Audi TT RS – Almindelige problemer & fejl

Audi TT RS - Almindelige problemer & fejl

Audi TT RS er en 2-dørs sportscoupé/roadster til dem, der kan lide Audi TT, men som ønsker en mere spændende køreoplevelse. TT RS har en ikonisk Audi 2,5L 5-cylindret motor, der både kører godt og lyder godt. Som sådan er TT RS det sande flagskib i TT-serien, og den byder på en hel del for pengene.

Det giver kun mening, hvis du er typen, der kan lide den slags biler. TT er ikke den mest rummelige eller den mest luksuriøse bil, du kan få for pengene. Men hvis du er ude efter en fornuftig kombination af ydeevne og luksuriøs kompaktbil, er TT RS lidt af en klasseleder i den henseende.

Når det gælder pålidelighed, er TT RS ikke perfekt, men det er tilfældet med 99 % af alle biler derude. De mest almindelige TT RS-problemer er relateret til motoren, et højt olieforbrug, transmissionen, elektronikken og udstyret.

Hvis du vedligeholder bilen tilstrækkeligt, og du skifter alle væsker, når det er nødvendigt, bør den kunne holde i lang tid. Hvis du køber et brugt eksemplar, skal du sørge for at foretage en grundig inspektion før købet, da du ikke ønsker at risikere det med en så målrettet performancebil.

Audi TT RS – Motorproblemer

Den 5-cylindrede Audi TT RS-motor ser ud til at være ret pålidelig for det meste, og det er derfor, at så mange mennesker er opsat på at tuner den. Der findes mange TT RS-eksemplarer med op til 600 hk, hvilket gør disse små 2-dørs coupéer lige så hurtige som nogle hyperbiler. Sørg dog for at kontrollere motorophængene, hvis du er ude efter et brugt eksemplar, da disse kan blive slidt med tiden.

  Hyppige problemer med Audi Q5

Nogle ejere har rapporteret om, at motoren lider under, at flapskruer løsner sig og trænger ind i motoren. Dette er for det meste forbundet med Mk2 TT RS-modeller, mens nyere modeller synes at være meget bedre. Endelig har ejere også rapporteret om problemer med tændingsspoler, men det ser ud til, at de heller ikke er så almindelige på nyere modeller.

Audi TT RS – Problemer med olieforbrug

Audi TT RS og mange andre benzindrevne Audi-modeller er kendt for at bruge olie som ingen andre. Nogle siger, at dette er normalt, men det er det ikke, da der er mange biler med tre gange så meget ydelse som TT RS, som ikke lider af disse problemer. Audi siger, at dette er “normalt” for performancebiler, men det er næppe tilfældet.

Derfor skal du, hvis du er ude efter en brugt TT RS, sørge for at spørge ejerne om bilens olieforbrug. Hvis du kigger på et eksemplar, der godt kan lide at brænde lidt for meget olie, bør du tage den med til en Audi-forhandler og kræve, at de løser problemet for dig, især hvis bilen er under garanti. Ellers kan du fylde olie på oftere end anbefalet.

Audi TT RS – Problemer med gearkassen

TT RS leveres med en 7-trins Audi S-Tronic gearkasse med dobbeltkobling, som passer rigtig godt til TT RS’s karakter. Det er rigtigt, at mange savner en manuel gearkasse i TT’en, men S-Tronic er hurtigere end selv de dygtigste racerkørere med en manuel gearkasse. S-Tronic fungerer fint for det meste, men der er nogle problemer, der skal nævnes.

  Audi vs Toyota pålidelighed - hvilken er bedst?

For det første kan gearkassen blive klodset og tøvende, især når der lægges i bakgear. Andre problemer omfatter langsomme nedgearinger og at bilen er nervøs ved lavere hastigheder. Dette kan være et problem, hvis du forsøger at manøvrere langsomt.

Audi TT RS – Elektriske problemer

Elektriske problemer er almindelige med brugte Audi-modeller, da disse biler normalt er fyldt med teknologi. De mest almindelige elektriske problemer er forbundet med det virtuelle cockpit/analoge måleapparater, som enten kan fryse, gå i tomgang eller give dig forkerte oplysninger.

Andre elektriske problemer omfatter defekte regulatorer til elruder, defekte udvendige lygter og problemer med indvendige kontakter.

Audi TT RS – Udstyrsproblemer

TT RS lider også nogle gange af udstyrsrelaterede problemer såsom utætte soltage, problemer med det elektriske tag og problemer med den forreste bagagerumslås, der går i stykker. Andre udstyrsrelaterede problemer omfatter problemer med bagspoileren og slappe sportssæder, som har en tendens til at blive slidt meget tidligt i bilens levetid.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Audi TT RS?

Hvis du kan lide kompakte præstationsbiler, bør TT RS helt sikkert være på din radar. Det betyder, at der ikke er ret mange biler, der kan konkurrere med TT RS, undtagen måske BMW M2. Mange performance-entusiaster derude anser disse to for at være de mest køreorienterede Audi RS- og BMW M-modeller, hvilket bestemt er en stor ros.

Som sådan, hvis du elsker disse typer biler, skal du sørge for at overveje TT RS. Hvis du på den anden side slet ikke kan lide kompakte biler, er TT RS helt sikkert en bil, du bør springe over.

  Audi Q7 - Alt, hvad du behøver at vide

Er Audi TT RS en baby Audi R8?

Audi TT RS kan ses som en babyudgave af Audis flagskibssuperbil, R8. De to ligner hinanden i designet, men TT er en lidt mindre bil. Desuden har R8 en V8 med naturlig indsugning, mens TT RS bruger en 5-cylindret motor, der føles og lyder som en baby R8.

Du vil ikke kunne konkurrere med en R8, men du vil helt sikkert mærke, hvad en R8 kan give, hvis du vælger TT RS.

Er Audi TT RS på vej ud af produktion?

Audi TT RS udgår af produktion, som det er tilfældet med alle andre Audi TT-modeller. Audi siger, at de vil erstatte den med noget større, mere følelsesladet og med fire døre. Det er sandt, at 2-dørs kompakte performancebiler er ved at gå af mode, og det minder salgslisterne bestemt om.

Som sådan er det et godt tidspunkt at gå efter en Audi TT RS, da TT RS sandsynligvis vil holde sin værdi rigtig godt på grund af den 5-cylindrede motor og det faktum, at TT helt udgår af produktion.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z