BMW ix3 VS Polestar 2 – hvilken er bedst?

Fuldt elektriske køretøjer er ikke kun brændstofeffektive, men de reducerer også CO2-fodaftrykket. Og med mange store bilmærker, der er med i det elektriske kapløb, er bedre og mere avancerede fuldelektriske biler på vej. Men hvilken fuldt elektrisk bil mellem BMW ix3 og Polestar 2 er bedst?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du ønsker exceptionel ydeevne og hastighed, er Polestar 2 den bedre bil. Hvis du ikke desto mindre ønsker et luksuriøst interiør, bedre håndtering og rummelighed, er BMW ix3 den ideelle løsning. Desuden har den en bedre rækkevidde end Polestar 2.

BMW ix3 er afledt af BMW X3, mens Polestar 2 er afledt af Volvos præstationslinje, “Polestar”. BMW ix3 er en kompakt luksus crossover SUV, mens Polestar 2 er en crossover liftback. Derfor er BMW ix3 meget større og mere rummelig end Polestar 2.

Hvordan er BMW ix3 sammenlignet med Polestar 2?

Udvendigt og indvendigt udseende

BMW ix3 ser mere tiltalende og moderne ud end Polestar 2. Det gælder både det indvendige og udvendige udseende. Først og fremmest har BMW ix3 et mere sportsligt udseende, som de fleste crossover-entusiaster elsker. For det andet bringer de aerodynamiske elementer og de blå accenter bilens elektriske essens til sin fulde udfoldelse.

På den anden side ser den fuldt elektriske Polestar 2-bil flad ud, men stadig bedre end nogle biler på markedet. Takket være dens ejendommelige origami-inspirerede forlygter, de indtrækkelige rammeløse spejle og 19-tommers sort diamantskåret dobbeltspjældet sort alufælge.

Interiøret i BMW ix3 er også i topklasse, da den har Vernasca-læderindtræk, panoramaglas-soltag, sportssæder og et 12,3 tommer stort fuldt digitalt instrumentdisplay. Polestar 2 har derimod et enkelt, men stadig luksuriøst interiør. Der anvendes ingen produkter af animalsk oprindelse i Polestar 2, men den ser stadig fantastisk ud.

  Hvad er den bedste lille BMW SUV?

Polestar 2 leveres med en brugervenlig touchscreen, en fed midterkonsol, der rummer touchskærmen, og masser af standardfunktioner. Alt i alt ser BMW ix3 bedre og mere luksuriøs ud end Polestar 2. Desuden er BMW ix3 dyrere end Polestar 2, da den har en startpris på 68.900 dollars, mens Polestar 2 har en grundpris på 45.900 dollars.

Ydeevne

Hvis ydeevne er det, du leder efter, er Polestar 2 den bedre bil. Polestar 2 har to udstyrsvarianter med varierende ydeevne. Den første Polestar 2 leveres med en enkelt motor og har et forhjulstræk. Denne trim er ikke særlig kraftfuld, da den leverer maksimalt 231 hestekræfter og et drejningsmoment på 243 lb-ft.

Den anden Polestar 2-trim kommer med en dobbeltmotor og firehjulstræk. Den leverer også maksimalt 408 hestekræfter og 487 lb-punkts drejningsmoment. I modsætning til Polestar 2-varianten med en enkeltmotor med en acceleration på 7,0 sekunder fra 0 til 60, tager denne variant kun 4,5 sekunder til at accelerere fra 0 til 60.

Overraskende nok er Polestar 2-varianten med to motorer mere kraftfuld end BMW ix3. Dette skyldes, at BMW ix3 leveres med en enkelt motor, der leverer maksimalt 282 hestekræfter og kan accelerere fra 0 til 60 på kun 6,8 sekunder.

Rækkevidde

BMW ix3 har den bedre rækkevidde, da den kan køre op til 286 miles, mens Polestar 2 kun kan klare op til 270 miles. Polestar 2-varianten med dobbeltmotor har dog en endnu kortere rækkevidde på op til 249 miles, hvilket betyder, at batteriet vil blive endnu hurtigere opbrugt.

