde fast i en snedrive.

Tips til vinterkørsel

Hvad kendetegner en god bil til snekørsel?

En bil, der kan køre godt i sneen, har en god vægtfordeling (som 911’eren), stor frihøjde (som Cayenne) og en længere akselafstand (som Panamera). En tungere bil vil sandsynligvis også klare sig bedre i snevejr, da en øget vægt også øger bilens trækkraft.

Et firehjulstræk, spærredifferentialer, kraftige snedæk, beskyttelse af undervognen, en gearkasse med lavt gearvalg og rigelig kraft og drejningsmoment er også ret værdifulde ved snekørsel. Men disse er kun nødvendige, hvis du har planer om at køre gennem virkelig dyb sne. Ellers er alle Porsche-modellerne tilstrækkelige til almindelige snepudsede veje.

Hvad er tipsene til snekørsel?

Tja, det første tip ville nok være at blive hjemme. Kør kun ud, hvis det er nødvendigt. Det er ikke fordi du ikke er godt forberedt på snekørsel, det er mest fordi andre bilister på vejen måske ikke er det, og det er bestemt ikke risikoen værd.
Du bør altid køre langsomt, holde en sikker afstand og vide, hvor meget vej du skal bruge for at komme helt til standsning. Hvis du skal op ad en bakke, skal du ikke køre med kraft igennem den, og du bør heller ikke stoppe, mens du kører opad. Bare vær forsigtig og forudse, hvad der vil ske næste gang, så skal du nok klare dig fint.

  Hvilken er den mindste Porsche SUV?

Kan jeg beholde vinterdæk på hele året rundt?

Det kan virke meget billigere og nemmere at beholde dine vinterdæk på bilen hele året. punktum. Det er dog en dårlig idé.
Vinterdæk er ikke beregnet til at køre i varme temperaturer. Varmen vil øge dækkenes slid betydeligt, da de er fremstillet af en blanding af gummiblandinger, der er lavet specielt til kolde miljøer. Dækkene bliver bløde og kan gøre dig mere udsat for risikoen for at få et sprængt dæk.
En god idé til at vide, hvornår du skal tage dine vinterdæk af, er at holde øje med, hvornår temperaturen stiger over 7 grader C i et par dage i træk.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z