Peugeot e-208 vs BMW i3 – Hvilken er bedst?

2023 Peugeot e-208

Verdenen af subkompakte elbiler er bestemt interessant, da disse små adrætte elbiler er, hvad det europæiske marked belielectric cares er en perfekt bypendler. Du kan se masser af disse i byer som London, Paris, Berlin, Barcelona eller enhver anden større europæisk by, da det er meget nemmere (og billigere) at leve med disse sammenlignet med almindelige og større ICE-biler.

Peugeot e-208 er en af de førende biler i dette segment i øjeblikket, da Peugeot har gjort et rigtig godt stykke arbejde med den seneste e-208. Det er en bil, der ikke koster for mange penge, men som stadig formår at se autentisk ud og tilbyde et godt standardudstyr. BMW i3 på den anden side bygger bro over kløften mellem prisbillige subkompakte elbiler og subkompakte luksuselbiler, hvilket helt sikkert er en udfordring for e-208.

I denne artikel vil vi sammenligne Peugeot e-208 vs BMW i3 og fortælle dig, hvilken af de to der er den bedre bil. Vi vil sammenligne dem med hensyn til pris, design, køreoplevelse, rækkevidde, effekt, batteristørrelse, opladning, praktisk anvendelighed og funktioner.

Ved slutningen af denne artikel vil du have en bred forståelse for, hvorfor en af disse er den bedre bil, og det skulle gøre det muligt for dig at vælge din næste subkompakte elbil meget nemmere.

Peugeot e-208 – Den mindste Peugeot elbil

Prisen for Peugeot e-208 er 31.345 £ i Storbritannien, 32.250 € i Holland og 35.350 € i Tyskland, hvilket kan betragtes som normen i dette segment. Selv om denne pris virker en smule høj for en subkompakt bil, virker den ikke for høj for en elbil. For denne pris får du en 2/4-dørs subkompakt elbil med en enkelt elmotor, 139 hk og et godt udseende.

  Serviceeftersyn BMW b58 til bedste pris

e-208 leveres med et 45 kWh anvendeligt batteri, der skulle være nok til at give dig mellem 125 og 265 miles rækkevidde afhængigt af hvordan du kører bilen og udetemperaturen. Du kan oplade e-208 fra 10 % til 80 % ved hjælp af en langsom AC-oplader på 7,4 kW på ca. 7 timer og 15 minutter, mens hurtig DC-opladning på 150 kW tager ca. 25 minutter.

Peugeot e-208 anses ofte for at være den bedst designede bil i sit segment, da interiøret virkelig er svært at slå i forhold til prisen. Den tilbudte plads er også på linje med de fleste biler, mens køreoplevelsen er bedre end de fleste takket være den adrætte håndtering og den manglende rulning af kroppen.

BMW i3 – Den mindste elbil fra BMW

BMW i3 blev først introduceret til modelåret 2013, men blev helt udgået til modelåret 2022. Du kan købe en let brugt BMW i3 i Europa for omkring 28.000 til 35.000 euro, afhængigt af kilometertal, modelår og udstyr. De første modeller har et lille batteri på 18,8 kWh, mens de allernyeste modeller har et brugbart batteri på 38 kWh.

I denne artikel vil vi fokusere på 38kWh-modellerne, da det er de eneste modeller, der med rette kan sammenlignes med e-208. Disse tilbyder mellem 168 og 181 hk, forhjulstræk og en rækkevidde på mellem 100 og 225 miles afhængigt af hvordan du kører bilen og temperaturen udenfor.

Langsom vekselstrømsopladning ved 11 kW tager 4 timer og 15 minutter, mens hurtig DC-opladning tager 36 minutter ved hjælp af en 50 kW-oplader. BMW i3 ser unik ud, fordi BMW ønskede at gøre et statement med i3’eren. Nogle mener, at dens udseende er attraktivt og finurligt, mens andre mener, at den ser lidt for mærkelig ud. Uanset hvad, ser interiøret i den nyeste generation stadig ret moderne ud.

  BMW 328i VS 528i - hvilken er bedst?

Køreoplevelsen i i3 er komfortabel og ikke overdrevent dynamisk, hvilket ikke er noget, man forventer af en BMW. Den er heller ikke særlig godt isoleret eller rummelig, da det var nelectric carer hensigten med i3.

Konklusion – Peugeot e-208 er den bedre bil

Peugeot e-208 er mere komfortabel, mere rummelig, har et større bagagerum, bedre teknologi, bedre rækkevidde, hurtigere opladning og mere rolig håndtering. BMW i3 føles stadig ret moderne, men dens kørestilling, infotainment, der reagerer langsomt, og den trange plads på bagsædet (små døre) er det, der gør den til den mindre ideelle løsning for de fleste.

Selv om disse virker tæt på hinanden, når det kommer til prisen, giver det lidt mere mening at betale lidt mere og få en bedre bil helt ny. i3 har eksisteret i et godt stykke tid, og det er ret tydeligt, da e-208 tager den et skridt videre i kategorien af næsten elektriske biltyper.

FAQ-afsnit

Kommer BMW til at tilbyde en ny BMW i3?

BMW i3 er blevet afviklet for altid, og BMW har ingen umiddelbare planer om at genindføre den i nærmeste fremtid. Som det ser ud nu, er BMW mere koncentreret om at tilbyde helt nye elbiler, og i3 har eksisteret i 9 år, hvilket betyder, at den platform, som den er baseret på, er ret gammel og udforsket til det sidste.

Mange mennesker belelectric care, at nutidens BMW-elmodeller er lidt til den grimme side, da det overordnede BMW-designsprog er ved at gennemgå en relectric carolution snarere end en electric carolution. Vi har endnu ikke set, hvad BMW har i vente for sin mindste elbil, men vi ved, at den ikke kommer til at hedde BMW i3.

  Serviceeftersyn BMW 330xi til bedste pris

Er Peugeot e-208 mere sikker end BMW i3?

Peugeot e-208 blev nelectric carer testet af Euro NCAP, men dens 2019 ICE-fætter har fået en 4 ud af 5 stjerner, da den ikke klarede sig så godt i kategorien sårbare trafikanter, hvor den kun scorede 56 %. Beskyttelsen af voksne passagerer er mere end tilstrækkelig med 91 %, mens sikkerheden for børn i bilen ligger på 86 %, hvilket også er mere end godt.

BMW i3 er næsten identisk i kategorien elektrisk bilist, men den kommer lidt til kort, når det gælder vurderingen af sikkerheden for voksne passagerer, som er begrænset til 86 %. Hvordan elbilen, BMW kom ud og sagde, at i3 faktisk er en 5-stjernet bil, men det kan vi ikke vide med sikkerhed.

Er BMW i3 for lille?

BMW i3 er perfekt, når det gælder om at spurte gennem travle bygader og parkere bilen, hvor ingen andre biler tør nærme sig. I i3 tilbyder nok plads til større førere, hvis de er alene i bilen, mens flere passagerer vil få det svært.

Som sådan er i3 ikke helt så stor, men hvis du bruger den til det, den er, bør den være stor nok elektrisk caren til større bilister.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z