Audi Q7 – Alt, hvad du behøver at vide

Audi Q7

Audi Q7 er den største familie-SUV fra Audi, der kan rumme op til syv personer på én gang. Det betyder, at Q7 primært er målrettet mod familiebrug. Q7 er dog ikke lige så stor som BMW X7 eller Mercedes GLS, Q7 minder mere om GLE og X5, men med mulighed for at gå til en syvpersoners konfiguration.

Q7 fås med et par forskellige motorvalg, som også omfatter et par hybridbiler. Alle Q7-modeller leveres med Audi’s Quattro AWD-system, Tiptronic 8-trins gearkasse og masser af standardudstyr. Q7 er virkelig en af de bedste Audi SUV’er, du kan købe, og den eneste Audi SUV, der kan konkurrere med Q7, er Q8.

Designmæssigt ser den første generation af Q7 flot ud, mens den postfaceliftede 1. generation af Q7 nok er den flotteste Audi Q7 til dato. Den nye Audi Q7 er ikke ligefrem smuk, men den 2. generations post-facelift-model gør denne luksusskibskurv pænere. Interiørmæssigt er 1. generations Q7 nu gammel, mens den nuværende også er begyndt at vise sin alder en smule.

Q7 er en rimelig pålidelig bil, især den nuværende generation af Q7, som synes at overgå de fleste af sine rivaler, når det gælder pålidelighed. Rent praktisk er Q7 så god som en bil kan blive med syv sæder og masser af lastrum uden at hæmme det gode udsyn til alle sider.

Audi Q7 – Drivlinjen

  1. generation af Q7 fås med et par forskellige motorer, der starter med den 6-cylindrede 3,0L TFSI-motor med 272 hk eller med 333 hk. Nogle markeder har også fået 3,6L Q7 med 280 hk, mens den eneste 8-cylindrede model er 4,2L V8 med 350 hk. Den første generation af Q7 fås også med et utal af dieselmotorer, og V12 6.0L dieselmotoren med 500 hk er den mest vanvittige Audi-motor nogensinde.
  Bedste 5w40 syntetisk olie til audi

Den nye Audi Q7-serie starter også med 3.0L V6’eren, men med 333 hk som standard. Modellen efter faceliftet hæver denne ydelse til 340 hk, mens den øverste SQ7-model bruger en 4,0L twin-turbo V8 med 507 hk. Den nuværende Q7 fås også med et par dieselmotorer og med to 3,0L V6-hybridmotorer.

Som nævnt i begyndelsen bruger den første generation af Q7 en 8-trins Tiptronic-gearkasse, mens de nyere også bruger en 8-trins Tiptronic, men en der er både bedre og mere sofistikeret. Alle Q7-modeller kommer med Audi Quattro AWD, og alle kan køre i terræn.

Hvad angår effektivitet, er Q7 en stor SUV, hvilket betyder, at den ikke er den mest effektive. Den mindst effektive Q7 er 4,2L V8’eren, mens den nyere 3,0L hybridbil er den mest effektive med en maksimal MPG på op til 84MPG.

Audi Q7 – Design og chassis

Den allerførste generation af Q7 er nu en ret gammel bil, hvilket betyder, at det kan ses. Men den postfaceliftede 1. generation af Q7 med de vigtige LED-lys er efter min mening den flotteste Audi SUV til dato. Anden generation af Q7 debuterede med et meget mere kantet design, som ikke klarede sig så godt, mens den nu post-faceliftede 2. generation af Q7 ser meget bedre ud.

Interiørmæssigt ser alle 1. generations Q7-modeller nu forældede ud, da interiørdesignet er baseret på C6 Audi A6. 2. generation af Audi Q7 ser flot ud, især hvis den er udstyret i høj grad. Men Q7’eren efter faceliftet ser helt klart mest futuristisk og bedst ud.

  Audi vs Hyundai pålidelighed - Hvilken er bedre

Hvad angår tuning af chassis og affjedring, sigter Q7 efter en klar vægt på komfort og finesse. Det er en stor SUV, og det er ret tydeligt bag rattet, uanset om du vælger SQ7 eller ej.

Audi Q7 pålidelighed og almindelige problemer

Den 1. generation af Q7 er ikke den mest pålidelige bil derude, især fordi den koster en masse penge at vedligeholde. De tidlige modeller af 2. generation klarede sig heller ikke fantastisk, men Audi Q7 efter faceliftet (den nuværende) er meget bedre. Så meget, at den slår de fleste af sine rivaler, når det gælder pålidelighed.

De mest almindelige problemer med Q7 er forbundet med brændstoftankens tryksætning, klokkesensoren, tændspoler og tændrør, problemer med timingkæden og slidte CV-støvler. De fleste af disse er ganske vist mekaniske, men de er ikke så almindelige med den nuværende Q7, som de var engang.

Audi Q7 værdi og praktisk anvendelighed

Audi Q7 har en tendens til at koste mellem 15.000 og 90.000 kroner afhængigt af model, stand og kilometertal. Q7 byder på en hel del funktioner og er en ægte luksus-SUV. Rent praktisk er Q7 så god som biler kan blive, da den både er rummelig indvendigt og har et stort lastrum.

FAQ sektion

Skal jeg købe Audi Q7?

Det afhænger af, hvad du har brug for, og hvad du ønsker af en bil. Hvis du kan lide at forkæle dig selv med biler af den øverste klasse, og hvis du ikke har noget imod at bruge de ekstra penge, er den nuværende generation af Q7 en af de bedste mellemstore til store luksus-SUV’er, du kan købe lige nu.

  Hvad er bedre S-Tronic eller Tiptronic?

Hvis du bare vil have plads og komfort uden at bruge store summer, er en brugt Q7 også en god idé. Du skal dog huske på, at biler som disse har en tendens til at blive hurtigt nedskrevet, samtidig med at de også koster mange penge at vedligeholde.

Er Audi Q7 sikker?

Audi Q7 opnår en stjerne 5-stjernet sikkerhedsklassificering i alle troværdige organisationer, hvilket betyder, at den faktisk er sikker. Det er værd at nævne, at du skal bruge ekstra penge på forskellige muligheder, hvis du vil have det højeste sikkerhedsniveau.

Det betyder, at Q7 ikke leveres som standard med alle de sikkerhedsmæssige klokker og fløjter, og at disse også koster en hel del penge.

Er Audi Q7 god til offroad?

Audi Q7 er positioneret som en luksus familie-SUV, hvilket betyder, at den ikke er en Jeep Wrangler. Det betyder ikke, at Q7 ikke er i stand til at klare udfordrende terræn, men snarere at du har bedre muligheder i dette prispunkt.

Hvis du blot ønsker en bil, der kan klare alt på vejen og samtidig kan klare let til moderat terrænkørsel, så er Q7 faktisk et godt valg.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z