Hyundai i10 vs Opel Corsa – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i10 en god bil?

Ikke alle mennesker elsker kompaktbiler, men ingen kan benægte, at kompaktbiler ikke giver mening økonomisk. De har tendens til at være billigere at købe, billigere at køre, billigere at tanke og billigere at reparere, hvis noget går galt. De er virkelig nemme at køre, nemme at se ud af, og de er lavet for at være enkle. De bruges mest til intercitykørsel, men kan også sagtens klare langdistanceruter.

Hyundai i10 kom første gang på markedet tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer. Den seneste i10 blev introduceret til modelåret 2019/2020, og den følger Hyundais nyere designsprog, der dog ser lidt mere mindeværdig ud både indvendigt og udvendigt. Som sådan er den nuværende i10 en ret populær bil i dette segment af en række forskellige årsager.

På den anden side har Opel Corsa eksisteret siden 1982, og der er 6 forskellige generationer af den. Den nyeste Corsa blev også introduceret til modelåret 2019/2020, hvilket betyder, at disse to er af samme alder. Så, Hyundai i10 vs Opel Corsa – Hvilken er bedst?

Vi kan allerede nu sige, at det bliver en tæt kamp, da begge disse biler tilbyder en ret velafrundet oplevelse. Begge kommer med effektive, sofistikerede og langtidsholdbare motorer, et moderne designsprog indvendigt og udvendigt og er pålidelige. Men hvis du vil finde ud af, hvorfor den ene er bedre end den anden, skal du sørge for at læse denne artikel.

Hyundai i10

Hyundai i10 bliver mest købt af folk, der bor i overfyldte europæiske og asiatiske bygader. Når det kommer til motorvalg, fås i10 med enten en 1,0L 3-cylindret motor med 67 hk eller 100 hk eller en større 1,2L 4-cylindret motor med henholdsvis omkring 87 hk. Alle tilgængelige i10-motorer er udelukkende benzindrevne, hvilket betyder, at der endnu ikke findes nogen diesel- eller hybridvarianter.

  Hyundai Accent Pålidelighed

Alle i10-modeller leveres med et permanent FWD-system. En manuel er standard, mens en automatisk er tilgængelig som ekstraudstyr. Det udvendige design er meget bedre med den nyeste generation af i10 takket være bedre udseende lys og mere spændende farvevalg. Interiøret er velindrettet, men ikke noget særligt.

Der, hvor i10 tager kagen, er pålideligheden, da den er en af de mest pålidelige subkompakte hatchbacks på markedet. Værdierne for brugt i10 er stærke, mens køreoplevelsen ikke kommer til at imponere eller fornærme nogen.
Praktiskheden er på niveau med de fleste biler fra dette segment, hvilket betyder, at i10 ikke er designet til at transportere folk så ofte.

Opel Corsa

Opel/Vauxhall Corsa starter ved et par tusinde kroner mere end i10, hvilket betyder, at den også burde tilbyde mere. Motormæssigt tilbyder Corsa mere, fordi den leveres med en 1,2L 3-cylindret motor, der enten yder 75 hk, 100 hk eller endda 130 hk med turbomodellen. Den fås også med en 1,5L 4-cylindret dieselmotor med 4 cylindre, der yder 102 hk, og en Corse-e elmodel, der har et batteri på 50 kW og 136 hk.

FWD er den eneste mulighed for drivlinje til Corsa, en manuel gearkasse er standard, mens en automatisk gearkasse også er tilgængelig. Designmæssigt ser den nyeste Opel Corsa virkelig cool ud, især med sorte trimpakker og en flot kontrastfarve. Interiøret er relativt nøgternt, men tilpas moderne og veludstyret med alt, hvad du har brug for.

  Er Hyundai Equus en god bil?

Pålideligheden er ikke den bedste, især ikke sammenlignet med i10, som formår at være en af, hvis ikke den mest pålidelige bil i dette segment. 2. håndværdierne er stærke, fordi mange mennesker er interesserede i at købe den nyeste generation af Corsa’en. Køreoplevelsen er meget mere spændende end med i10, da Corsa’en føles mere dynamisk.

Den praktiske funktionalitet er også på niveau med resten af segmentet, men den er dog mindre god end i10 på mange områder, f.eks. med hensyn til plads på bagsædet.

Bedømmelse – Det er en tegnet

Vi har ikke valgt en vinder i denne test, fordi begge har meget at byde på. Til at begynde med er i10 billigere, den er billigere i drift, den er langt mere pålidelig og mere praktisk. På den anden side er Corsa’en mere spændende at køre, har bedre motorer, ser velsagtens bedre ud og er lidt mere effektiv.

Du kan også få Corsa med en elmotor og med en dieselmotor, som begge ikke findes under i10’erens motorhjelm. Corsa føles mere spændende at køre takket være mere spændende motorer og bedre køreegenskaber, men i10 føles en smule mere komfortabel og lettere at køre.

I10 har også bedre udsyn hele vejen rundt, og den leveres med bedre sikkerhedsfunktioner fra fabrikken. Alt i alt er begge disse biler gode, hvilket betyder, at du ikke rigtig kan træffe et forkert valg med nogen af dem.

FAQ-afsnit

Er Opel det samme som Vauxhall og Buick?

Opel er et årtier gammelt tysk bilmærke til overkommelige priser med en lang tradition for at lave alle slags biler, fra mini hatchbacks, store sedans, SUV’er og endda pickup trucks, Opel er et ret velkendt europæisk mærke. Vauxhall er et britisk mærke, men alle Vauxhall-biler er i det væsentlige rebadget Opel-biler, da det også har været tilfældet i årtier.

  Hyundai Kona - Almindelige problemer & fejl

Buick var på den anden side stort set det samme som Vauxhall, men i 2017 blev Buick frigjort, og de begyndte at lave deres egne biler med deres eget designsprog, hvilket betyder, at Buick ikke er det samme som Opel, ikke længere i hvert fald.

Er Hyundai i10 mere sikker end Opel Corsa?

Begge disse biler er sikre, hvilket betyder, at sikkerhed ikke er et problem. Dog får i10 en bedre palet af sikkerhedssystemer direkte fra fabrikken i modsætning til Corsa, som kun får det absolutte minimum. Men hvis du vil have disse to så sikre som muligt, skal du betale mange penge for ekstraudstyrs sikkerhedsfunktioner.

Hvorfor fås Hyundai i10 og Opel Corsa ikke i USA?

Kompakte hatchbacks og kompakte biler generelt er ikke så populære i USA, hvilket er grunden til, at du ikke kan købe en Hyundai i10 eller en Opel Corsa i USA. De er aldrig blevet tilbudt i USA og vil sandsynligvis aldrig blive tilbudt, da amerikanske kunder simpelthen ikke er interesserede nok i at købe så små biler som disse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z