Hyundai i30N – Almindelige problemer & fejl

Hyundai i30N

Hyundai i30N er den mest populære Hyundai hot hatchback, hvilket betyder, at den kombinerer alle de fordele, du forventer af en hatchback, med en rask motor og et velafstemt sportsophæng og chassis. i30 N blev først introduceret i 2016 som en del af 3. generation af i30. Siden da har i30 N været rigtig populær.

Når det kommer til pålidelighed, formår Hyundai i30 N at være lige så pålidelig som sin basismodel, i30. Det er et utroligt godt resultat, da i30 generelt er virkelig pålidelig. Uanset hvad, er ingen bil perfekt, og vi vil nu liste alle de almindelige problemer med Hyundai 30N op. Vi vil fortælle dig, hvad du skal fokusere på, hvis du er interesseret i at købe i30N via brugtmarkedet.

Først og fremmest lider i30N af forskellige elektriske problemer, som er ret almindelige med mange Hyundai-modeller. Andre problemer omfatter problemer med forskellige aktive sikkerhedssystemer, problemer med brændstofpumpen og potentielle problemer med byggekvaliteten og interiørets raslende og knirkende lyde.

Alt i alt er i30N en utrolig pålidelig bil, hvis den bliver passet ordentligt. Selv om i30N er en lækker hatchback, er den stadig rimelig overkommelig i drift. Som sådan bør det ikke være noget problem at købe brugte i30 N-modeller, hvis du ved, hvad du leder efter.

Hyundai i30N – Elektriske problemer

For at starte denne liste skal vi først nævne forskellige elektriske problemer, der har tendens til at plage i30N. Infotainmentsystemet er kendt for at fejle eller gå helt i stå. Dette kan løses ved at genstarte bilen, men nogle gange er du nødt til enten at opdatere systemet eller nulstille det helt. Klimaanlægget kan også gå i stykker, mere specifikt A/C-kondensatoren.

  Hyundai Santa Fe - Almindelige problemer & fejl

Sørg også for at være meget opmærksom på alt interiørtilbehør, knapper og kontakter, da disse kan svigte på ældre i30 N-modeller. Batteriet og generatoren oplever ikke ofte problemer, men når de gør det, er sådanne problemer normalt alvorlige. Sørg derfor for at inspicere disse også.

Hyundai i30N – Problemer med aktive sikkerhedssystemer

Moderne Hyundai-modeller er alle udstyret med avancerede aktive sikkerhedssystemer, som er designet til at holde dig sikker til enhver tid. Nogle af disse systemer er bedre end andre. Det aktive vognbaneassistentsystem kan ikke slås helt fra på nogle markeder, hvilket er ærgerligt, især hvis systemet begynder at give problemer.

Nogle få ejere klagede over, at i30N trækker til den ene eller den anden side, hvilket kan være stressende på en lang motorvejskørsel. Andre problemer med sikkerhedssystemet er forbundet med alt for følsomme parkeringssensorer, som kan aktiveres, selv når der ikke er nogen fysiske genstande i nærheden.

Hyundai i30N – Problemer med brændstofpumpen

Det ser ud til, at mange ejere har rapporteret, at i30N nogle gange lider af problemer med brændstofpumpen. Hvis du bemærker hvinende lyde, sprudlende lyde under acceleration, problemer med at starte motoren, eller hvis bilen går i stå ved opstart, er der stor sandsynlighed for, at det er din brændstofpumpe, der er skyld i det. Disse brændstofpumper er forbrugsvarer, hvilket betyder, at du sandsynligvis bliver nødt til at udskifte dem på et tidspunkt.

Desuden er brændstoffilteret også kendt for at blive tilstoppet. Det bedste, du kan gøre på dette tidspunkt, er at teste brændstofpumpens tryk fra begge sider af pumpen. Du kan også høre brændstofpumpen, når du tænder for tændingen. Hvis du kan høre pumpen arbejde, er der gode chancer for, at din brændstofpumpe fungerer som den skal, og at problemet skyldes noget andet.

  Hyundai Veracruz Pålidelighed

Hyundai i30N – Problemer med byggekvaliteten og indvendig beklædning, der rasler og knirker

Vi har allerede sagt, at i30N er en virkelig pålidelig bil, men det betyder ikke, at den oser af kvalitet i interiøret. i30 N koster omkring 43.000 kroner, hvilket er mange penge for en i30, men ikke for mange penge for en hot hatchback. Uanset hvad, for 43.000 dollars forventer man, at bilen kommer med materialer af højere kvalitet indvendigt.

Ældre i30 N-modeller er endnu værre, fordi disse har en tendens til at lide af diverse raslende og knirkende lyde blot få år efter købet. Problemet forværres yderligere af, at disse ikke kan repareres nemt, da man aldrig er 100 % sikker på, hvad der er årsag til problemet.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai i30N?

Hvis du er en person, der godt kan lide at køre i en hatchback, men du anser dem for at være ekstremt kedelige, kan i30 N måske være den perfekte bil for dig. Med en rask 4-cylindret motor, en spændende motorlyd og en fantastisk køreegenskaber er i30N langt skarpere end en almindelig hatchback, hvilket er grunden til, at så mange mennesker elsker i30N.

På den anden side, hvis du er vant til at køre i større biler, vil i30N føles lidt for trang for dig. Det er heller ikke den mest luksuriøse bil, især ikke til prisen. For at træffe en fornuftig købsbeslutning skal du beslutte dig for, hvad du lægger mest vægt på: et premiummærke, komfort og luksus eller fart, spænding og køreegenskaber.

  Hyundai Equus Pålidelighed

Hvor længe kan en Hyundai i30N holde?

Det er ekstremt svært at vurdere korrekt, hvor længe en bil kan holde, fordi der er mange faktorer, der spiller ind. I betragtning af at i30N er en virkelig pålidelig bil, er der ingen grund til at tro, at en af disse ikke skulle kunne holde mindst 200k miles. Vi skal dog også tage hensyn til, at i30N er en performancebil.

Det betyder, at disse biler har en tendens til at blive kørt meget mere aggressivt i modsætning til almindelige i30-modeller. Mere aggressiv kørsel kræver hyppigere service, hvilket betyder, at det kan have en alvorlig indvirkning på enhver bils levetid, især en performancebil.

Er Hyundai i30N en familiebil?

Hyundai i30N kan bruges som familiebil, men det er bestemt ikke denne bils primære rolle. Siddepladsen er relativt begrænset, især for en bil, der koster så mange penge. Hvis du har en yngre familie, og du kan lide performancebiler, kan i30N være nok.

Men hvis du har en større familie, bør du springe i30N over, da den ikke er lige så komfortabel som mange andre biler i denne prisklasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z