Hyundai i40 – Almindelige problemer & fejl

Hyundai i40

Hyundai i40 blev først udgivet tilbage i 2011 og var i produktion indtil 2019. i40 blev primært udgivet til de europæiske, asiatiske og afrikanske markeder, hvilket betyder, at den aldrig kom til det amerikanske marked. i40 repræsenterer en tvivlsom æra i Hyundai bilproduktion, da den ikke formår at være lige så pålidelig som de fleste andre Hyundai-modeller.

I denne artikel vil vi tale om pålidelighed og alle de almindelige problemer med Hyundai i40. Disse omfatter problemer med DPF (dieselpartikelfilter), problemer med styresystemet, problemer med det elektriske system og problemer med trim og udstyr. De fleste af disse problemer kan løses proaktivt, men problemet er, at de har tendens til at gentage sig ofte.

Det er dog ikke alt sammen dårligt, da i40 ikke er en særlig dyr bil at reparere. Den er afhængig af Hyundai-dele, der kan ses på mange andre Hyundai-modeller, hvilket betyder, at du nemt kan skaffe reservedele. Selv om den ikke er lige så pålidelig som de fleste andre Hyundai-modeller, er den stadig god nok i et bredere spektrum.

Alt i alt skal du ikke bekymre dig alt for meget om i40, hvis du servicerer den regelmæssigt, og hvis du foretager en inspektion før købet, inden du køber den. Brugtbilsmarkedet er fyldt med masser af valgmuligheder, hvilket betyder, at i40 er virkelig let at komme til.

Hyundai i40 – DPF-problemer (dieselpartikelfilter)

Moderne biler er i dag udstyret med det såkaldte DPF-filter, en komponent, der er designet til at tage sig af de fleste skadelige stoffer, så bilen kan bestå de moderne emissionsregler. DPF’et er ofte et ømt punkt på mange dieselbiler, fordi det er et komplekst stykke maskineri, der kan tilstoppe sig selv eller gå helt i stykker.

  Hyundai Ioniq 4 - Almindelige problemer & fejl

For ikke at opleve dette bør du tage din i40 med på konstante motorvejskørsler, så DPF’en kan regenerere sig selv. Hvis du slukker for i40’eren under DPF-regenerering, kan det medføre, at systemet gradvist hæver olieniveauet, hvilket kan skade motoren. Sørg derfor for at være meget opmærksom på DPF’en, når du køber i40.

Hyundai i40 – Problemer med styresystemet

Hyundai i40 lider også af visse problemer med styresystemet, f.eks. underlige bank- og kliklyde fra ratstammen. Servostyringssystemet er dækket af en fleksibel gummikobling, som med tiden kan blive ødelagt og forårsage forskellige mærkelige lyde, der lyder virkelig bekymrende.

Selv om dette sandsynligvis ikke vil forårsage nogen problemer med systemet rent ydelsesmæssigt, påvirker det helt sikkert din generelle komfort bag rattet. Hyundai udsendte en servicebulletin på grund af dette problem, som ikke specifikt nævnte i40. Det gjorde Hyundai dog, fordi i40 ikke er tilgængelig i USA, ikke fordi den ikke lider under dette problem.

Hyundai i40 – Elektriske problemer

Forskellige Hyundai-modeller har tendens til at opleve problemer med elektriske systemer, såsom problemer med udvendig belysning og problemer med visse elbetjente indvendige tilbehør. Hyundai udsendte en servicemeddelelse tilbage i 2012, hvor de oplyste, at bagbremselyset kan svigte, især på modeller med automatgear.

Andre elektriske problemer omfatter potentielle problemer med elektriske vinduer og potentielle problemer med bilens radio og klimaanlæg. Sørg for at gennemgå disse systemer, hvis du er på markedet for en brugt i40, da du ikke ønsker, at disse problemer skal ophobe sig, da det kan koste mange penge at reparere.

  Hyundai Veracruz - Almindelige problemer & fejl

Hyundai i40 – Problemer med trim og udstyr

Trim- og udstyrsrelaterede problemer er heller ikke ualmindeligt med mange Hyundai-modeller, og i40 er ikke anderledes. Det ser ud til, at læderet på rattet er tilbøjeligt til at revne efter et stykke tid, især på biler, der ofte har været udsat for solen. Andre problemer omfatter problemer med let farvet interiør, der kan misfarve med tiden, nogle gange endda så meget, at du bliver nødt til at udskifte visse komponenter.

Modeller, der er udstyret med soltag, er kendt for undertiden at lække på grund af dårlige tætninger. Hyundai oplyser dog, at disse problemer for det meste skyldes, at folk ikke rengør deres vinduesforseglinger ofte. Uanset hvad, skal du sørge for at gennemgå disse komponenter også, da du ikke ønsker, at der kommer vand ind i kabinen og forårsager alle mulige problemer.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai i40?

Hyundai i40 har en hel del fordele såsom et rummeligt interiør, en relativt lav pris, lave driftsomkostninger, et højt sikkerhedsniveau og en rimelig pålidelighed. Det betyder, at i40 er en god pakke samlet set, og der er ikke nogen større problemer, som er et komplet rødt flag. Dog oplever i40 oftere problemer end de fleste Hyundai-modeller, hvilket er et problem.

Hvis du er vant til at tilbringe meget tid i noget med et premium-mærke, vil i40 også føles som en åbenlys nedgradering, da den hverken er særlig ny eller luksuriøs. Uanset hvad, hvis du kan lide Hyundai, og du ønsker at spare nogle penge på en brugt bil, kan i40 gøre det for de fleste mennesker.

  Hyundai Genesis - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor fås Hyundai i40 ikke i USA?

Hyundai i40 har aldrig været tilgængelig i USA, hvilket ikke er så almindeligt for Hyundai, da USA nok er deres vigtigste marked på planeten. Grunden til, at i40 aldrig kom til USA, er, at det ikke er en særlig god bil, og fordi der er visse åbenlyse overlapninger med biler som Hyundai Sonata.

Hyundai har senere indstillet i40 til resten af verden i 2020 og har aldrig bragt den tilbage. Det er også meget usandsynligt, at Hyundai vil tilbyde en ny i40 i nær fremtid.

Er Hyundai i40 en god familiebil?

Hyundai i40 har visse elementer, der passer rigtig godt til familiebrug. For eksempel giver kombiudgaven af i40 mere end nok plads til de fleste familier derude. I40 er også en rigtig sikker bil, da den har vundet mange sikkerhedsafmærkninger. Selvfølgelig har den ikke alle de nyeste aktive sikkerhedsteknikker, men det var ikke engang tilgængeligt, da i40 kom ud.

Desuden er i40 også rimelig komfortabel og nem at leve med. Den er langt fra den bedste familiebil i dette segment, men prismæssigt kan man virkelig ikke klage.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z