Hyundai Kona – Almindelige problemer & fejl

Hyundai Kona - Almindelige problemer & fejl

Hyundai Kona er en subkompakt crossover/SUV, der blev introduceret første gang i 2017. Kona fås både med forbrændingsmotor og med elmotor. Denne lille crossover befinder sig i et af de mest populære segmenter i disse dage, hvilket betyder, at Hyundai har lagt mange kræfter i at gøre Kona konkurrencedygtig.

Når det kommer til pålidelighed, ser Kona ud til at holde sig rigtig godt. Det er ikke den mest pålidelige model, som Hyundai tilbyder, og det er heller ikke den mindst pålidelige model, som Hyundai tilbyder. Den placerer sig et sted i midten, hvilket er et godt resultat i betragtning af, at stort set alle Hyundai-modeller har tendens til at være pålidelige, hvis de vedligeholdes korrekt.

De mest almindelige problemer er forbundet med motoren, fartkontrollen, advarselssystemet for blinde kollisioner, batteriet og bremserne. Det er disse problemer, du bør fokusere på, hvis du ønsker at købe en Kona, især hvis du er ude efter en brugt model.

Alt i alt er Kona en virkelig interessant bil, og den ser ud til at sælge godt. Det skyldes dels, at den befinder sig i et utroligt populært segment, men også fordi det er en velafbalanceret bil. Hvis du ønsker at købe en brugt, skal du sørge for at foretage en inspektion før købet, da det stort set er en nødvendighed for alle brugte biler, uanset hvor pålidelige de skulle være.

Hyundai Kona – Motorproblemer

Det nok største problem, som Hyundai har haft som mærke i nyere tid, er et problem, hvor mange af bilerne brød i brand på grund af en fabrikationsfejl i motoren. Kona’en var også en del af denne gruppe, og det ser ud til, at Hyundai tilbagekaldte mere end 277.000 enheder alene i USA. Den 2,0L 4-cylindrede motor i både gas- og hybridmodellerne er årsagen på grund af dårligt varmebehandlede stempelolieringe.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Pålidelighed

Disse forårsager, at olie løber ud og kommer i kontakt med varme komponenter, hvilket i sidste ende kan føre til en motorbrand. Hvis du støder på en motoradvarselslampe ledsaget af røg, der kommer fra bilens forende, skal du straks stige ud af bilen, gå væk fra bilen og ringe til de førstehjælpere, da din bil sandsynligvis er ved at gå op i flammer.

Hyundai Kona – Problemer med hastighedskontrol af køretøjet

Adaptiv fartpilot er blevet et synonym med moderne biler, hvilket betyder, at de fleste mennesker er vant til denne funktion og ikke rigtig er villige til at leve uden den. Hvis du bor i en travl by med masser af stop-and-go trafik, er funktioner som disse livsreddere, da de tager toppen af det konstante behov for at skulle accelerere og bremse.

Kona leveres med adaptiv fartpilot, men systemet er kendt for ikke at kunne holde hastigheden af en bestemt grund. Dette kan blive ubehageligt, da man ikke kan forudsige, hvornår dette vil ske. Dette førte uundgåeligt til en masse ulykker, da bilen simpelthen nægtede at holde en bestemt hastighed. Disse skyldes defekte sensorer.

Hyundai Kona – problemer med blindvinkelassistentsystemet

Både SUV’er, crossovers og biler er voluminøse og ofte ikke de bedste, når det kommer til særlig opmærksomhed og synlighed. Tykke søjler forårsager blinde vinkler, især c-søjlen på biler med en skrå taglinje. Dette tærer meget på dine daglige køreegenskaber, og derfor findes der systemer som blindvinkelassistenten, der fortæller dig, hvis der er en bil i din blinde vinkel.

  Er Hyundai Elantra en god bil?

Det ser dog ud til, at Kona’en har masser af problemer med dette system, da systemet er kendt for at lukke sig selv ned, når bilen når op på omkring 5.000 miles eller deromkring.

Hyundai Kona – Problemer med batteriet

Vi har allerede talt om den potentielle brand, der kan opstå med 2,0L 4-cylindrede Kona-modeller, men vi er også nødt til at nævne en potentiel brand, der også sker med Kona EV. Et par Kona EV-modeller er gået i flammer uden en åbenlys grund, hvilket sendte chokbølger gennem hele landet, og mange ejere var ikke glade for det.

Hyundai frigav først en ny batteristyringssoftware for at håndtere dette, men senere tilbagekaldte de alle Kona EV-modeller på grund af offentlighedens ramaskrig.

Hyundai Kona – Problemer med bremser

Det elektroniske bremsesystem, som Hyundai har udviklet, lovede en bedre måde at styre dine bremser på, men det ser ud til, at dette system faktisk kan hæmme bremsernes ydeevne i en virkelig usikker grad. Dette system kan ofte misfortolke forskellige input og nægter at handle hensigtsmæssigt, når du aktiverer bremsen.
Dette resulterede også i en landsdækkende tilbagekaldelse, hvor næsten 10.000 enheder blev tilbagekaldt. Det er aldrig en god idé at gå på kompromis med din bremseevne, da det er et af de vigtigste systemer, som en bil har.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai Kona?

Hvis du er interesseret i en subkompakt SUV/crossover, der ikke koster for mange penge, og som kan opfylde alle dine daglige kørselsbehov, skal du ikke lede længere end til Hyundai Kona. Denne lille, men kompetente bil kan levere i stort set alle situationer, fordi den fås både som EV og ICE.

  Hyundai Elantra Sport Pålidelighed

På den anden side, hvis du ikke er fan af dette segment, og du ikke er fan af det, som Kona tilbyder som en komplet pakke, er du bedre stillet uden den. Det er en bil, der kan opfylde mange behov for nogle få, men få behov for mange.

Er Hyundai Kona en offroader?

Nej, Hyundai Kona er bestemt ikke en offroader, og det er tydeligt, så snart du træder ind i den. Folk skal indse, at SUV’er og biler med højere frihøjde ikke længere er designet til offroading, da det var fortiden.

Biler som disse er blevet meget populære til bybrug, da folk virkelig kan lide den måde, de ser ud på, og den følelse, de giver dig, mens du sidder bag rattet. Derfor er de fleste af disse biler ikke off-roadere, ikke engang på langt sigt.

Er Hyundai Kona EV en sikker bil?

Hyundai Kona er helt sikkert en rigtig sikker bil, da alle moderne Hyundai-modeller kommer med en stjerne 5-stjernet sikkerhedsklassificering. Det betyder, at Kona er godt beskyttet med hensyn til sammenstød, men også relativt veludstyret, når det gælder aktive softwaresikkerhedssystemer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z