Hyundai Ioniq 5 vs Audi Q4 E Tron – Hvilken er bedst?

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Med elbilernes æra, der langsomt finder sted, er de fleste prominente bilproducenter opsat på at komme med deres egne elbiler og gøre dem så konkurrencedygtige som muligt. High-end premium mærker som Mercedes, Audi, BMW, Jaguar og mange andre håber at oversvømme premium elbilsegmentet, mens mærker som Hyundai, Kia, Mazda og Honda forsøger at gå efter segmentet for overkommelige biler.

Disse nyeste elbiler er dog kendt for at udviske grænserne mellem premium og “overkommelig”, fordi elbilteknologien bare er alt for frisk, og mange premium-bilproducenter simpelthen ikke har den nødvendige erfaring og de nødvendige penge til at lave premium-produkter, der virkelig føles mere premium end mange modeller fra billigere mærker.

Dette er stort set historien her med Hyundai Ioniq 5 og Audi Q4 E Tron, hvor den billigere elbil forsøger at konkurrere med den dyrere elbil. Så, Hyundai Ioniq 5 vs Audi Q4 E Tron – Hvilken er bedst? Vi vil sige, at denne sammenligning ikke er så logisk, som man skulle tro. Begge kommer med to batteristørrelser med samme effekt.

Designet er op til den personlige smag, og Audi følger faktisk sit velkendte tech-drevne designsprog, mens Hyundai Ioniq 5 tager et helt andet skridt end resten af Hyundai-familien. Praktiskheden er en ensidig historie, mens pålideligheden også er ensidig.

Hyundai Ioniq 5

Startprisen for Hyundai Ioniq 5 ligger på omkring 42.000 kroner, hvilket er under hvad du ville betale for en premium elbil. Du kan vælge mellem et mindre 58 kWh-batteri, der giver enten 170 hk eller 235 hk, alt efter om du ønsker baghjulstræk eller AWD. Det andet valg er det større 78kWh-batteri med enten 217hk eller 306hk, afhængigt af om du ønsker baghjulstræk eller AWD.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q3

Den maksimale rækkevidde, du kan få fra Ioniq 5, er ca. 303 miles, mens hurtig DC-opladning er begrænset til 350 kW, men mange ejere oplyser, at den “virkelige” opladningshastighed er omkring 230 kW. Dette skulle i teorien være nok til at lade Ioniq 5 op fra 0 % til 80 % på kun 18 minutter.

Designmæssigt ser Ioniq 5 helt anderledes ud end alle andre Hyundai-modeller derude, og de fleste er enige om, at Ioniq 5 ser rigtig godt ud. Interiøret er også velindrettet, da Ioniq 5 får alt, hvad du ønsker. Pålideligheden er 72/100 fra J.D. Power, hvilket gør den god, men ikke den bedste.
Praktiskheden er fremragende for segmentet, da Ioniq 5 har en lang akselafstand, hvilket igen giver masser af siddeplads. Oversigtsforholdene er rigtig gode, og bagagerummet er rigtig stort.

Audi Q4 E Tron

Audi Q4 E Tron starter ved 54.000 dollars, hvilket er noget af en prisstigning i forhold til Ioniq 5. For denne pris får du 55kW-modellen med 170 hk. Hvis du vil have noget mere, skal du opgradere til 82kWh-batteriet, som giver enten 204hk, 265hk eller 299hk max. Q4 E Tron skulle kunne køre omkring 320 miles på en fuld opladning, hvilket er lidt bedre end Ioniq 5.

Når det kommer til opladningshastigheder, kan Q4 E Tron klare opladningshastigheder på op til 125 kW, mens de fleste modeller kun kan klare 100 kW. Det betyder, at 0-80 % tager næsten 40 minutter, hvilket er meget værre sammenlignet med Ioniq 5. Q4 ser futuristisk og virkelig attraktiv ud, som det er tilfældet med alle Audi-modeller.

  Audi TT RS - Almindelige problemer & fejl

Man kan se, at Q4 deler understellet med sin billigere bror, VW .ID4. Interiøret er pænt indrettet og futuristisk, men lidt for plastikagtigt for en Audi. J.D. Power har endnu ikke vurderet Q4 E Tron for pålidelighed, men det ser ud til, at Q4 E Tron er en ret problematisk bil på de fleste tidspunkter. Praktiskheden er okay, men Q4 E Tron er ikke den bedste i noget som helst.

Bedømmelse – Hyundai Ioniq 5 er bedre

Lad os se det i øjnene, Audi Q4 E Tron er bare en omlakeret version af den 15.000 kroner billigere VW .ID4, og .ID4 kan alligevel ikke matche Ioniq 5. Q4 E Tron er meget dårligere, når det gælder de maksimale opladningshastigheder, den er meget dårligere, når det gælder priserne, og den er meget dårligere, når det gælder praktiske egenskaber og indvendig plads.

Audi er nødt til at genoverveje deres mindre elbilsudbud, for de er slet ikke konkurrencedygtige. En maks. opladningshastighed på 100 kW for en bil til over 50.000 kr. er latterligt. Det er ret tydeligt, at Audi forsøger at være konkurrencedygtig i den højere ende af markedet med E Tron GT, men modeller som disse kan kun ødelægge Audis omdømme som et teknologidrevet firma.

FAQ-afsnit

Er Hyundai Ioniq 5 mere sikker end Audi Q4 E Tron?

Når det kommer til sikkerhed, kan vi nemt sige, at begge er mere end gode nok. Audi er et mærke, der er kendt for at lave ekstremt sikre biler, og Hyundai er ikke anderledes. Som sådan kan du forvente en ægte 5-stjernet præstation i tilfælde af en ulykke.

  Er Hyundai Nexo en god bil?

Når det kommer til avancerede aktive sikkerhedssystemer, vil Audi have dig til at betale mange penge for nogle funktioner, der burde være standard, mens Ioniq 5 kan have problemer med visse sikkerhedssystemer, især når det kommer til, hvor aggressiv og assertiv vognbaneassistenten kan blive.

Er Hyundai Ioniq 5 et bedre køb end Audi Q4 E Tron?

Ja, det er den. For en pris, der svarer til prisen for en Q4 E Tron på begynderniveau, kan du få en grundigt udrustet Ioniq 5, der altid vil føles som en overlegen bil. Dette afspejler sig også i brugtbilsværdierne, fordi Ioniq 5 afskriver meget langsommere sammenlignet med Q4 E Tron.

Er Hyundai Ioniq 5 mere effektiv end Audi Q4 E Tron?

Hyundai siger, at Ioniq 5 vil give 127 MPGe i byen og 94 MPGe på motorvejen. Audi siger, at Q4 E TRON er god for 78MPGe i byen og 77MPGe på motorvejen, hvilket er meget dårligere end Ioniq 5. Dette bekræfter blot endnu en gang, at Ioniq 5 er en langt bedre pakke samlet set.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z