Hyundai Veracruz – Almindelige problemer & fejl

Hyundai Veracruz

Hyundai Veracruz er en 7-sæders stor SUV/crossover, der er designet til at tage Hyundai til det næste niveau. Veracruz blev første gang afsløret tilbage i 2006 og var i kontinuerlig produktion indtil 2016, hvor den blev erstattet af Hyundais nye flagskibs-SUV, Palisade.

Når det kommer til pålidelighed, har store SUV’er tendens til at klare sig betydeligt dårligere end mindre modstykker, fordi de er mere komplekse og kommer med flere funktioner overalt. Veracruz formår dog at være en virkelig pålidelig SUV, da de fleste pålidelighedstabeller og -undersøgelser giver den en næsten perfekt score på mindst 4 stjerner ud af 5.

Det betyder ikke, at Veracruz er uden fejl, for det er ret umuligt i dag. De mest almindelige problemer med Hyundai Veracruz omfatter problemer med udstyret, det elektriske system, motoren, transmissionen og iltsensoren.

Den gode nyhed er, at Hyundai Veracruz ikke lider af alt for alvorlige problemer, men disse problemer kan forekomme relativt ofte. Alt i alt er Veracruz en anstændig brugt SUV, der kan transportere masser af ting og mennesker, og derfor er den stadig en ret populær SUV på 2. håndmarkedet.

Hyundai Veracruz – Udstyrsproblemer

De nok mest almindelige problemer med Hyundai Veracruz er relateret til diverse udstyr og indvendig/udvendig beklædning. For det første er håndtaget kendt for at falde af ved mange lejligheder, hvilket er ret nervepirrende. Andre problemer omfatter problemer med nøglehåndtaget, da det ofte kan mislykkes at låse dørene op/låse dem.

Vi skal også nævne, at forrudeviskermotorerne kan fejle og dermed blive ude af stand til at rense vinduerne ordentligt. Nogle har klaget over revner i den indvendige beklædning, men det skyldes for det meste dårlig vedligeholdelse, især hvis du lader bilen stå ude i solen i længere tid.

  Hyundai Kona - Almindelige problemer & fejl

Hyundai Veracruz – Elektriske problemer

Den næstmest almindelige gruppe af problemer, der påvirker Veracruz, er relateret til forskellige elektriske kontakter og funktioner, der kan svigte uden nogen åbenlys grund. Til at begynde med er mange advarselslamper kendt for at tænde sporadisk, især dem, der er forbundet med ESC og ABS. Det er en dårlig ting, da man aldrig er helt sikker på, om ESC og ABS overhovedet er korrekt aktiveret.

Nogle har klaget over, at generatoren er blevet dårlig, og andre har klaget over klimaanlægget. Vi skal også nævne potentielle problemer med udvendig belysning, mere specifikt de bageste blinklys og det bageste bremselys, som ofte kan svigte. De fleste af disse problemer skyldes hardwareproblemer, hvilket betyder, at de ikke kan løses med simple opdateringer og nulstillinger.

Hyundai Veracruz – Motorproblemer

Motoren i Hyundai Veracruz er relativt pålidelig, hvilket betyder, at de fleste mennesker ikke vil opleve mange problemer med motoren. Der er dog en del klager over, at motoren bruger for meget olie eller endda lækker olie gennem pakningen. Katalysatoren er en kendt klagepunkt med mange biler med denne motor, så du bør også fokusere din opmærksomhed på kateterne.

Hvis du er interesseret i at købe Veracruz brugt, bør du gennemgå pakningerne og dobbelttjekke oliepakningen, da utætheder potentielt kan beskadige generatoren, som igen kan beskadige batteriet.

Hyundai Veracruz – Problemer med gearkassen

Den 6-trins automatgearkasse, der følger med Hyundai Veracruz, passer rigtig godt til bilens karakter. Selvfølgelig vil en moderne full-size SUV komme med flere gear at lege med og vil også bruge en mere jævn gearkasse som helhed. Den 6-trins automatik er dog kendt for at skifte på en grov måde, så meget at det kan ryste hele bilen.

  Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Det har givet anledning til mange klager gennem årene, som Hyundai har forsøgt at løse med adskillige softwareopdateringer, men i sidste ende var transmissionen stadig uberegnelig. Alt i alt bør du gå gennem gearene et par gange for at se, om den Veracruz, du kører i, bare er uregelmæssig eller om den endda har oplevet mere alvorlige transmissionsproblemer.

Hyundai Veracruz – Problemer med iltsensor

O2-sensoren er en vigtig del af bilens forbrændingsproces, hvilket betyder, at den skal fungere korrekt til enhver tid, ellers vil den forårsage adskillige problemer såsom manglende effekt eller nedsat brændstofeffektivitet. Hvis du fornemmer, at din Veracruz mangler kraft ved acceleration, og hvis dette ledsages af en kontrollampe for motoren, er det sandsynligvis din O2-sensor, der er synderen.
Som sådan skal du sørge for at tage til en Hyundai-forhandler og udskifte sensoren fuldstændigt, da det er den eneste måde, du kan løse dette problem på.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai Veracruz?

Hvis du har brug for plads til op til syv personer, men ikke ønsker at bruge tvivlsomme beløb på noget helt nyt eller noget med et premium badge, kan Veracruz være en god tilføjelse til din garage. Det er en stor SUV med plads nok til en hel familie, din bagage og endda et par hunde.

Du vil dog straks indse, at Veracruz er en bil fra fortiden, da den på ingen måde ligner de nye Hyundai-modeller på nogen måde. Dette var den æra, hvor Hyundai designede biler, der slet ikke er mindeværdige, hvilket betyder, at Veracruz gør alt det, du ønsker, men stadig er ret kedelig som helhed.

  Hyundai Santa Fe - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor indstillede Hyundai Veracruz?

Lige siden den kom ud, har Veracruz bare virket lidt vag. Det er en stor SUV med op til syv sæder, men den ser ikke sådan ud. Uanset fra hvilken vinkel man ser på Veracruz, ser bilen slet ikke interessant ud, den ser ud som om den er designet til at være kedelig.

Men når man kigger på konkurrenterne, er alle andre SUV’er fra dette segment store, selvsikre og kasseformede, da det er det, som kunderne ønsker på de fleste markeder. Derfor kom Hyundai med Palisade, som faktisk ligner en ægte full-size SUV.

Er Hyundai Veracruz en off-roader?

Til at begynde med leveres Veracruz med FWD fra fabrikken, men AWD kan fås som ekstraudstyr. Ingen Veracruz-model fås med en gearkasse med lavt gear, hvilket er noget af en nødvendighed for en ægte off-roader. Derfor er Veracruz ikke en rigtig off-roader, og det har aldrig været meningen, at Hyundai ville gøre den til det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z