2024 Hyundai Ioniq 7 – Hvad du kan se frem til

2024 Hyundai Ioniq 7

Hyundai Ioniq 7 bliver den tredje Ioniq-model, der kommer ud, hvilket skulle lukke den første æra af fuldt elektrificerede Ioniq-modeller. Det bliver en mellemstor elektrisk SUV, der skulle være den mest futuristiske serieproduktionsbil, som Hyundai nogensinde har lavet. Ioniq 5 har været ude i et stykke tid, og Ioniq 6 kommer på markedet om få måneder.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om Hyundai Ioniq 7 fra 2024 – Hvad du kan se frem til, og hvad du kan forvente af en af de allerførste opnåelige mellemstore elektriske SUV’er, der helt sikkert bliver en succes, hvis de to første Ioniq-modeller er noget at gå efter. Ioniq 5 er dog planlagt til at blive afsløret engang i 2023, mens salget ikke går i gang før om et år mere.

Det betyder, at 2024 sandsynligvis er året, hvor disse begynder at komme ud til kunderne. Der er ikke rigtig mange data om Ioniq 7 på nuværende tidspunkt, men vi har samlet så mange oplysninger som muligt i en enkelt artikel, så du kan få en bedre forståelse for, hvad du kan forvente.

Alt i alt bliver Ioniq 7 helt sikkert en god bil, hvis disse første prognoser er korrekte. Som sådan har du en masse at se frem til.

Hyundai Ioniq 7 – Størrelse og platform

Hyundai Ioniq 7 siges at være en mellemstor familie-SUV, men den kommer til at kunne fås med op til syv sæder. Det betyder, at Hyundai satser på en imponerende pladsforvaltning, hvor de ikke behøver at lave en kæmpestor SUV for at få plads til 7 personer. Som sådan vil Ioniq 7 sandsynligvis blive en elektrificeret konkurrent til den eksisterende Hyundai Palisade.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Pålidelighed

Ioniq 7 er baseret på Hyundais E-GMP-platform, som tilbyder en 800-volts batteriinfrastruktur, der håndterer varme og stress bedre end det normale 400-volts system, der findes i de fleste biler i dag. Det betyder også, at Ioniq 7 skulle få den maksimale DC-snelladningshastighed på 350 kW, som kan oplade eksisterende E-GMP-modeller på mindre end 20 minutter.

Hyundai Ioniq 7 – Design og særlige funktioner

Når det kommer til det ydre design, siges Ioniq 7 at se meget tæt på det eksisterende Ioniq 7 koncept, men som vi alle ved, ender konceptbiler aldrig rigtig på vejene, hvilket også var tilfældet med Ioniq 5 og Ioniq 6. Hvorom alting er, så er Ioniq 7-konceptet ikke så radikalt som de to tidligere konceptbiler var, så der er en chance for, at den rigtige Ioniq 7 ikke bliver alt for anderledes.

Ioniq 7 kommer til at have mere end 700 parametriske pixels, som bl.a. vil vise dig opladningstilstanden udefra og vil også udgøre bilens udvendige belysning. Ioniq 7 siges også at have næste generation af indvendig ambient belysning, brug af avancerede og genbrugte materialer overalt og e-ASD, som står for elektrisk aktivt lyddesign.

Hyundai Ioniq 7 – Specifikationer

Husk på, at disse specifikationer endnu ikke er sat i sten, hvilket betyder, at der er en stor chance for, at nogle af disse vil ændre sig hen ad vejen. De fleste vil dog sandsynligvis forblive de samme. Ioniq 7 bliver sandsynligvis omkring 196 tommer i længden og omkring 82 tommer i bredden og 70 tommer i højden med en akselafstand på 126 tommer.

  Hyundai i10 vs Opel Corsa - Hvilken er bedst?

Det forventes, at Ioniq 7 vil kunne fås med både FWD og AWD for topspec-modellerne. Top-end batteriet vil sandsynligvis være på over 100 kW, effekten vil være på over 300 hk, og EPA’s estimerede rækkevidde forventes at ligge på 300 miles +. Vi har allerede nævnt, at Ioniq 7 har en 800-volts arkitektur og en hurtigopladning på 350 kW.

Hyundai Ioniq 7 – Avanceret teknologi

Når det kommer til autonom kørsel, vil Ioniq 7 sandsynligvis bygge videre på den eksisterende teknologi, der findes i Ioniq 5 og Ioniq 6. Det betyder, at den vil få et autonominiveau på niveau 3, hvilket skulle gøre den i stand til at “styre sikkerhedsfunktioner under visse forhold, men føreren forventes at tage over, når han/hun bliver advaret”.

Den autonome RSPA2-parkeringspilotfunktion vil sandsynligvis også få sin debut med Ioniq 7, hvilket betyder fjernparkering. Et nyt infotainmentsystem vil sandsynligvis også få sin debut med Ioniq 7 og en ny “digital nøgle” også. Ioniq 7 skulle også kunne forsyne eksterne enheder med strøm, selv dit hus, som det er tilfældet med Ford F150 Lighting.

FAQ-afsnit

Kommer Hyundai Ioniq 7 med gratis opladning?

Hyundai USA har oplyst, at kunderne af Hyundai Ioniq 7 vil få en særlig aftale, der gør det muligt for dem at oplade deres Ioniq 7-modeller gratis i op til to år ved hjælp af Electrify America-opladninger. Det siges, at dine opladningssessioner vil være begrænset til 30 minutter ad gangen, hvilket er nok til at oplade dit batteri op til 80 % med en 350 kW-oplader.

  Hyundai Sonata - Almindelige problemer & fejl

Hvor meget kommer Hyundai Ioniq 7 til at koste?

Der er få eller ingen data om, hvor meget Ioniq 7 kommer til at koste, når den ender med at rulle ud af fabrikken, men nogle estimater placerer Ioniq 7’s startpris på omkring 55.000 dollars. Det er et stort skridt op fra selv den topspecificerede Hyundai Palisade, som koster under 50.000 dollars fra ny.

Vil Hyundai tilbyde Hyundai Ioniq 7 “N”?

Hyundai Ioniq 7 N kommer sandsynligvis til at være tilgængelig engang efter den første lancering af Hyundai Ioniq 7. N-modellen skulle have op til 500 hk, da det er tilfældet med den kommende Hyundai Ioniq 6 N og den eksisterende Kia EV6 GT. Dette er dog endnu ikke 100% bekræftet, så vi må vente og se.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z