Batterikapacitet

Med hensyn til batterikapacitet kan BMW ix3 stadig prale af et kraftigt batteri, da dens batteripakke er kraftigere end Polestar 2’s batteri. BMW ix3’s batteripakke er et 80-kWh-batteri, mens Polestar 2’s batteri er et 78-kWh-batteri.

  BMW 3-serie Pålidelighed

FAQ

Er BMW ix3 med firehjulstræk eller baghjulstræk?

BMW ix3 er en baghjulstrukket bil. Dette er i modsætning til de fleste af dens konkurrenter med firehjulstræk. Derfor er BMW ix3 ikke en god SUV til off-road-aktiviteter, da den ikke har fremragende trækkraft som sin firehjulstrukne pendant. Baghjulstrækket gør den dog lettere, mere effektiv og mere økonomisk end sine AWD-konkurrenter.

Kan jeg bruge BMW ix3 til at trække en bil?

Ja, du kan godt bruge BMW ix3 til at trække en bil. Dens kapacitet er dog ikke tilstrækkelig, hvilket betyder, at du vil være begrænset af, hvad du kan trække. Denne fuldt elektriske SUV har en trækkraft på 1.653 pund, hvilket er ret lavt sammenlignet med andre elektriske SUV’er. Dette skyldes primært, at den mangler 4WD-funktioner.

Hvilken bil er hurtigere – BMW ix3 eller Polestar 2?

Polestar 2 er hurtigere end BMW ix3. BMW ix3 accelererer fra 0 til 60 på 6,8 sekunder, mens Polestar 2 accelererer fra 0 til 60 på 4,5 sekunder. Hvis du sammenligner den enkeltmotorede Polestar 2-trimning, bemærker du dog, at den er lidt langsommere end BMW ix3, da den tager 7 sekunder til at accelerere fra 0 til 60.

Med hensyn til hastighed er Polestar 2 stadig hurtigere end BMW ix3, da den har en tophastighed på 127 mph, mens BMW ix3 har en maksimal hastighed på 112 mph. På samme måde er Polestar 2 med enkeltmotor langsommere end BMW ix3 har den har en topfart på 100 mph.

Er Polestar 2 mere pålidelig end BMW ix3?

Dette er et meget udfordrende spørgsmål, da disse biler ikke er blevet testet af hverken NHTSA ELLER IIHS. Begge biler er dog fremstillet af pålidelige mærker og virker pålidelige. Ikke desto mindre har Polestar 2 haft nogle tilbagekaldelser på grund af en defekt inverter, hvilket gør BMW ix3 til en mere pålidelig bil i øjeblikket.

  Er en BMW hybrid det værd?

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Polestar 2 eller BMW ix3?

Polestar er Volvo’s præstationslinje. Når det kommer til reparation og vedligeholdelse, er Volvo’er generelt billigere at vedligeholde end BMW’er. Selv om begge biler er fuldt elektriske luksusbiler, vil det være meget billigere at vedligeholde en Polestar end at vedligeholde en BMW ix3.

Det skyldes, at BMW’er går hurtigere i stykker end Volvo’er. Derudover er reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne for BMW’er også højere sammenlignet med Volvo’er. Så Polestar 2 vil være meget billigere at vedligeholde i det lange løb.

Resumé

Efter at have kigget på sammenligningen mellem BMW ix3 og Polestar 2, overgår BMW ix3 Polestar 2 i mange kategorier. Først og fremmest er den mere avanceret, rummelig, praktisk, lettere at håndtere og dækker en bedre rækkevidde end Polestar 2.

Tværtimod er Polestar 2 bedst egnet til folk, der ønsker en hurtigere, sikrere og billigere fuldt elektrisk crossover liftback. Alt i alt er disse biler fremragende og vil reducere dine brændstofudgifter. Desuden er de miljøvenlige og kan rumme op til fem personer. I sidste ende er det bare et spørgsmål om valg og budget.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z