2024 Mercedes-Benz EQG – Hvad vi kan se frem til

2024 Mercedes-Benz EQG

Mercedes Benz G-klassen, eller som den almindeligvis kaldes – G-vognen, får snart sin elektriske fætter i form af Mercedes-Benz EQG. EQG kommer til at følge op på en hel del Mercedes elektriske SUV’er, der allerede er tilgængelige. EQG bliver en ægte Mercedes G Wagon, men med batterier i stedet for benzin.

G-klassen blev først bestilt til at være et militær køretøj, men blev senere vedtaget til vejen, da Mercedes så potentialet i, hvad G-klassen kan blive. Det samme kan siges om Land Rover Defender, som også blev offentliggjort og blev utrolig populær blandt ejere af utility-baserede køretøjer. G-klassen gik dog et skridt videre og blev kendt som Mercedes-Benz luksusbil for de rige.

Det er det, som EQQ er mest interesseret i at blive, og det er tydeligt i det øjeblik, man lægger øjnene på den. Mercedes har dog sagt, at EQG også vil forblive tro mod sine rødder, da den både bliver en offroader og en luksus-SUV.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om Mercedes-Benz EQS 2023 – Hvad du kan se frem til, og hvad du kan forvente. Så hvis du vil vide mere om Mercedes “Electric Intelligence Geländewagen”, skal du sørge for at læse denne artikel.

2024 Mercedes-Benz EQG – Drivlinjen

Vi har i øjeblikket ingen oplysninger om nogen drivlinedata, da disse sandsynligvis kommer i slutningen af 2022 eller begyndelsen af 2023. Vi kan dog sige, at EQG sandsynligvis ikke kommer til at have det velkendte 108 kWh-batteri, som findes i EQS, da EQS simpelthen er alt for kort til at rumme det. Mercedes kunne ændre batteriets struktur, men det kommer sandsynligvis ikke til at ske.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz 500K: Find billig forsikring

Chancerne er, at EQG kommer til at bruge enten det 90kWh mindre batteri, eller Mercedes kommer til at komme med et nyt batteri til EQG og mange andre fremtidige Mercedes EQ-biler. Vi har set nogle billeder, hvor Mercedes viste en EQG med 75 % batteri (196 miles tilbage) på instrumentbrættet, hvilket kunne tyde på, at EQG kommer til at tilbyde mere end 260 miles med den pågældende model.

Der var dog nogle samtaler om, at EQG bruger et helt nyt batteri, der er baseret på siliciumanodekemi, som kunne gøre det mere strømtæt uden at gøre det farligt. Jeg tror, vi bliver nødt til at vente og se, om det virkelig bliver tilfældet for EQG. Uanset hvad det er, har Mercedes helt sikkert ikke tænkt sig at spare på den elskede G Wagon.

2024 Mercedes-Benz EQG – Design

Hvad angår designet, ligner Mercedes-Benz EQG tydeligvis den almindelige Mercedes-Benz G-klasse, hvilket slet ikke er nogen dårlig ting. Selv om vi kun har set konceptet, er der gode chancer for, at produktionsversionen ikke kommer til at ændre sig så drastisk, da EQG ikke har planer om at genopfinde G-klassens design, men snarere at supplere det.

Der kan også ses store monoblok-stilfælge på konceptbilen, hvilket er forventeligt, da disse ser aerodynamiske ud. Med ekstra LED-lys på fronten og en LED-grill vil serieproduktionsbilen vedtage en form for ekstra belysning på fronten, da det er lidt af et karakteristisk træk ved alle biler i EQ-serien.

  Bedste Mercedes til at modificere?

Interiøret er ikke planlagt til at ændre sig dramatisk med kun små berøringer her og der. Der kan også forventes mere bæredygtige materialer til sæderne og resten af polstringen. Mercedes viste også EQG med et stort LED-reservehjul bagpå, hvilket ser cool ud og forhåbentlig vil være tilgængeligt med produktionsversionen.

2024 Mercedes-Benz EQG – Platformen og offroad

De allernyeste rygter tyder på, at EQG kommer til at bruge den platform, som G-klassen allerede befinder sig på. Det er både en god og en dårlig ting, fordi EV’er baseret på bilplatforme med forbrændingsmotorer ofte har tendens til at være mindre praktiske og effektive, fordi de ikke kan administrere pladsen med en sådan platform bedre i forhold til en helt ny platform.

Den gode ting er dog, at EQG kommer til at bevare alle de offroad-provancer, som allerede findes i den eksisterende G-klasse. Det betyder også, at EQG sandsynligvis vil være udstyret med de G-Klasse-famlede tre-låsende differentialer. Som sådan vil EQG sandsynligvis blive en af de mest terrængående EV’er på markedet.

FAQ-afsnit

Hvornår kommer Mercedes EQG til salg?

Mercedes EQG kommer sandsynligvis på markedet i 2024, men nogle siger, at EQG ikke vil være tilgængelig før 2025. Vi bliver nødt til at vente og se, da der i øjeblikket er en hel del modstridende data om EQG, i hvert fald hvad angår udgivelsesdatoen.

Vi skal dog huske på, at de fleste bilproducenter i disse dage kæmper for at holde sig på sporet på grund af mangel på mikrochips og afbrudte forsyningskæder.

  Nye dæk & hjulskifte Meredes-Benz 28/95 pris

Hvilke SUV’er konkurrerer med Mercedes EQG?

Mercedes EQG kommer sandsynligvis til at konkurrere med Ford Bronco EV, Jeep Recon EV og potentielt endda en elektrisk Range Rover. EQG har masser af konkurrenter i masser af segmenter, men virkeligheden er, at EQG går efter markedet for luksus elektriske SUV’er, som omfatter Range Rover, den nye Defender, Lexus LX og endda Benteyga.

Hvor meget koster Mercedes-Benz EQG?

En USA-pris forventes at ligge på omkring 150.000 dollars før afgifter, men det er potentielt lidt for lavt for den elektriske G-klasse. I betragtning af at entry-level G550 normalt ender med at koste omkring det samme beløb fra ny, ville det ikke overraske mig, hvis EQG’s startpris begynder at nærme sig 200.000 dollars.

Priserne stiger løbende, og Mercedes vil sandsynligvis følge den tendens. Hvis EQG kommer om et år eller to om et år eller to, bliver den ikke så billig som de fleste spår i dag.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z