Skoda Yeti – Almindelige problemer & fejl

Skoda Yeti

Skoda Yeti er blandt de bedste Skoda-modeller på markedet. Den blev kåret som årets familiebil af Top Magazine i 2009. Ikke desto mindre har denne bil også flere problemer, som brugerne bør kende til. Men hvad er de almindelige problemer med Skoda Yeti?

Almindelige problemer med Skoda Yeti er problemer med DSG-gearkassen, olielækage, defekt airbag, rustne døre, defekt startspærre, defekte spændingsbælter til forsæderne, tilstoppet dieselpartikelfilter, dårlig lakering og elektriske problemer. Hvis din Skoda Yeti har et af disse problemer, bør du få mekanikeren til at inspicere og reparere det.

Hvad er de almindelige problemer med Skoda Yeti?

Problemer med DSG-gearkassen

Som de fleste Skoda-modeller er Skoda Yeti også udstyret med Volkswagens DSG-gearkasse. Som følge heraf har mange brugere klaget over at have problemer med gearkassen. Nogle har rapporteret, at de har oplevet problemer så tidligt som ved 45.000 miles. I nogle tilfælde gik gearkassen i stykker efter 50.000 miles.

Det vigtigste problem, der blev rapporteret, var den reducerede levetid for dobbeltkoblingspakken, som er årsag til skader på gearene. Hvis din gearkasse har problemer, skal du sørge for at udskifte den med en ny for at løse problemet.

Olielækage

Olielækage er et stort problem, som mange Skoda Yeti-brugere rapporterer om. Olielækage kan skyldes et løst oliefilter eller en oliepakning, der ikke er blevet spændt ordentligt. Men i dette tilfælde skyldes det som regel løse skruer på knastakselsjusteringen. Dette medfører, at olien løber ud.

Ikke desto mindre bør dette problem ikke være et problem, da producenten har tilbagekaldt de berørte biler. De omfattede Skoda Yeti-modeller fremstillet mellem januar 2014 og januar 2015.

Defekte spændingsanordninger til spændingsbælter i forsæderne

Et andet problem, der tvang producenten til at tilbagekalde Skoda Yeti, er de defekte spændeseler til forsædernes seler. Dette skyldes en defekt forbindelse, dele af spændingsanordningerne til forsædebælterne, som kan løsne sig og forårsage en ulykke og trænge ind i bilens indre. Dette problem berørte 2016 Skoda Yeti-modellen.

  Er Skoda Octavia en god bil?

Defekt airbag

Dette problem er almindeligt forekommende i Skoda Yeti 2015-modellen. Det sker, når sideairbaggen udløses. Som følge heraf kan oppustningskappen sprænge og gøre føreren eller passageren skadet af metalpartikler, der løsnes i processen. Alle de berørte modeller er blevet tilbagekaldt og repareret af Skoda.

Tilstoppet dieselpartikelfilter

Hver eneste Skoda Yeti med en dieselmotor er udstyret med et partikelfilter. Hvis føreren derfor ikke kører ofte og i længerevarende ture med sin bil, kan DPF’et blive tilstoppet. Det er vigtigt, da det brænder sodet af. Så hvis dit DPF er tilstoppet, skal du rense det, men du skal også sørge for at køre regelmæssigt i bilen for at undgå, at problemet gentager sig.

Rustne døre

Skoda laver kvalitetsbiler af høj kvalitet og holdbare biler. Men hvis din Skoda Yeti er fremstillet i Rusland, er der stor sandsynlighed for, at du har rustproblemer på døren og under vinduesbeklædningsgummiet. Selv om du kan påføre en ny belægning for at skjule rust, bør du holde dig fra en brugt Skoda Yeti-model fremstillet i Rusland.

Dårlig lakfinish

Et andet mindre problem, som normalt overses af producenten, er problemer med malingen. Malingfinishet på Skoda Yeti-modellerne fremstillet i Rusland var ikke fantastisk. Så du kan være nødt til at lakere bilen om for at løse dette problem.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er også almindelige i de ældre Skoda Yeti-modeller. Så hvis du har elektriske problemer som f.eks. sensorer, der ikke virker, eller hvis forlygterne er svage, bør du tjekke batteriet. Hvis batteriet er i orden, bør du også inspicere ledningerne og endda tjekke generatoren og sikringen. Udskift de berørte dele.

  Skoda Octavia - Almindelige problemer & fejl

Defekt startspærre

Nogle brugere har også rapporteret, at de har en defekt startspærre. Dette skyldes normalt et dødt batteri i nøglehåndtaget. Sørg for at udskifte det døde batteri i nøglehåndtaget for at løse problemet. Nogle af tegnene på en defekt startspærre er, at nøglen i tændingen ikke drejer rundt, at der er problemer med at låse/oplåse, og at motoren ikke kan starte.

FAQ

Er Skoda Yeti en pålidelig bil?

Skoda Yeti er ikke kun en pålidelig, praktisk og ad effektiv bil, men den er også meget pålidelig. Denne bil registrerer kun få problemer sammenlignet med sine konkurrenter. De sidste modeller var dog mindre pålidelige end de ældre modeller. Desuden er den mest udfordrende ting ved at eje Skoda Yeti prisen på reservedele og service.

Hvor længe holder Skoda Yeti?

Skoda Yeti er en meget pålidelig bil. Oven i det kommer den med pålidelige motorer, der også holder længere. For eksempel har 1,2 TSI-motoren en gennemsnitlig levetid på 150.000 miles. Samlet set bør Skoda Yeti holde i mere end 200.000 miles med den rette pleje og vedligeholdelse.

Er det dyrt at vedligeholde Skoda Yeti?

Nej, det er det ikke. Det er rimeligt billigere at vedligeholde Skoda Yeti sammenlignet med at vedligeholde de fleste af dens konkurrenter som Volkswagen Tiguan, BMW X1 og Subaru XSV. Dog er mainstream-rivaler som Kia Soul, Nissan Qashqai og Vauxhall Mokka langt billigere at vedligeholde.

  Skoda Fabia - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor blev Skoda Yeti udgået?

Overraskende nok var de fleste af de Skoda-modeller, der blev udgået, ikke på grund af lavt salg. For eksempel havde Skoda Yeti stor efterspørgsel, hvilket fik producenten til at øge produktionen. Som følge heraf endte de med at lave biler med mange problemer, og det var derfor, de besluttede at indstille denne model.

Skoda erstattede Skoda Yeti med Skoda Karoq. Skoda Yeti eller Karoq er lidt større end Skoda Kamiq, men mindre end Skoda Kodiaq.

Efter hvor lang tid begynder Skoda Yeti at udvikle problemer?

De fleste Skoda Yeti’er begynder at udvikle problemer efter at have kørt over 50.000 km. På dette tidspunkt vil de fleste af problemerne dog være mindre, såsom slidte tændrør og tændspoler. Men med den rette pleje og vedligeholdelse vil brugeren ikke opleve nogen problemer, før han/hun når over 100.000 km.

Afsluttende tanker

Skoda Yeti er en af de bedste kompakte crossover-SUV’er på markedet. Denne bil er slank, stabil, praktisk, brændstoføkonomisk og temmelig pålidelig. Den kommer dog med flere problemer, som brugerne bør kende til for at hjælpe med at vedligeholde bilen ordentligt. De fleste af de problemer, som denne bil kommer med, kan undgås ved at passe godt på bilen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z