5 grunde til at købe en Hyundai Ioniq 5 og én grund til ikke at gøre det

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er en af de mest spændende elbiler, der er til salg i dag. Den har været på markedet i et år eller to nu, og det ser ud til, at den bliver ved med at tikke, for Hyundai kan ikke lave nok af dem. Der er mange grunde til, at Ioniq 5 er så god en bil, men i denne artikel vil vi opremse 5 grunde til at købe en Hyundai Ioniq 5 og én grund til ikke at gøre det.

Dette vil give dig en bedre forståelse af, hvor konkurrencedygtig Ioniq 5 virkelig er, og hvad du får for pengene i forhold til andre elbiler på markedet. Den første grund er prisen, da Ioniq 5 tilbyder en masse funktioner til en pris, der ikke er for svær at sluge. Den næste grund er baseret på praktiske forhold, da Ioniq 5 tilbyder masser af plads til dig, dine venner og din last.

Den tredje grund er rækkevidden, for du får masser af den. Den fjerde grund til, at du bør vælge Ioniq 5, er teknologien, da Ioniq 5 tilbyder stort set alt, hvad du kan forvente af en topmoderne EV. Den femte og sidste grund til, at du bør vælge Hyundai Ioniq 5, er dens omfattende garanti og store pålidelighed.

Alt er dog ikke så perfekt, som du gerne vil have det, da Ioniq 5 ikke er den eneste imponerende elbil på denne liste. Dette vil være grunden til, at det kan lade sig gøre at springe Ioniq 5 over og gå efter en af dens hårde konkurrenter.

Grund 1 til at købe Ioniq 5 – Prisfastsættelse

Hyundai Ioniq 5 fås i fire forskellige udstyrsniveauer. Entry-level SE Standard Range-modellen koster 40.000 dollars og har et 58 kWh-batteri. SE-, SEL- og Limited-udgaverne får alle det større 77kWh-batteri med 225 hk i stedet for de ret sølle 168 hk i SE-modellen. Du kan også vælge en AWD-topmodel med 320 hk i den øverste ende, som koster omkring 57.000 dollars.

  Hyundai Genesis - Almindelige problemer & fejl

Ioniq 5 er billigere end Ford Mustang EV og Kia EV6, men den er dyrere end VW ID.4.

Årsag 2 til at købe Ioniq 5 – Praktiskhed

Hyundai Ioniq 5 er designet til at være en familiebil, hvilket betyder, at den bør tilbyde en overflod af plads. Heldigvis er Ioniq 5 en af de mest praktiske biler i sit segment, da den tilbyder masser af sidde- og lasteplads, og fire voksne vil absolut ikke have problemer på langdistancerejser.

Ioniq 5 ligner måske en hatchback på billederne, men den er faktisk længere end den 4-dørs Ford Bronco og kun 15 millimeter kortere end Chevy Equinox. Det maksimale lastrum er angivet til 27,2 kubikfod, som kan udvides til næsten 60 kubikfod med bagsæderne nedklappet. Desuden får den også et bagagerum foran.

Grund 3 til at købe Ioniq 5 – Rækkevidde

Det mest bekymrende aspekt ved at eje en elbil er nok rækkeviddeangst. Fordi de fleste af disse biler ikke tilbyder den samme rækkevidde som lignende modeller med forbrændingsmotor, kan folk, der skifter til elbiler, føle sig lidt bekymrede. Heldigvis tilbyder Ioniq 5 en rækkevidde på op til 303 miles, hvis du vælger den langtrækkende 77kWh-model med enkeltmotor.

Ioniq 5 på begynderniveau kan klare omkring 220 miles, hvilket begge er fremragende i betragtning af bilens pris.

Grund 4 til at købe Ioniq 5 – Teknologi

Moderne EV’er skal være fyldt med teknologi til randen, ellers bliver de ikke så spændende, som de kan være. Heldigvis byder Ioniq 5 på mange smarte festtricks, der både vil højne din komfort og gøre din køreoplevelse meget mere underholdende. Den øverste Limited-version tilbyder et fuldt tilbagelænbart førersæde, en 800-volts arkitektur, en maksimal 350 kW DC hurtigopladning og V2L-opladning.

  Er Hyundai Nexo en god bil?

Desuden får Ioniq 5 også et avanceret HUD, fjernbetjent parkeringsassistent, interessante afslapningslyde fra naturen, en hurtig og responsiv infotainmentskærm og et cool pixeleret udvendigt design.

Grund 5 til at købe Ioniq 5 – Garanti

Som kommende kunde vil du måske sætte mest pris på dette afsnit af artiklen, fordi Ioniq 5 leveres med en 10-årig/100k miles drivlinegaranti, hvilket er en opgradering i forhold til den 8-årige garanti, der findes på de fleste elbiler i dag. Den grundlæggende Ioniq 5 garanti er 5 år/60k miles garanti, hvilket også er bedre end de fleste EV’er derude.

Årsag til IKKE at købe Ioniq 5 – Konkurrencen

Hvis Ioniq 5 skulle eksistere i en verden, hvor Tesla Model 3 ikke eksisterede, ville jeg anbefale at købe den uden tøven. Men Model 3 er hurtigere, mere adræt, håndterer bedre, er mere eftertragtet, har et mere avanceret adaptivt fartpilot-system, kommer med mere teknologi og giver dig mulighed for at bruge Teslas supercharger-netværk.

Selv om Ioniq 5 uden tvivl er mere komfortabel og har mere plads, er Tesla Model 3 alt i alt meget nemmere at leve med.

FAQ-afsnit

Hvor lang er ventetiden på Hyundai Ioniq 5?

Vi har allerede nævnt, at Ioniq 5 er en enormt populær bil, hvilket betyder, at tilgængeligheden måske ikke er så god, som du gerne vil have den. Ifølge velrenommerede kilder er ventelisten på en helt ny Ioniq 5 på omkring 8-12 måneder, men den kan også forlænges til 18 måneder i visse situationer.

  Hyundai i10 vs Opel Corsa - Hvilken er bedst?

Det er lang tid at vente på en bil, der lover high-end teknologi, da mange kommende EV’er i de næste halvandet år sandsynligvis vil være bedre.

Hvad er den bedste Hyundai Ioniq 5-model at købe?

Den bedste Hyundai Ioniq 5-model at købe er sandsynligvis den mellemste SEL-model med sit større 77 kWh-batteri og en enkeltmotorkonfiguration, der giver dig maksimalt 303 miles på en fuld opladning. Hvis du vælger en Ioniq 5 med to motorer, får du mere kraft, men det koster dig langt flere penge og vil forkorte din maksimale rækkevidde.

Er Hyundai Ioniq 5 det værd?

Ja, det er den. Hyundai Ioniq 5 er en virkelig konkurrencedygtig bil, da den giver en god allround-oplevelse for både familier og enkeltpersoner. Med et flot ydre, masser af rækkevidde og god teknologi er Ioniq 5 bestemt pengene værd.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z