Er Volvo god i sne?

Volvo-biler er designet til at kunne klare alle snevejr, fordi de er designet i de snefyldte forhold i Sverige.

Som et skandinavisk bilmærke kører Volvo glimrende i sne og glat føre. Volvo tilbyder også muligheder for firehjulstræk til alle sine biler. Alle Volvo-biler med AWD kører problemfrit i snevejr, men de bedste valg er XC90, XC60 og V60.

Volvo AWD-biler

Biler med firehjulstræk, eller AWD, er generelt designet til at køre problemfrit i snevejr og undgå glatte hændelser. Volvos AWD-teknologi kører også efter samme princip. AWD-mulighederne i alle deres biler giver et fremragende vejgreb og mere acceleration.

Volvos AWD-teknologi gør det muligt for bilen at sende drejningsmomentet til alle hjulene. I AWD-biler sender softwaren, der er udviklet til dette formål, mere kraft til det pågældende hjul, hvis et hjul har brug for mere drejningsmoment end det andet, og det glatte uheld undgås.

De bedste biler til snevejr er normalt store SUV’er, og derfor anbefaler Volvo sine store biler til dette formål.

Volvo-biler i sne

Volvo-biler er designet i Sverige. Skandinaviske lande som Sverige er vant til snevejr, så de designer biler, der kan klare denne type vejrforhold. Ud over Volvos avancerede AWD-mulighed, der forbedrer vejgrebet, har Volvo’er også de bedste sikkerhedsfunktioner, der hjælper med at forhindre ulykker og holde passagererne sikre, uanset vejforholdene.

Volvo XC90

XC90 har alle de funktioner, som en god snebil bør have. Bilens høje frihøjde og luftaffjedringerne giver den nødvendige glatte køreoplevelse under snevejr. XC90 har en høj frihøjde på 238 mm, hvilket giver endnu bedre kørsel i sneen, og bilen er mindre tilbøjelig til at pudse sneen.

  Hvad er den bedste brugte Volvo at købe?

AWD-indstillingen i XC90 giver endnu bedre vejgreb. Bilen er mindre tilbøjelig til at skride på snedækkede veje. AWD-bilerne kan også gøre det muligt at køre hurtigere på snedækkede veje, men det kan altid ikke anbefales. Standardmotoren på 2,0 liter med 8-trins automatgear er kraftig nok til at køre i sne.

Volvo XC60

XC60 er også en veludstyret SUV til snevejr. XC60 har AWD-muligheden, som giver kraft til alle hjulene. Sikkerhedsfunktionerne i XC60 er enestående. En lille ting som adaptive LED-forlygter kan endda hjælpe i kraftige snestorme.

Bilen har også andre sikkerhedsfunktioner som førerassistentteknologi, kollisionsbegrænsning fremadrettet med automatisk bremseovervågning bagtil, som kan indikere, hvis nogen vil ramme dig bagfra. XC60’s motor kan også generere 400 hk, hvilket vil vise sig at være meget nyttigt i snevejr.

Volvo V60

V60 er en stor familie stationcar, og den er også yderst praktisk på snedækkede veje. V60 tilbyder meget god håndtering og vejbalance. AWD-indstillingen forbedrer kørslen endnu mere på grund af en bedre kraftfordeling til alle hjulene.

Tips til kørsel i sneen

Kørsel i sne er ikke en let opgave for alle. Selv om du har en god Volvo-bil med AWD og andre sikkerhedsfunktioner, skal du stadig køre forsigtigt i snevejr. En god bil i snevejr kan dog give dig visse nyttige funktioner i sne.

Følg disse tips for at køre din Volvo sikkert i sne:

 • Tjek din bil før turen – Tjek altid visse ting som batteri, kølesystem, dæk og viskerblade, før du kører et sted hen i snevejr.
 • Nødkit – hav altid et nødkit til din bil og dig selv med dig.
 • Brug vinterdæk – vinterdæk er normalt anderledes end almindelige dæk. Disse dæk har et slidbanedesign med meget større mellemrum.
 • Rens altid sne fra vinduer og forrude.
 • Rengør altid dit udstødningsrør inden turen.
 • Kør forsigtigt, og bremserne bør ikke bruges unødigt.
 • Kør langsomt – AWD-systemet hjælper med vejgrebet, men det kan ikke hjælpe dig, hvis du kører for hurtigt.
  Volvo VS Mercedes Pålidelighed

Kør din Volvo sikkert i sneen

Alle Volvo-biler er fremstillet med sikkerhed som førsteprioritet. Volvo-biler har en meget god beskyttelse mod væltning på grund af deres bedre afbalancering af bilen. Volvo tilbyder AWD-muligheder i alle deres biler, som er specielt fremstillet til regn- og snevejr. Volvo laver altså gode biler til snevejr.

FAQ

Hvad er forskellen mellem 4WD og AWD?

Begge disse drivlinjer bruger alle fire hjul til at drive bilen. De er dog ikke helt det samme. I 4WD- eller 4×4-biler er systemet ikke altid aktiveret, og det aktiveres ved at trække i et håndtag eller ved at trykke på en elektronisk knap i nogle biler.

På den anden side bruger AWD-biler systemet hele tiden og fordeler drejningsmomentet ligeligt mellem alle hjulene alt efter behov. AWD-systemet er nyttigt i snevejr eller regnvejr, fordi bilen driver alle hjulene. 4WD-systemet er mindre komplekst end AWD, og det bruges mest i ujævne områder eller offroad-oplevelser.

Er AWD-biler bedst til snevejr?

I AWD-biler driver systemet alle hjulene og fordeler drejningsmomentet til hjulene alt efter deres behov. Hvis et hjul oplever ekstra slid, sender systemet mere drejningsmoment til dette hjul. På denne måde får hvert hjul mere moment på isglatte veje, og bilen griber bedre fat på vejene end biler med tohjulstræk.

AWD-systemet alene sikrer dog ikke den bedste kørsel på snedækkede veje. Du skal have bedre vinterdæk, som har meget større mellemrum mellem slidbanerne. Større slidbanehuller er bedre, fordi vand eller sne ikke sætter sig fast mellem hullerne, og disse huller leder dem ud.

  Hvad går galt med Volvo XC90'eren?

Hvad er de bedste AWD-biler til snedækkede forhold?

Der findes mange gode biler, der klarer sig godt på isglatte veje. Disse biler har normalt en høj frihøjde og vinterdæk af høj kvalitet.

 • Toyota RAV4 Hybrid
 • Subaru Outback
 • Kia Telluride
 • Honda CR-V
 • Volvo XC90

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z