BMW F10 problemer & fejl

BMW F10 er en sjette generation af BMW 5-serien. F10 er sedanversionen, mens F11 er Wagon-versionen. BMW F10 er elegant, luksuriøs og rummelig. Men hvad er problemerne med BMW F10?

Almindelige problemer med BMW F10 er problemer med gearsystemet, svigt i timingkæden, sædevarme, der ikke virker, og problemer med vandudsivning. Derudover har ejere rapporteret om tab af bremsekraft, EGR-kølerlækager, funktionsfejl i PCV-ventilvarmere og problemer med overophedning af motoren.

Hvad er de almindelige problemer med BMW F10?

Problemer med transmissionssystemet

Flere ejere af BMW F10 har klaget over forskellige transmissionsproblemer. Nogle af de transmissionsproblemer, de har klaget over, er, at bilen rykker, når der skiftes ned, ujævn køreoplevelse, gear, der glider, og høj klonkende støj, når der skiftes gear.

Hvis din BMW F10 har et problem med transmissionen, er det vigtigt at få det diagnosticeret. Transmissionsproblemer skyldes normalt svigtende dele, lav transmissionsvæske eller softwarefejl i bilens computer. Få problemet løst af en professionel mekaniker.

Fejl i timingkæden

Problemer med timingkæden er også almindelige i BMW 5-serien. Når det er sagt, er BMW F10 ingen undtagelse. Ikke desto mindre er de mest berørte modelår dem, der er lavet mellem 2012 og 2015. De fleste af disse biler begyndte at få problemer med timingkæden, da de havde kørt mellem 50.000 og 80.000 miles.

Nogle af tegnene på en svigtende timingkæde er ujævn tomgang, høj og mærkbar klynken fra motoren, fejltænding af motoren og for meget slæk i timingkæden. Årsagen til dette problem var overdreven slitage på motoroliepumpens kædetandhjul på grund af en designfejl.

Den gode nyhed er, at problemet er let at løse, og producenten har tilbagekaldt de berørte modeller.

  BMW 116d - Almindelige problemer & fejl

Problem med udsivning af vand

Et andet almindeligt problem med BMW F10 er vandlækage. Mange brugere har klaget over, at der lækker vand i ældre BMW F10-modeller. Dette problem viser sig, når det regner, eller når bilen bliver vasket.

Hovedårsagen til dette problem er designet af firewallen. Men i USA skyldes det ratstammeafdækningen på bilen, som er designet til at dække åbningen til højre, da styringen er baseret på venstre side. Dette dæksel bliver beskadiget, og det skal udskiftes for at løse problemet.

Opvarmede sæder virker ikke

Det er vigtigt at have et opvarmet sæde i koldt vejr. Men det er det ikke. De opvarmede sæder på BMW F10 bliver defekte efter nogen tids brug. Brugere har rapporteret, at de opvarmede sæder tænder/slukker uregelmæssigt. I nogle tilfælde fungerer sæderne slet ikke. Hovedårsagen til dette problem er sprængte sikringer.

Få en professionel mekaniker til at tjekke sikringerne og udskifte dem, hvis de er sprunget.

Tab af bremsekraft

Dette er et af de problemer, der fik BMW til at tilbagekalde nogle BMW F10-modeller. Ejerne klagede over et pludseligt tab af bremsekraft. De berørte modeller havde et problem med smøringen af bremsevakuumpumpen. Mangel på korrekt smøring af denne sektion førte til, at vakuumpumpen svigtede.

BMW tilbagekaldte de berørte modeller, som omfattede flere BMW F10-modeller fra 2012 og 2014.

Funktionsfejl i PCV-ventilens varmelegemer

PCV-ventilens arbejde er at regulere indtaget af gasser. Hvis PCV-ventilen ikke fungerer korrekt, kan gasstrømmen derfor ikke reguleres korrekt. Dette problem er almindeligt i 2011 BMW F10-modellen. Det sker, fordi de elektriske kontakter i blow-by-heateren er belagt med plastmateriale.

  Lån penge til BMW e60 - Billån & finansiering

For at løse problemet er du nødt til at udskifte blow-by-varmeren. Nogle af tegnene på en defekt PCV-ventilvarmer er olielækager, sort røg fra motoren, højt brændstofforbrug og fejltænding af bilen.

Problemer med overophedning af motoren

Selv om det ikke er særlig almindeligt, er det et andet problem, som BMW F10-ejere har klaget over. Nogle af de ting, der får motoren til at overophede, er en defekt vandpumpe, tilstoppet kølesystem, kølevæskelækage, forkert kølevæske og defekt vandpumpe.

Hvis motoren bliver overophedet, er det vigtigt at få din bil diagnosticeret af en professionel mekaniker, så de kan løse det underliggende problem.

FAQ

Er BMW F10 en pålidelig bil?

Ja, BMW F10 er en pålidelig bil. Ikke desto mindre er det vigtigt at vedligeholde bilen, så den kan køre problemfrit. Selv om denne bil er pålidelig, er det ret dyrt at vedligeholde den. Det skyldes, at omkostningerne til reservedele og service er ret høje sammenlignet med konkurrenterne.

Hvor mange kilometer kører BMW F10?

BMW F10 er en af de mest pålidelige BMW-biler på markedet. Som de fleste modeller i 5-serien bør BMW F10 holde i mindst 200.000 km. Ikke desto mindre har nogle BMW 5-serie-ejere rapporteret, at de har kørt mere end 300.000 miles, hvilket er usædvanligt.

Er det dyrt at vedligeholde BMW F10?

Ja, det er ret dyrt at vedligeholde BMW F10 sammenlignet med andre luksussedaner. Det vil koste dig omkring $13.530 for vedligeholdelse og reparation i løbet af de første 10 år. Det er 1.569 dollars mere end gennemsnittet for luksussedanmodeller i branchen. Og hvis din bil er uden for garanti, skal du forvente at betale et sted mellem 150 og 400 dollars for vedligeholdelse for hver 10.000 miles.

  Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problemer

Hvad er den bedste årgang for BMW F10?

BMW F10 er en pålidelig bil, men ikke alle modelår er ens, da nogle er mere problematiske end andre. De bedste BMW F10-modelår er dem, der er lavet efter 2014. Prøv så vidt muligt at undgå BMW F10-modeller fra 2010 til 2012, da de normalt registrerer flere problemer end senere årgange.

Er det okay at købe en brugt BMW F10?

Ja, det er okay at købe en brugt BMW F10. Det er dog vigtigt at kontrollere, at du køber en bil, der er godt vedligeholdt og kørt. Hvis ikke, kan du komme ud for en masse udfordringer og dyre reparationer. Desuden er det vigtigt at tjekke kilometertal, da flere kilometer betyder flere alvorlige problemer på din vej.

Konklusion
De største problemer, som BMW F10-ejere bør holde øje med, er svigt i timingkæden, sædevarme, der ikke virker, problemer med transmissionssystemet, EGR-kølerlækager, vandudsivningsproblemer og problemer med overophedning af motoren.

Alt i alt er BMW F10 en elegant, luksuriøs, rummelig og velfungerende luksussedan. Med den rette pleje og vedligeholdelse bør denne bil kunne holde i lang tid.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z